Web Analytics
Jump to content

Ledningsnettet i Les Paul


Blueser

Recommended Posts

Hei!

Jeg fikk en gitarbutikk til å bytte elektronikken i min Epiphone Les Paul. Jeg bytta da mic'er, potmetere, switch og ledningsnett. Etter et uhell måtte jeg bytte switchen, og valgte å gjøre dette selv denne gangen for interessens skyld. Det som overrasket meg er hvor tynne ledningene mellom switch og mic/potmeterene er .- jeg lurer rett og slett på

1. Er det noen forskjell på ledningsnettet i en Epiphone og en Gibson Les Paul

2. I så fall er ledningene i en Gibson tykke = bedre?

3. Har jeg bli lurt til å tro at ledningsnettet er byttet i min gitar?

Takk for svar på et sikkert uvanlig spørsmål!

Link to comment
Share on other sites

uten å kjenne epiphone, så vil jeg gjette på at de ikke ikke har like "tykke ledninger" som gibsons. forskjellen i tykkelse kommer ikke bare av str på lederne, men at gibsons har bedre isolasjon (antar jeg), og er dermed tykkere.

gtrzn

Edited by gitarzan
Link to comment
Share on other sites

Det er helt feil. Ikke noe poeng i å anta, når en person spør om noe mer konkret.

Ledningene i gitaren er bare ledere uten noe skjerming (bortsett fra de med metall rundt). Gibson eller Epiphone, det er samme greie.. Det som kan utgjøre en forskjell, er hvordan disse er loddet på osv mpt kvalitet. Men som sagt så har det ingenting/minimalt å si på tykkelsen.

Link to comment
Share on other sites

Det er ikke tykke ledninger i Gibson heller. Lav spenning, tynne ledninger. Iflg. en elektriker jeg kjenner så er tynne ledninger best i slike oppsett. Uansett, google "gibson les paul wiring" og se på bildene :)

Tynne ledere tåler høy spenning, men lite strøm.. Bare se på høyspentnettet er ikke store kvadratene på 110kV linjene..

Kunne ikke holde meg :D

Ledningene inni gitaren har minimal påvrikning, jack kablene derimot....

Link to comment
Share on other sites

Andreas, hører du forskjell på forskjellige type jack- kabler?

Jepp! prøv deg med en 9m lang coil kabel vs en "high end" kabel, eller en med lav uF/m så hører en forskjell.. Om det er den store forskjellen i bandsammenheng så er svaret nei. Men det ER forskjell på kabler!

Link to comment
Share on other sites

Jepp! prøv deg med en 9m lang coil kabel vs en "high end" kabel, eller en med lav uF/m så hører en forskjell.. Om det er den store forskjellen i bandsammenheng så er svaret nei. Men det ER forskjell på kabler!

Da er vi to. Jeg tror jeg begynner å bli senil. Jeg klarte å lese innlegget ditt til at du hørte forskjell på jackplugger. Det tror jeg er vanskelig.

Gitarkabler derimot er det innimellom mulig å høre forskjell på. Så lenge trommisen ikke har kommet enda, og bassisten har forsovet seg som vanlig.

Link to comment
Share on other sites

Dette har vel litt å si på trådstarters mening om hva som er en "tynn" ledning. Det er jo ikke plass til tykke jack-kabler inne i en gitar heller ;)

Nevnte bare at en god jackkabel har større påvirkning en "tynne ledninger" i gitaren ^_^

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.