Web Analytics
Jump to content

Oppussingsprosjekt, el-gitar ala KAY


Recommended Posts

Hepp!

Mens jeg venter på delene til Tele-prosjektet tenkte jeg å ta fatt på en gammal KAY jeg fikk for 4-5 år siden. Jeg fikk den som betaling for no vedlikeholdsarbeid hos en eldre herremann med kols og har så langt funnet ut at det er ei amerikansk fjøl fra 60-tallet som ikke er spesielt verdifull, men den er veldig god å spille på! Demontering gikk lekende lett og jeg tok tilogmed bilder! (Jeg har lite plass og roter når jeg jobber, bare så det er sagt ;) )

Før demontering:

http://flic.kr/p/chMTso

http://flic.kr/p/chMQch

Under demontering:

http://flic.kr/p/chMSnQ

Tunere:

http://flic.kr/p/chMQKw

Broen:

http://flic.kr/p/chMT4G

http://flic.kr/p/chMRUw

Bro-mål:

http://flic.kr/p/chMP65

Elektronikk:

http://flic.kr/p/chMNow

http://flic.kr/p/chMMRo

http://flic.kr/p/chMMf3

Planen min er å skifte bro, tunere og elektronikk, samt lage ny pickguard. Jeg håper jeg finner en bro som matcher hullene jeg har fra før, hvis ikke må jeg fylle hullene og lage nye. Men er det noen som har peiling på hva slags mikrofoner det er? Mistenker at ledningestyret er rottent rett igjennom. Lyden som kommer igjennom støyen er utrolig klar og "punchy", så håper jeg kan eliminere støyen ved å bytte ledninger og potmetere. Alternativet blir å wood-mounte nye mikker. Kan jo være like greit.

Sånn ifht halsen så er båndene ganske slitt. De første 5 har relativt dype "hakk" etter strengene. Kan dette slipes bort? Hvor mye kan slipes bort før det blir krise? De øvrige båndene ser bra ut.

Hvis noen av dere kommer på noe mer som jeg bør gjøre er det knall. I første omgang må jeg finne deler som passer, det kan jo bli morsomt.

Link to comment
Share on other sites

Jeg tror ikke jeg hadde satset på å bytte pickups i første rekke. Støyen du hører, er nok fra tørkede potmetre og slitne jordpunkter. Jeg ser ikke bort fra at denne gitaren kan låte "tøft" i sitt segment med nyt poter jog hye loddinger.

Hvorfor skal du skifte broen? Den får du neppe kjøpt, men må lage en ny. Jeg hadde satset på å fikse på den du har. Det er minst jobb, og vil bevare gitaren mest autentisk, i den grad det er et poeng i det. Det er utrolig hva man får til med litt tid, litt superlim og tålmodighet.

Hvor mye du kan slipe på bånd avhenger til en grad av smak og behag.

Spør en som er vant med en Gibson "fretless wonder" kontra en som er vant med superjumbo- frets, så vil du få helt forskjellige svar.

Et bilde eller to hadde hjulpet. Da er det lettere å si noe om hvor ille det er. Du har jo i og for seg lite å tape, det er bare å prøve og se om resultatet er noe du kan leve med. Et tips er å ikke fjerne hakkene helt, man kan leve med små hakk i båndene. :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Velkommen! Bare å fyre løs med spørsmål  
  • Hei,  noen som vet hva denne gitaren er verdt?
  • Hei,  noen som har greie på hva en slik gitar er verdt?
  • Nybegynner her. Arva akkustisk, Ibanez hel-tre fra familie noen genrasjoner tilbake og klimprer, med andre ord nybegynner. Jeg bruker youtube og lærer meg låter jeg liker og det dukker opp spørsmål underveis som jeg ikke vet hvor jeg skal sende. Dermed endte jeg her. Kanskje finner jeg svar eller kanskje kan jeg da spørre og bli klokere=) Målet må bli å oppgradere til elgitar etterhvert da mange av mine favoritt-band har så sjuke gitarsoloer som jeg har sjukt lyst å spille selv! litt hårete mål, men det må til. Gleder meg å bli en del av dette og forhåpentligvis lære av det som står allerde eller fyre av noen merkelige nybegynnerspørsmål som andre i tillegg til meg kan lære av
  • PS, forumet ble egentlig nedlagt for 2 år siden. Av en eller annen merkelig grunn lever det fortsatt, men det er grunnen til at det er ekstremt lav respons her. Utrolig nok havner jeg tilbake her, hver gang jeg googler reviews eller gitarutstyr på norsk. Viser hvor mye historie og kunnskap som ligger lagret her. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.