Web Analytics
Gå til innhold
orjanm

stemmegitarn

Anbefalte innlegg

Hei! lurer på hvordan man stemmer gitaren på andre måter enn den vanlige uten noen hjelpemidler.. har sett at noen legger fingrene forsiktig på strengen(så vidt borti den) når de stemmer gitaren.. noen som kan det?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Velkommen hit!

Hvis du legger fingeren svakt oppå femte bånd (over selve metallstangen) og bare holder fingeren så vidt borti strengen uten å trykke den ned, og så slår an strengen vil du få noe som kalles en flagiolett, eller en overtone. Dette kan du gjøre på alle strenger, og det er lettest på 5. 7. og 12. bånd.

Flagioletter kan du bruke til å stemme gitaren. Hvis du lager en flagiolett på 5. bånd på 6. streng, skal den være helt lik som en flagiolett på 7. bånd på 5. streng. En flagiolett på 5. bånd, 5. streng skal være lik som en flagiolett på 7. bånd, 4. streng osv. Når du kommer til den 5. strengen må du ta den "normalt", siden den 4. og 5. strengen ikke har samme intervall mellom seg som de andre strengene.

Det kan være vanskelig å klare i starten, men det er bare å øve. Husk at jo kortere tid du er nær strengen etter anslag, jo klarere og tydeligere blir flagioletten. Dette er også en fin ting å gjøre i soloer, hvis du vil ha litt variasjon. Bl.a bruker Van Halen og Joe Satriani dette en del, og også de aller fleste andre gitarister.

Lykke til

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

H-strengen kan du sammenligne med en flagiolett på 7. bånd på E- strengen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.