Web Analytics
Jump to content

Ny bassforsterker


Evenhumm

Recommended Posts

Noen som har tips til "passe store" comboforsterkere rundt 100watt til under 3000 kroner. Hittil har jeg sett på Ebs Classion session 60, Behringer BXL9000, Ashdown Five fifteen basss combo eller Five fifteen mini rigg. Noen som har prøvd disse eller har tips til andre forsterkere jeg burde se på før jeg bestemmer meg? Er det noen spesielle merker jeg burde sjekke ut? Forøvrig spiller jeg mest rock, metal og funk så forsterkeren må funke bra til det.

Links til ampene jeg har sett på:

EBS

http://www.bass.se/2009/session60.htm

Ashdown

http://www.ashdownmusic.com/bass/detail.asp?ID=223

http://www.ashdownmusic.com/bass/detail.asp?id=82

Behringer

http://4sound.no/itempg.aspx?id=59595&artno=156516

Link to comment
Share on other sites

Jeg har ikke prøvd noen av de du nevner, men bassistene i bandene mine bruker en slik, en Ashdown MAG 300 EVOII (eller er det EVO I kanskje?). Uansett, jeg (vi) synes den låter veldig fint, og om du har tenkt å bruke den med metallband kan jeg nesten love deg at 60W (EBS'en) blir for lite. 100W kan gå om de andre er litt moderate med volum, men min Cube100 (mulig den ikke er grunnlag for sammenlikning, men jeg kan umulig tro at EBS'en spiller så sinnsykt jævlig mye høyere) blei totalt overkjørt av et par 50W-stack på full pupp.

Link to comment
Share on other sites

skal du spille sammen med en hardtslående rocketrommis og et par gitarister med 50-100watt rørforsterkere som skrur opp volumet endel, må du ha mer enn 50-100watt transistorforsterker til bass. Hvis ikke blir du ikke hørt. Lydmessig er ikke behringer på høyde med mange andre merker som thunder sier.

Men spiller du i en litt roligere setting kan det funke med en slik EBS, tror ikke du får mye mer for pengene hvis du skal kjøpe nytt. Venter du litt og finner en sånn en brukt eller noe annet liknende på finn så kan du tenke på å spille med fullt rockeband

Link to comment
Share on other sites

har ingen forslag til amp, men husk at bassamp bør være kraftigere enn gitaristens amp. eks bruker jeg en 50w(men og 100watter) rørtopp gjennom 4x12, mens bassisten i bandet spiller på en 300watter,(ampeg svt) gjennom et 8x10 kab. fin match. dette er selvfølgelig kun nødvendig om man spiller høyt.

ergo, hva bruker bandkompisene? kjedelig å ikke ha nok guffe.

gtrzn

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.