Web Analytics
Jump to content

Ledningsnettet i Les Paul


Blueser
 Share

Recommended Posts

Hei!

Jeg fikk en gitarbutikk til å bytte elektronikken i min Epiphone Les Paul. Jeg bytta da mic'er, potmetere, switch og ledningsnett. Etter et uhell måtte jeg bytte switchen, og valgte å gjøre dette selv denne gangen for interessens skyld. Det som overrasket meg er hvor tynne ledningene mellom switch og mic/potmeterene er .- jeg lurer rett og slett på

1. Er det noen forskjell på ledningsnettet i en Epiphone og en Gibson Les Paul

2. I så fall er ledningene i en Gibson tykke = bedre?

3. Har jeg bli lurt til å tro at ledningsnettet er byttet i min gitar?

Takk for svar på et sikkert uvanlig spørsmål!

Link to comment
Share on other sites

uten å kjenne epiphone, så vil jeg gjette på at de ikke ikke har like "tykke ledninger" som gibsons. forskjellen i tykkelse kommer ikke bare av str på lederne, men at gibsons har bedre isolasjon (antar jeg), og er dermed tykkere.

gtrzn

Edited by gitarzan
Link to comment
Share on other sites

Det er helt feil. Ikke noe poeng i å anta, når en person spør om noe mer konkret.

Ledningene i gitaren er bare ledere uten noe skjerming (bortsett fra de med metall rundt). Gibson eller Epiphone, det er samme greie.. Det som kan utgjøre en forskjell, er hvordan disse er loddet på osv mpt kvalitet. Men som sagt så har det ingenting/minimalt å si på tykkelsen.

Link to comment
Share on other sites

Det er ikke tykke ledninger i Gibson heller. Lav spenning, tynne ledninger. Iflg. en elektriker jeg kjenner så er tynne ledninger best i slike oppsett. Uansett, google "gibson les paul wiring" og se på bildene :)

Tynne ledere tåler høy spenning, men lite strøm.. Bare se på høyspentnettet er ikke store kvadratene på 110kV linjene..

Kunne ikke holde meg :D

Ledningene inni gitaren har minimal påvrikning, jack kablene derimot....

Link to comment
Share on other sites

Andreas, hører du forskjell på forskjellige type jack- kabler?

Jepp! prøv deg med en 9m lang coil kabel vs en "high end" kabel, eller en med lav uF/m så hører en forskjell.. Om det er den store forskjellen i bandsammenheng så er svaret nei. Men det ER forskjell på kabler!

Link to comment
Share on other sites

Jepp! prøv deg med en 9m lang coil kabel vs en "high end" kabel, eller en med lav uF/m så hører en forskjell.. Om det er den store forskjellen i bandsammenheng så er svaret nei. Men det ER forskjell på kabler!

Da er vi to. Jeg tror jeg begynner å bli senil. Jeg klarte å lese innlegget ditt til at du hørte forskjell på jackplugger. Det tror jeg er vanskelig.

Gitarkabler derimot er det innimellom mulig å høre forskjell på. Så lenge trommisen ikke har kommet enda, og bassisten har forsovet seg som vanlig.

Link to comment
Share on other sites

Dette har vel litt å si på trådstarters mening om hva som er en "tynn" ledning. Det er jo ikke plass til tykke jack-kabler inne i en gitar heller ;)

Nevnte bare at en god jackkabel har større påvirkning en "tynne ledninger" i gitaren ^_^

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.