Web Analytics
Jump to content

Hjemmelaget kabinett - strøm i kroppen?


Recommended Posts

Jeg har tatt ut innmaten av en Peavey rørkombo, og bygd om den til en topp. Forsterkerdelen har jeg satt inn i et spesialtilpasset kabinett laget av aluminium. Jeg ser at det finnes få hjemmelagde kabinetter av aluminium der ute, og er derfor usikker på denne type materiale i forhold til strøm og jordingsfeil.

Kanskje et dumt spørsmål, men kan kabinettet lede strøm? ..føler meg ikke helt klar for å sette i strømkontakten i veggen før jeg har forhørt meg med dere kyndige mennesker :)

Link to comment
Share on other sites

Kabinettet kan lede strøm. Jeg ville også ha jordet selve kabinettet ditt. Det er viktig at det ikke er noe kontakt mellom ledere eller kortet og kabinettet ditt. Da kan du ryke forsterkeren ved at det kan kortslutte forskjellige steder.

Selve forsterkertoppen er vel ganske trygg hele tiden uansett regner jeg med. Spørs bare på hvordan du har plassert det i kabinettet.

Edited by RalphDarwin
Link to comment
Share on other sites

Takk for raskt svar !

Hvordan jorder jeg chassiet enklest mulig?

For å gjøre det veldig enkelt kan du kople en 2,5 kvadrat gulgrønn pn fra jord i stikkontakten og feste den andre enden i kabinettet, dette er selvfølgelig ikke å anbefale fordi det blir upraktisk og stygt. Du har sikkert en jordleder i koplingsstykke i forsterken, sjøt den og fest en ende i kabinettet. Fra det punktet kan du også føre flere jordledere (utgjevningsforbindelse) til andre deler av kabinettet for å sikre god jord overalt.

Link to comment
Share on other sites

Takk for raskt svar !

Hvordan jorder jeg chassiet enklest mulig?

Det beste ville vært at du tar jord ledningen fra strøminntaket ditt (gul/grønn ledning fra veggen)

så fester du denne fast i chassiet, for å så ta jording derfra og videre, da reduserer du mye støy også.

Enkeleste blir eksempel å ta en kabelsko, klemme denne på jord ledningen så skru den fast under en mutter på en av tranfo'a dine.

Evt bruke et slikt "loddeøre" som festet på samme måte, du kan også lodde ledningen fast i kabelskoen (isolasjonen er det bare og dra av) om du vil ha en helt 100% kobling som sitter

Link to comment
Share on other sites

Selv om det er skrudd er ikke det en garanti for at det er god nok kontakt, jeg vil anbefale i jorde kabinett uansett. Aluminium leder jo strøm såpass bra at kabler med litt tykkelse gjerne blir lagt i nettopp aluminium. Hadde vært kjedelig hvis man skulle være så uheldig å få jordfeil på toppen. Da kunne man ha fått ca 130-230 volt i kroppen. Dette er ikke en behagelig opplevelse.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Vi er et ny oppstartet band, vi spiller litt forskjellig, alt ifra Pink Floyd til CC Cowboys, vi har planer etterhvert å spille konserter osv. Tillegg lage egne låter. 
  • Hei. Hvem er dere og hvilke sanger er det snakk om å spille?
  • Hei. Vi søker etter en bassist til et band i Arendal. Vi har tilgang til øvingslokale. Sjanger, rock. Vi er på utkikk etter en bassist som deler lidenskap for musikk og som har god teknikk og samspill. er åpen for å eksperimentere med ulike stilarter og låter, men vi ønsker også å ha et fast repertoar som vi kan øve på og fremføre. Vi er fleksibel når det gjelder øvingstider, men vi håper du er seriøs og engasjert. Hvis dette høres ut som noe for deg, vil vi gjerne høre fra deg snarest. Vi ser frem til å snakke med deg og finne ut mer om din musikkbakgrunn og interesser.
  • Lagde en hals av alm, og holder på med en jazzmaster kropp av samme planken . Underste kroppen er av surnet lønn.
  • Takk for det. Har brukt bjørk i toppen, alm i halsen og er usikker på kropp men tror det kan være sitka gran. Fikk en stor bit fra en arbeidskollega som ikke visste hva det var.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.