Web Analytics
Gå til innhold
  • Bli medlem

Oppussingsprosjekt, el-gitar ala KAY


Anbefalte innlegg

Hepp!

Mens jeg venter på delene til Tele-prosjektet tenkte jeg å ta fatt på en gammal KAY jeg fikk for 4-5 år siden. Jeg fikk den som betaling for no vedlikeholdsarbeid hos en eldre herremann med kols og har så langt funnet ut at det er ei amerikansk fjøl fra 60-tallet som ikke er spesielt verdifull, men den er veldig god å spille på! Demontering gikk lekende lett og jeg tok tilogmed bilder! (Jeg har lite plass og roter når jeg jobber, bare så det er sagt ;) )

Før demontering:

http://flic.kr/p/chMTso

http://flic.kr/p/chMQch

Under demontering:

http://flic.kr/p/chMSnQ

Tunere:

http://flic.kr/p/chMQKw

Broen:

http://flic.kr/p/chMT4G

http://flic.kr/p/chMRUw

Bro-mål:

http://flic.kr/p/chMP65

Elektronikk:

http://flic.kr/p/chMNow

http://flic.kr/p/chMMRo

http://flic.kr/p/chMMf3

Planen min er å skifte bro, tunere og elektronikk, samt lage ny pickguard. Jeg håper jeg finner en bro som matcher hullene jeg har fra før, hvis ikke må jeg fylle hullene og lage nye. Men er det noen som har peiling på hva slags mikrofoner det er? Mistenker at ledningestyret er rottent rett igjennom. Lyden som kommer igjennom støyen er utrolig klar og "punchy", så håper jeg kan eliminere støyen ved å bytte ledninger og potmetere. Alternativet blir å wood-mounte nye mikker. Kan jo være like greit.

Sånn ifht halsen så er båndene ganske slitt. De første 5 har relativt dype "hakk" etter strengene. Kan dette slipes bort? Hvor mye kan slipes bort før det blir krise? De øvrige båndene ser bra ut.

Hvis noen av dere kommer på noe mer som jeg bør gjøre er det knall. I første omgang må jeg finne deler som passer, det kan jo bli morsomt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tror ikke jeg hadde satset på å bytte pickups i første rekke. Støyen du hører, er nok fra tørkede potmetre og slitne jordpunkter. Jeg ser ikke bort fra at denne gitaren kan låte "tøft" i sitt segment med nyt poter jog hye loddinger.

Hvorfor skal du skifte broen? Den får du neppe kjøpt, men må lage en ny. Jeg hadde satset på å fikse på den du har. Det er minst jobb, og vil bevare gitaren mest autentisk, i den grad det er et poeng i det. Det er utrolig hva man får til med litt tid, litt superlim og tålmodighet.

Hvor mye du kan slipe på bånd avhenger til en grad av smak og behag.

Spør en som er vant med en Gibson "fretless wonder" kontra en som er vant med superjumbo- frets, så vil du få helt forskjellige svar.

Et bilde eller to hadde hjulpet. Da er det lettere å si noe om hvor ille det er. Du har jo i og for seg lite å tape, det er bare å prøve og se om resultatet er noe du kan leve med. Et tips er å ikke fjerne hakkene helt, man kan leve med små hakk i båndene. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.