Web Analytics
Jump to content

Epiphone dot modifisering


Recommended Posts

Hallo!

Jeg har lyst til å installere p90's i min epiphone dot. Fikk fortalt på 4sound at man måtte kjøpe p100 for at de skulle passe der humbuckern har sitti. Men finnes det p90 i HB størrelse? og er det vanskelig å fikse sjøl? Ser for meg at det er litt vanskeligere å operere på en semi hollow gitar.

På forhånd takk!

Link to comment
Share on other sites

Det finnes P90 i humbuckerformat. Har selv en Dream 90 fra GFS i en gitar, helt ok og latterlig billig pickup!

Semi-hollow er jo noe knotete å holde på med, men du finner flere YouTube klipp om dette.

Søk på dette f.eks: replace pickups in semi-hollow

Ikke umulig, men litt knotete som sagt..

Edited by askret
Link to comment
Share on other sites

Takk for raske svar! Veit ikke om noen norske sider som kanskje selger HB size p90? Men om jeg kjøper dog ear p90s, kan jeg ikke da bare borre ett par hull?

Nei, det blir ikke pent. Mulig pickupene er brede nok, men da vil du få synlige hull på "langsidene". Kjøp deg et par P90s fra GFS du. De er veldig billige, men veldig bra til prisen. De sender kjapt også, så du venter ikke lenge før du får dem. Dessuten har du også mulighet til å justere høyden på pickupene da. Det kan være en stor fordel.

Link to comment
Share on other sites

Takk igjen!

Men av tideligere erfaringer fra å bestille fra statene så er det vel like greit å kjøpe i norge? Tar lang tid og koster alltid mer enn man tror. pga tolling osv. Men nå er jo pickups ganske små i størrelse, så det blir kanskje ikke så ille.

Noen som har bestilt fra Guitarfetish før? hvor lang tid tok det før varen(e) kom?

Link to comment
Share on other sites

Det står hardware fra GFS i flere av gitarene mine, de er utrolig ålreite å ha med å gjøre. Dessuten, når hver pickup i Norge koster ~900kr, skal du kjøpe bra mye stæsj for å overgå det fra GFS.

Tips: Kanskje kjøpe med noen nye potmetere og litt andre godsaker, så du kan få helt ny elektronikk? VIl ikke koste deg mange kronene ekstra.

Link to comment
Share on other sites

Som mange andre sier, GFS er problemfritt.

Jeg har en 335- aktig Ibanez med GFS Mean 90's, og etter det jeg kan skjønne, låter de kuler og krutt, særlig i forhold til prisen.

Når det gjelder hollowbody, bruker mange fiskesene, men det er minst lite smart med et lite utvalg plastslanger som passer på "knottstangen". Merker man disse på enden som stikker ut med noe tusj, er det helt greit.

Link to comment
Share on other sites

Du kan jo gå for RS kit, men det vil vel medføre litt utvidelse av hullene for potmeterne, pga. at de bruker metriske mål i østen, så det er jo ikke bare bare hvis du ikke har vært borti noe sånt før. Start med å bytte pickupene, så kan du evt. vurdere elektronikken hvis du fortsatt ikke er 100% fornøyd. Mener det ligger instruksjon for RS kit i Epi Dot på youtube også.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Hallo igjen, nå har jeg fått mine nye pickups. Har ett spørsmål, ang det å koble de på. Siden det er en hollowbody så vil det bli vanskelig å koble den nye ledninga til volum og tone saken. Så jeg tenkte å kutte den ledningen som er på stock pickupen. Spørsmålet er: hvordan fester jeg den nye pickupen (ledningene) til de gamle ledningene? går det greit om jeg bare tar elektriker teip og surrer de sammen? Eller må de varmes? sånn som jeg har sett her

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Er dette en dyr eller billig gitar? Hvor mye er du villig til å betale for reparasjonen? Er den dyr, eller du er villig til å kaste en del penger på det, er jo proff- svaret riktig. Hvis det hadde vært min, og det ikke er en kostbar gitar, hadde jeg forsøkt dette: 1. Belast gitarhalsen  litt, ved for eksempel å stemme gitaren en tone eller to opp. Ta det sakte, og sjekk om sprekken åpner seg. 2. Forbered deg, og ha alt du trenger klart.. Hvis det ikke åpner seg en tynn sprekk, så er det bare kosmetisk. Åpner det seg en tynn sprekk, så legger du superlim i sprekken. Han en flaske trykkluft klar, blås så på sprekken med den, og fyll på med mer superlim. Så belaster du så fort du klarer (derfor "ha alt klart") halsen den andre veien, slik. 3. Slakk strengene, og sett på for eksempel en lastestropp med passende montering i begge ender, (omtrent passe lengde har du selvsagt gjort klart) og stram opp den andre veien. Bittelitt, du skal ikke "stramme til det knaker", bare slik at limfugen får et mildt press. Det vil trolig fikse en sprekk, hvis det er en der. Er dette en pre-war Martin, er vel rådene om proff å foretrekke.
  • Er nok ikke så mye å hente for den der dessverre. Dette er en gitar som kostet mellom 1500 og 2000 kroner ny i butikk, så hvis du får en tusenlapp på Finn så er du heldig.
  • Jeg har hatt liggende en Ibanez i noen år nå, kanskje rundt 15/16 år. Vurderer å selge denne da jeg ikke har bruk for den mer. Men! Det jeg lurer på, hvor mye kan jeg selge den for? Noen få bruksmerker, men lite. Har ikke greie på sånn så derfor jeg spørr her. Legger ved bilder!  
  • Kjøpte meg en Morgan bass og en Dean Markley amp, har lyst å lære meg litt bass spilling. Stakkars nabo nå🙂
  • Ønsker å bytte en chrome covret (2 leder braided kabel) Gibson 490T pickup i en Gibson 498T pickup. Ikke nøye om den er covret eller ei.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.