Web Analytics
Jump to content

Gibson les paul standard "lightwaight"


Soundmannen
 Share

Recommended Posts

Jeg mener å ha lest at gibson begynte å lage les paul standard lettere på ett vis årstall. noen som vet vår? var det 2008?

Vis jeg skal ha meg en slik så vil jeg ha den gode gamle "tunge" får å få ut mest mulig sustain.

Hvordan er sustain i disse nye lettvekterne? noen som har prøvd å sammenligne?

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 40
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Fra og med modell 2008, ja. Modellen bli også kalt "08 Standard". Det som er gjort er at kroppen er chambered i stedet for hullet. Det er forøvrig ikke noe bevis for at en tyngre gitar har mer sustain enn en lett. Hverken chambered, hullet eller solid.

Link to comment
Share on other sites

Har en 2008 standard som er chambered (ikke sveitserost) Bedre sustain i den enn 93 standarden som var sveitserost (og fremdeles blytung) jeg hadde tidligere. Skal du ha LP som ikke er "tuklet med" i kroppen ville jeg gått for en 80-talls japaner. Ellers så synes jeg faktisk at chambered LP låter knall!

Link to comment
Share on other sites

Har en 2008 standard som er chambered (ikke sveitserost) Bedre sustain i den enn 93 standarden som var sveitserost (og fremdeles blytung) jeg hadde tidligere. Skal du ha LP som ikke er "tuklet med" i kroppen ville jeg gått for en 80-talls japaner. Ellers så synes jeg faktisk at chambered LP låter knall!

Eller kanskje en Historic Re-Issue? ;)

Link to comment
Share on other sites

Mener du jeg skal kjøpe en LP standard og en mexicansk Road Worn 60 strat f.eks? :P

Nei, med ordentlig LP, mener jeg f.eks. en Historic (Gibson CS). Road Worn er nok en grei Strat, selv om jeg tror jeg ville gått for '50s'en. Jeg er av den formening at Gibson er instrumenter (hvis du unngår de billigste), Fender er arbeidsredskap, nesten uansett om det er en billig-Fender eller CS-Fender.

Seff, hvis man har penger til slikt :)

En brukt Historic koster stort sett mindre enn en ny Standard. :)

Link to comment
Share on other sites

Kom akkurat hjem etter å ha hentet en chambered R8, og sammenlignet med to sveitserost-standarder og en solid R7, er CR8 den gitaren med klart best sustain, resonans og lydstyrke når jeg spiller akustisk. Det er min første erfaring med chambered LP, og så langt er det i hvertfall tommel opp! Gleder meg til å få testet den på amp!

Edited by oleb
Link to comment
Share on other sites

Kom akkurat hjem etter å ha hentet en chambered R8, og sammenlignet med to sveitserost-standarder og en solid R7, er CR8 den gitaren med klart best sustain, resonans og lydstyrke når jeg spiller akustisk. Gleder meg til å få testet den på amp!

Ohhhh! Off topic, men grattis med ny gitar! Forventer en egen tråd på den! :)

Link to comment
Share on other sites

Takk, takk. Det ble litt impulskjøp dette, men jeg fikk en meget bra pris, så jeg solgte R7'en på dagen og stakk til Trondheim for å hente hjem denne. Kanskje litt overkill, iom at jeg får levert en vanlig R8 i morgen :P Blir interessant å A/B-teste de! Det kommer vel noen bilder av begge to i galleriet med tiden :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.