Web Analytics
Jump to content

Open VS closed back?


LTBR

Recommended Posts

Hei. Jeg har et marshall 1936 2x12 kab som jeg ikke får helt dreisen på. Det er en ulyd/vibrasjon et sted som jeg ikke klarer å lokalisere. Kjøpte nye høytalere da jeg trodde det var noe med de, men fortsatt samme (u)lyd:( Lurer på om jeg skal lage et open back bare for å se om det blir noe bedre. Problemet er at kabinettet vibrerer mye på visse noter, når det står nedpå gulvet så "danser" det bortover, og hadde jeg vært kvinne så hadde det gitt meg orgasmer om jeg satte meg på kabinettet og dratt en G-akkord:)). Tenkte at det kanskje blir bedre om jeg gir lyden noen andre veier å komme seg ut på, hehe.

Noen som kan si noe om forskjellen på et åpent vs lukket bakpanel på kabinett?

PS: alle marshall comboer jeg har hatt har vært med delvis åpen bakplate, og de har jo virket bra.

Link til annen post ang dette kabinettet:

Edited by www.dynamite.name
Link to comment
Share on other sites

Er bare å skru av bakplata og teste.

Har også Marshall 8222 2x12 kab som jeg har av og på plata alt etter musikk (og humør :rolleyes: )

For å si det enkelt. Med bakplate=mere basstoner. Uten bakplate=mere høyere toner.

(Har du harde plast, eller myke gummiknotter under?)

Edited by hkurt
Link to comment
Share on other sites

hadde jeg vært kvinne så hadde det gitt meg orgasmer om jeg satte meg på kabinettet og dratt en G-akkord:)).

Du er sikker på at det ikke sitter ei dame på cabbet og lager disse .... ehhh "ulydene" :blush:

Link to comment
Share on other sites

hva med å skru ned bassen eller slutte å bruke den/de effektene som tilfører så mye lave frekvenser? Et gitarkabinett vil normalt ikke vibrere så mye at det flytter seg på gulvet med mindre du spiller høyere enn et jetfly eller forsøker å skyver masse lave frekvenser gjennom kabinettet. Det er jo ikke bass du spiller :D

Link to comment
Share on other sites

hva med å skru ned bassen eller slutte å bruke den/de effektene som tilfører så mye lave frekvenser? Et gitarkabinett vil normalt ikke vibrere så mye at det flytter seg på gulvet med mindre du spiller høyere enn et jetfly eller forsøker å skyver masse lave frekvenser gjennom kabinettet. Det er jo ikke bass du spiller :D

Har vi en spøkefugl på morgenkvisten ja, hehe:) Bruker ingen effekter, høyt til tider ja, men ingen effekter. Gitar rett i amp, for tiden en ceriatone 2204 eller en marshall super pa.

Edited by www.dynamite.name
Link to comment
Share on other sites

Dette må være kabinettresonnanser. Skru av bakplata først og se hvordan det låter. Om det låter bedre uten, så tipper jeg også at det blir mindre vibrasjoner i kabinettet.

En annen mulighet er å fylle kabinettet med dempemateriale og/eller øke tyngden på det. Sjekk også hvor god tettingen rundt kanten av bakplata er. Kan det være her det vibrerer og slår?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.