Web Analytics
Jump to content

Multieffekt/forsterker for bass og gitar til hodetelefonøving/comboamp


mazeking
 Share

Recommended Posts

Har spilt gitar for mange år siden og har tatt opp igjen spillinga. Har kjøpt meg en rimelig Les Paul og en Ibanez bass og leker meg litt med å spille inn på iMac. Fra gammelt av så har jeg en førstegenerasjons Korg Pandora som jeg spiller gitar igjennom. Den begynner å bli veldig sliten.

Jeg har kikket på ymse løsninger. Yamaha HRT serien som virker kjekk for å spille bass og gitar igjennom. Har også kikket på fender mustang ymse roland cuber og annet. Den eneste som jeg synes jeg fikk nogen lunde grei vrenglyd ut av var en cube 30 eller 40. både mustang og Yamaha hadde litt merkelig måte å stille inn på synes jeg og det var vanskelig å få lyden dit jeg ville. Satt på 4sound og knota aleine og blei ganske så oppgitt.

Som sagt så vil jeg gjerne kunne kjøre både bass og gitar gjennom samme type enhet og da ser det ut som Yamahaen er eneste alternativ som støtter bass og gitar dersom man også skal ha høyttaler. Går man over til POD'er og arvtagere etter korg pandora og kun ønsker å bruke hodetelefoner ser utvalget ut til å være enormt.

Hvis man ser på rimelige og familievennlige løsninger, finnes det noe alternativ til Yamaha hrt-10 for bass og gitar? Hva med multieffekter ala korg pandora, hva anbefaler dere her som er øvingsvennlige for bass og gitar?

trenger noe som er kompakt og som det går greit å flytte på.

Link to comment
Share on other sites

Heisan,

Jeg har selv brukt diverse multifx-pedalbrett i mange år. Sånn jeg ville vurdert det - så skal du ikke ha en av de "store" og fete brettene nå til å begynne med. Om lydkvaliteten på etterligningene av gitarforsterkere betyr en del for deg - så vil jeg definitivt IKKE anbefale noen av Korg's varianter .. ikke Yamaha heller. Ingen av disse to merkene kan måle seg (i lydkvalitet på forsterker-emuleringer og vrenglyd) med de øvrige merkene som "dominerer" markedet for multifx-brett.

Tror du nevnte den nye Fender Mustang pedalbrettet (ikke forsterkeren); har hørt via andre som har fått tak i den at vrenglyden på disse kan være litt "skarpe" og "vepsete" - om du skjønner hva jeg mener...

Om du bare skal spille hjemme (med f.eks hodetelefoner) ... og til en lavest pris som mulig - så kan du kanskje ta en kikk på disse:

- Line 6 Pocket POD

- Line 6 Pocket Pod Express

- Boss ME-25

- Boss ME-70

- Digitech RP-255 (SORT farge... ikke GRÅ - for den er gammel modell)

- Digitech RP-355 ------------------------------ " ---------------------------------

- Zoom G21.U

- Zoom G3

Jeg har hatt, eller prøvd mange varianter. Personlig har jeg aldri likt Line 6 sine varianter - men en del liker dem. Smak og behag er vel nøkkelordet der. De (line 6) er best på hjemmebruk og innspilling ... men for de større Line 6-brettene (ikke nevnt her - men har likevel noenlunde samme lydkarakter som de små POD'ene) så har en del har klaget over at i "live"-spilling (spillejobber) så har lyden hatt en tendens til å drukne litt i lydbildet med de andre instrumentene ...men dette gjelder nok helst da i forbindelse med å koble brettet direkte i PA-anlegget. Men - til hjemmebruk/innspilling, så skal lydkvaliteten til Line 6 være ganske så bra.

Boss sine varianter låter også ganske greit ... har hørt at ME-70 skal være ganske bra i forhold til sine "forgjengere" ... til og med et lite hakk bedre enn storebroren Boss GT-10 (da snakker jeg her om kvaliteten på forsterker-emuleringene og vrenglyden). Jeg har selv hatt Boss GT-brettene (både gt-6, gt-8 og gt-10) i mange år ... men disse vil jeg ikke anbefale til deg nå foreløpig ... da de er ganske kompliserte å "mestre" og til å få god vrenglyd ut av (krever mye innstillinger og justeringer). Som jeg skjønte det ... så ønsket du noe som var rimelig enkelt å stille inn. Tror ikke du har lyst til å bruke mesteparten av tiden til å skru, skru, justere, justere, osv....Du hadde blitt "gal" av dette ... Så ... Boss ME-variantene er nok mer aktuelt for deg..

Digitech RP-variantene... Dette merket har tidligere vært ansett av en del gitarister som en slags "annenrangs" kvalitet .. og ennå henger en del av dette "ryktet" igjen hos en del. - akkurat som med bilmerket Skoda (som faktisk ble betydelig bedre etter at Volkswagen kom inn i bildet). Kvaliteten til Digitech's brett ble forbedret veldig mye i de RP-variantene som de nå har (de SORTE variantene).

Jeg har selv i dag "storebroren" Digitech RP-1000 ... men har også testet den minste varianten RP-55 (som faktisk var ganske okay - til tross for prisen og størrelsen). Om jeg personlig skal bedømme ut i fra lydkvaliteten på forsterker-emuleringene ... og spesielt vrenglyden ... så slår RP-brettene Boss -brettene ned i støvlene. Det sier jeg på bakgrunn av å ha eiet de nevnte brett i mange år. I tillegg er RP-brettene ganske så enkle å stille inn. I tillegg har disse også innebygget trommemaskin til å øve etter (men, ikke på de store rp-brettene 500 og 1000).

Zoom-brettene har blitt ganske mye bedre etter at de lanserte Zoom Gxxxx-variantene for noen år tilbake .. før dette, så var nok Zoom ganske middelmådig på denne fronten. Men, jeg har hørt mye bra om disse nyere Zoom multifx-variantene ... ren og klar lyd, ikke så aller verst vrenglyd (blir det sagt....) ... veldig enkle å stille inn. Også disse har trommemaskin innebygget (ikke de s t o r e Zoom-brettene G7 og G9).

Jeg kunne ha sagt mere ... men tenker dette får holde nå.

Edited by koda
Link to comment
Share on other sites

De nyere Pandoraboksene kan også anbefales. Veldig god lyd og enkle i bruk. Gikk selv fra PX1 til PX4 og kan bekrefte at det er stor forskjell i kvalitet. Ville også mye heller gått for en Pandora enn f.eks. Zoom eller Digitech.

PX5 er jo tilpasset i forhold til hjemmestudiobruk, så den burde være aktuell for deg.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.