Web Analytics
Jump to content

Mikke opp en cello?


Recommended Posts

Hei, lurer på om noen har erfaringer med å mikke opp en cello?

Skal ordne lyden under en festmiddag på jobben, og det blir underholdning med flygel og en cello. Flygelet står i rommet og oppmikking av dette har jeg i boks, men lurer litt på den celloen. Har begrenset med mikker tilgjengelig, kun SM57 og SM58. Vil det funke med en SM57 sånn ca 20cm foran f-hullet eller må jeg bruke kondensatormikk? Har noen mikker privat som kanskje kunne vært aktuelt(en SE 2200a, og noen billige noname småmembran kondensatormikker), men hadde vært fint om jeg hadde sluppet å blande inn privat utstyr.

Har ikke mulighet til å teste mikker frem og tilbake før fremføring. Dette er som sagt under en festmiddag, og cellisten kommer kort tid før han skal spille. Må ha ting klart før det starter, og så blir det tut og kjør. Opprigging og evnt avgjørelser i forhold til mikrofonvalg og plassering må være klart på forhånd.

Fint om noen har noen tips her :)

Link to comment
Share on other sites

SM57 og SM58.

Sett opp begge, den ene mot f-hullet og den andre litt mer mot strengene.

Så hører du kjapt når cellisten kommer hva som funker best og eventuelt bland sammen mikkene

Kan tenke meg at du sikkert vil kutte litt 3-600 hz et sted, sikkert på begge men mest på den som står på f-hullet

og at strykelyden kommer fra den som står mot strengene mens mesteparten av tonen kommer fra f-hullet

Burde funke helt ok med de mikkene. blir sikkert ikke hi-fi, men om det er mikparken er sikkert ikke det andre utstyret på huset noe særlig hifi heller, så hva skal man gjøre

Har du en klangmaskin tilgjengelig så kjører du på med litt hall-klang,, 1,5 - 2 sek

Link to comment
Share on other sites

Tusen takk for svar :) Skal notere meg frekvensene og teste det ut.

Det er ikke store anlegget som står på huset, men så er det ikke et konsertlokale heller :) Har en Soundcraft EFX12 mikser med innebygd Lexicon klang og JBL EON (2x510 og 1x518s) høyttalere. Av ledige mikker etter oppmikking av flygel og vokal, har jeg 3 stk SM57 og 3 stk SM58.

Rommet er på ca 140kvm. Det er et lite anlegg, men til akustisk musikk og liknende spiller det bra og er stort nok. Kjørte lyd under omtrent samma opplegg på samme tid i fjor (årlig konferanse med festmiddag på jobben), hvor besetningen var flygel, 3 stk djembespillere, 3 vokalister og en kora. Spennende sammensetning jeg ikke har vært borti før, men anlegget var bra nok og fikk masse positive tilbakemeldinger :)

Link to comment
Share on other sites

Ok...hører kjapt hvordan det låter når jeg skrur på klangen. Tror uansett ikke det blir mye klang, for dette skal også ut på teleslynge(!) i tillegg til høyttalere. Tørt signal (eller iallefall lite klang) kan nok være å foretrekke så ikke det søler til lyden for mye for de som bruker høreapparat/teleslynge.

Link to comment
Share on other sites

hmm, om miksen skal i teleslyngen burde det kanskje være litt klang på for at det skal bli naturlig

helt tørr lyd høres rart ut

men om den eneste klangen tilgjengelig er klangen i mikseren blir det ikke naturlig uansett, hehe

grusom klang i den mikseren

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Velkommen! Bare å fyre løs med spørsmål  
  • Hei,  noen som vet hva denne gitaren er verdt?
  • Hei,  noen som har greie på hva en slik gitar er verdt?
  • Nybegynner her. Arva akkustisk, Ibanez hel-tre fra familie noen genrasjoner tilbake og klimprer, med andre ord nybegynner. Jeg bruker youtube og lærer meg låter jeg liker og det dukker opp spørsmål underveis som jeg ikke vet hvor jeg skal sende. Dermed endte jeg her. Kanskje finner jeg svar eller kanskje kan jeg da spørre og bli klokere=) Målet må bli å oppgradere til elgitar etterhvert da mange av mine favoritt-band har så sjuke gitarsoloer som jeg har sjukt lyst å spille selv! litt hårete mål, men det må til. Gleder meg å bli en del av dette og forhåpentligvis lære av det som står allerde eller fyre av noen merkelige nybegynnerspørsmål som andre i tillegg til meg kan lære av
  • PS, forumet ble egentlig nedlagt for 2 år siden. Av en eller annen merkelig grunn lever det fortsatt, men det er grunnen til at det er ekstremt lav respons her. Utrolig nok havner jeg tilbake her, hver gang jeg googler reviews eller gitarutstyr på norsk. Viser hvor mye historie og kunnskap som ligger lagret her. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.