Web Analytics
Jump to content

Beste stål til 8000kr?


philip lauritzen

Recommended Posts

Skal ikke men kjøpe, men hvis man har 8000 kr, og skal ha en stålstrenger, hva hadde DU kjøpt?

Den må være "old burst" "vintage" "brown" "wine red ". Eller noe i den duren, mørkt, og gjerne med en varm farge :). Og det er det samme om den har elektronik, bare best lyd for ørene rundt leirbålet.

Link to comment
Share on other sites

Du blander forsåvidt 2 forskjellige saker, og det er lyd og utseende.

Skal du ha en gitar i den prisklassen med best mulig lyd ville jeg gått for en av gitarene nedenfor (hvilken som er best avhenger av bruksområde og lydideal):

Taylor 214

Guild DV4

Seagull 25th aniversary

Seagull Artist Mosaik

Furch D41CM

Martin OMCX1KE

Hvis du skal ha fancy utseende og vintage bursts må du gjøre litt kompromiss på lyden i forhold til hvor mye penger du bruker, men det kan jo være ok valg for de som ønsker det. I såfall ville min klare anbefaling bli Yamaha CPX1200 Vintage Sunburst.

Hvis man igjen snur på spørsmålet og spør hva som er beste gitar til rundt 10.000kr kommer man over i enda en kategori. Da får man nemlig de USA-produserte gitarene fra både Taylor og Martin. Da snakker vi krem-modeller uten at det egentlig faller utenfor f.eks:

Martin D16GT

Taylor DN3

Guild DV6

Guild GAD F130RCE

Mest utenfor det du spurte om, men litt innenfor også. ;-)

Link to comment
Share on other sites

Den takaminen er helt ok, men den har back og sides i nato wood. Selv om byggekvaliteten er god har jeg enda til gode å høre en gitar lagd av nato som gir høy kvalitet. Gitarfabrikker i østen bruker dette for å få ned kostnadene sammenlignet med å bygge i treverk som gir bedre lyd. Det er desverre slik at godt treverk ikke vokser på trær...

Utover treverk i sarg og bunn; helt kurant sak.

Sees i morgen, så gjør jeg setup av gitaren din. Hvis du er der før 16.30 møter du på meg, og etter 16.30 treffer du på en som heter Peder. Når tror du at du kommer?

Edit: skrivefeil

Edited by Morten Larsen
Link to comment
Share on other sites

Oops, du må fjerne punktum i slutten av urladressen

Du kan redigere dine egne innlegg..

For å svare på spørsmålet - jeg ville sett helt bort fra alt det med finish og valgt en gitar jeg likte å spille på, og som låt bra. Jeg tipper jeg ville endt opp med en Taylor

Link to comment
Share on other sites

He he... Jeg er spent på forsettelsen i dendrologitimen her.... :lol:

Hehe. Et av de bedre paradoxene jeg har vært borti. Skulle ønske det var mitt påfunn...

Hei morten, tror ikke jeg kommer før det, men jeg kan jo komme på. Lørdag :) da kommer jeg litt tidlig ! Når er du der på lørdag?

Lørdag skal jeg sitte i sofaen min hjemme og spise sørlandschips. ;-) Du kan forsåvidt møte opp da også, og prate med Anders, men det kan vi sikkert ta på PM? Liten avsporing fra temaet i tråden. ;-) Sender du meg en melding?

Link to comment
Share on other sites

Når du er på Backstage, prøv en Taylor 214. I mine ører fantastisk leirbålslyd i den. Crisp og fin. Ikke finishen du er ute etter, men lyd og spillbarhet er upåklagelig, så det kan hende du revurderer kriteriene dine etter å ha prøvd den ;)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.