Web Analytics
Jump to content

Aphex Punch Factory compressor


askret

Recommended Posts

Kjøpte en slik brukt i dag. Har ikke fått prøvd den så mye, men måtte bare fortelle om strøm til denne, den er helt utrolig!

Kort sagt, har du en strømforsyning på 5 til 48 volt og pluggen passer, så funker den! Uansett polaritet eller DC eller AC.. Om ikke dette er nok er den også en DI boks med XLR plugg, og kan drives av Phantom power. Og jeg glemte visst å si at den går på 9 volt batteri også..

Tenk om alle pedaler var sånn, så enkelt det kunne vært!

Og den funker som compressor også...

Link to comment
Share on other sites

Jeg tok visst litt for godt i, DC 5-32 volt, AC 5-48 volt er riktig.....

Ligger ett lydklipp med bassing på YouTube, du får klare deg med det!

Edit: Måtte rette noe iPad autocorrect-dritt...

Edited by askret
Link to comment
Share on other sites

Strøm-messig er Aphex-pedalene geniale. Bruker Acoustic Xciter til kassegitar selv når jeg spiller live. Jeg har riktignok en tuner på gulvet også, og bruker dermed standard 9V DC med daisychain, men det at man har muligheten til å bruke omtrent hvasomhelst er helt genialt om man har behov for det. Putt inn en plugg med strøm og det funker, sånn stort sett :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg tok visst litt for godt i, DC 5-32 volt, AC 5-48 volt er riktig.....

Det blir vel omvendt for at tallene skal kunne stemme.

Dette løses med en likeretterbro og en switcher, omtrent på samme som gjøres inni laptoper som går enten på internt batteri eller ekstern forsyning.

ACVinmax = 32V * sqrt(2) - 2 * Vf

DCVinmax = 48V - 2 * Vf

Hvis man setter inn Vf = 0,7 (som er verdien for en typisk silisiumlikeretterdiode) så får man ACVinmax = 46,6548V og DCVinmax = 46,6V, og tallene stemmer altså perfekt for en switcher som tåler maks 46,6V.

Jeg vedder tre kroner på at du finner en knøttliten ic fra Texas Instruments inni der hvis du åpner effekten.

Link to comment
Share on other sites

Det kommer nok til å bli mer vanlig, men det koster litt (ca. 50-ish kroner per pedal i komponentkost) og det krever litt kunnskap og oversikt hos designer og fabrikant.

Brikkene som brukes er små og nette, og ligger på et annet teknologinivå enn det som vanligvis presenteres som "boutique"-greier.

MSOP10:

msop10match.jpg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.