Web Analytics
Jump to content

Fender Telecaster American STD (2012) vs Highway 1 (2008)


AddiToll

Recommended Posts

Heisann. Jeg lurer litt på hva som er forskjellen mellom disse to type telecasterne. Jeg eier en Highway One nå og merker at lyden ikke tilfredsstiller meg helt. Hørte også at American Standard 2012 har en form for 50's custom shop pickups, noe som virket meget interessant! H1'en har ikke så crispy mørke toner hvis du skjønner. Twangen blir litt bort jo mørkere du går. Kan det ha noe med pickupene å gjøre?

Takker for svar!

Link to comment
Share on other sites

HW1 serien (andre gen) skal ha ganske hotte pu´er. Jeg tror det du kan tjene mest på er å teste andre plukkoppper, f.eks Fender CS 50s.

Med mørkere mener du når du drar ned tonekontrollen, i såfall er jo det ganske naturlig.

Link to comment
Share on other sites

Skift strenger! :P

Spøk til side, så er det ikke usannsynlig at et sett nye pickuper kan gi eg det du savner. Jeg kom tilfeldigvis over en brukt Jimmie Vaughan Strat med Tex Mex pickuper, og falt for den, mye pga. pickupene. Det er et sett som ikke koster all verden også. Akkurat da hadde jeg allerede en Classic 60's Player som har CS'69 pu's som jeg også likte. Den kjøpte jeg etter å ha solgt en '79 am. std. Strat som jeg aldri ble fornøyd med. Jeg prøvde den gang flere HW-1 etter å ha lest mye bra om dem, men jeg fant ikke noen som jeg likte. Lite definert "Strat-lyd" i mine ører.

Konklusjon: Den som leter og forsker, finner, men det kan ta tid, og det er mulig man må prøve flere ting før man finner akkurat det man vil ha, spesielt når man opererer i "billig-segmentet". Men hvis du er fornøyd med gitaren ellers, kan det være verdt å teste nye pickuper, men vær klar over at du ikke får igjen den utgiften ved et evt. videresalg.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei,  noen som vet hva denne gitaren er verdt?
  • Hei,  noen som har greie på hva en slik gitar er verdt?
  • Nybegynner her. Arva akkustisk, Ibanez hel-tre fra familie noen genrasjoner tilbake og klimprer, med andre ord nybegynner. Jeg bruker youtube og lærer meg låter jeg liker og det dukker opp spørsmål underveis som jeg ikke vet hvor jeg skal sende. Dermed endte jeg her. Kanskje finner jeg svar eller kanskje kan jeg da spørre og bli klokere=) Målet må bli å oppgradere til elgitar etterhvert da mange av mine favoritt-band har så sjuke gitarsoloer som jeg har sjukt lyst å spille selv! litt hårete mål, men det må til. Gleder meg å bli en del av dette og forhåpentligvis lære av det som står allerde eller fyre av noen merkelige nybegynnerspørsmål som andre i tillegg til meg kan lære av
  • PS, forumet ble egentlig nedlagt for 2 år siden. Av en eller annen merkelig grunn lever det fortsatt, men det er grunnen til at det er ekstremt lav respons her. Utrolig nok havner jeg tilbake her, hver gang jeg googler reviews eller gitarutstyr på norsk. Viser hvor mye historie og kunnskap som ligger lagret her. 
  • Jeg har aldri polert noen av mine gitarer. Tørker de bare av med en bomulsklut ved behov Litt fukt er fint hvis det er mye svette etc på lakken.  Ellers har jeg brukt Dunlop sin lemon oil til å rense ebony og rosentre gripebrett i kanskje 10(+) år? Jeg har kun kjøpt denne flasken, og jeg har fortsatt 1/3 igjen i flasken - har ca 8-10 gitarer til enhver tid. https://evenstadmusikk.no/dunlop/1025860/dunlop-6554-lemon-oil-4oz   Veldig fornøyd. Smører på, venter 1 min - skraper med et gammelt kredittkort - tørker av med bomull-pads og rask runde med tørkepapir for på fjerne overflateoljen. Får vekk det meste av skit på denne måten. Husk at den ikke er til smøring, men til rensing - smører du for mye kan det ha negativ effekt på bånd og inlays. Den etterlatser seg en mørk "behandlet farge" selv ved minimalt med olje, jeg bruker det ca en gang i året per gitar - eller sjeldnere. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.