Web Analytics
Jump to content

Drømmen om Les Paul


Teammella
 Share

Recommended Posts

Tiden er snart der for å få kjøpt en ekte les paul gibson... Det er så utrolig mye å vege mellom. Prisene strekker seg fra 7000 til "the sky liit"? Hve er egentlig forskjellene og hvorfor er det så mange prisklasser? Ønsker hles en sånn Gary Moore eller Jimmy P siller.

Her kan dere Gibson LP gi noen svar og råd.

Takk

Link to comment
Share on other sites

Et par betydelige forskjeller som er verdt å merke seg er vektforskjellene på de som er såpass store at de spiller inn på vippepunkt på gitaren og hvor sliten man blir av å ha reima over akslene. Og ikke minst hvilken hals som passer en best. Man har da en 50s type som er forholdsvis tykk og som kan bli noe tungspilt for de med mindre hender. Og 60s halsene som er betydelig tynnere og blir foretrukket kanskje spesielt av de som spiller med litt fart.

Link to comment
Share on other sites

Det som i hovedsak skiller de rimeligste LP-modellene til Gibson fra de dyrene sakene, er lakk/finish og utseendemessige detaljer.

I den rimelige enden av prisskalaen finner du modeller som gjerne har "faded" finish, altså en enkel "malingsfinish", og som mangler pene detaljer som binding på kropp og hals og store perlemorsinnlegg i gripebrettet. Nå for tiden benytter også Gibson alternative tresorter til gripebrettet (bakt lønn eksempelvis).

På de dyrere modellene har du gjerne skikkelig lakk, polert og fin, binding på kropp og hals, flotte innlegg i halsen, og gjerne også rosewood gripebrett.

De aller dyreste modellene fra Gibson Custom Shop er enda et hakk opp, med lettere (bedre?) treverk og "gamle"/"originale" konstruksjonsmetoder som "long neck tenon" osv.

Det hele koker gjerne ned til hvor mye penger du vil bruke, og hvor opptatt du er av lakkfinish og ulike detaljer. Jeg vil anbefale deg å teste gitarer med faded finish, og med skikkelig polert lakkfinish. I tillegg bør du teste både 50s hals og 60s hals, og se hva som passer deg best. Etterpå blinker du deg ut et par alternativer som har de opsjonene du liker best (hals, lakk, detaljer, pynt osv.), og så prøver du så mange gitarer du kan innenfor denne klassen for å finne den du synest låter best og er best å spille på. Ingen Gibson-gitarer er helt like, selv om det gjerne er samme modell. Variasjoner i treverk og håndslipte halser sørger for ulikheter fra eksemplar til eksemplar. :)

Happy hunting, og legg ut bilder når du har funnet din gitar!

Edited by GummiTZ
Link to comment
Share on other sites

Hei. Les Paul er "vanskelig" da de forskjellige utgavene er veldig ulike både mtp spillbarhet, finish og ikke minst lyd.

Uerfarent kjøpte jeg en pent brukt -92 LP standard i 1994, det er på mange måter et helt fantastisk instrument, men for meg ble den aldri en nummer en, den passet ikke hendene mine. Jeg var vant til en moderne Stratocaster Ultra og opplevde aldri at LP en kom i nærheten av denne totalt sett.

Så fikk jeg prøve en Classic. Den hadde en hals som passet meg glimrende, den vare lettere og pickupene var langt heftigere spesielt mtp rock/metal. Kvalitetsfølelsen var imidlertid ikke den samme som min egen standard, så jeg fikk meg ikke til å bytte til en slik.

I dag har jeg funnet min Les Paul, en CS R8 med 60`s hals. Dette er et helt annet instrument enn de andre jeg har prøvd, også prisen er en smule annerledes;-)

Gjør det selv tjenesten i å prøve, føle, oppleve flere LPèr før du bestemmer deg. Ellers kan det bli fantastisk eller helt middelmådig.

Lykke til!

Edited by lakris
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.