Web Analytics
Jump to content

Bruke en Strat bridge-PU i Telecaster?


Duckling
 Share

Recommended Posts

Er dette mulig? Har en Texas Special for strat som jeg hadde tenkt å sette i bridge på en telecaster, men når jeg ser på telecasterpickups på nett nå så har jo disse en annen innfesting?

Regner da med at jeg må ha tele-pickup i tele, men tenkte bare forsikre meg om det før jeg kjøper noe jeg ikke trenger :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg har ikke sett noe lignende tidligere og tror du vil få problemer med det. En strat-pickup har jo festene på 'kortsidene', mens en tele-pickup har festene på 'langsidene'. Uten at jeg har målt så vil jeg tro at en stratpickup vil få problemer med å passe inn i pickupcavityen til en telebridgepickup. Da må du i så fall frese ut større plass og få lagd til en spesialstol.

Link to comment
Share on other sites

Er dette mulig? Har en Texas Special for strat som jeg hadde tenkt å sette i bridge på en telecaster, men når jeg ser på telecasterpickups på nett nå så har jo disse en annen innfesting?

Regner da med at jeg må ha tele-pickup i tele, men tenkte bare forsikre meg om det før jeg kjøper noe jeg ikke trenger :)

Er litt annerledes form ja, en telepickup er litt større (trekant ish) kan jo hende du får nedi en strat pickup, men usikkert, det går ikke å sette telepickup i en strat vertfall (uten å frese)

En annen sak er jo at det er nettopp bridge pickup i samsvar med neck pickup i en tele som gjør at det blir en telecaster da! :D Twang!

Link to comment
Share on other sites

Var det jeg tenkte meg ja. Texas Special er jo en ganske bright pickup, så tenkte at den rent lydmessig kunne fungert godt i en Tele, men om den ikke passer så blir det jo mye pes, så da får jeg heller få tak i en bridgepickup til tele også. Takk for svar :)

Link to comment
Share on other sites

Altså, det går jo, men ikke uten modifikasjoner av noe slag. Stratpickups er jo festet i plekterbrett på kortsidene, som jo blir nevnt, mens Tele-bru-pickup er festet i forlengelse av bru-plata med tre skruer. Når det er sagt, finnes det jo Texas Specials for Tele også.

Link to comment
Share on other sites

Ja, jeg har liksom aldri tenkt over festepunktene i bridge på tele. Har alltid tenkt at singlecoil er singlecoil, og at det bare er voicinga som er forskjellig på om de er designet for strat eller tele.

Men har ingen planer om å modifisere gitaren for dette, så det blir å skaffe en ålreit, billig pickup av riktig type. Texas Special er nok utenfor prisklasse da det meste nok er bedre enn det gamle EMG-greiene som sitter i fra før :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.