Web Analytics
Jump to content

dårlig vreng-lyd


Recommended Posts

Hei!

Bruker Orange Tiny Terror som amp, og for å skape vreng, bruker jeg distortionpedallen MI Audio Crunch Box Distortion. Nå i det siste har jeg blitt mer opptatt av lyd, og jeg får ikke den vreng lyden som jeg vil ha.. En litt crispy tone. Hos meg blir det en litt ekkel, messy vrenglyd. kan fungere på solo, men på litt tykkere akkorder osv, er lyden fæl.

Noen vil nok fort tenke at det bare er å skru ned gainen på Tinyterroren, men har prøvd, med dårlig uttelling.

Rørene er gamle, noen effekti i å skifte de?

Ellers har jeg hørt at for amper med styring av gain/drive på selve ampen, ikke bør brukes ilag med en distortionpedal, altså det jeg gjør. Tror dere det kan være en idé å bruke overdrivepedal istedenfor?

Edited by Jokkevi
Link to comment
Share on other sites

Bruker endel volum. Er klar over at jeg på pushe den for å få lyden jeg er ute etter :) Jeg har fått lånt meg en overdrivepedall i helgen, så jeg skal prøve meg litt fram!

Har forresten dårlig peiling på rør, noen spesielle rør jeg trenger til min tiny terror?

Edited by Jokkevi
Link to comment
Share on other sites

Hvis rørene er slitne, vil det påvirke lyden negativt, og et rørbytte kan faktisk bety mer for lyden enn man skulle tro. Det avhenger selvsagt av hvor slitne rørene er.Uansett er nok en OD pedal et bedre valg enn distortion i de fleste tilfeller på en røramp.

Link to comment
Share on other sites

Jeg trodde jeg var fornøyd med OD i rørampen min uten pedal, men det er utrolig hvor mye kulere vreng man kunne skru med en overdrive-pedal i tillegg. Min er av Tubescreamer-klone typen.

Så jeg vil også anbefale en Overdrive framfor Distortion (som i mine ører bare låter støy og grums).

Link to comment
Share on other sites

Husk at en røramp gir dårlig lyd på lavt volum.

Jeg vet at skikkelig powertube-vreng er "den hellige gral" for mange, men jeg synes at en del røramper vrenger bra med bare preampvreng også, og da kan man skru ned litt på mastervolumet og få god lyd likevel.

Link to comment
Share on other sites

Tiny terror er vel ikke en såpass gammel amp-modell at rørene skal være så slitne nå?

Det er forøvrig 12AX7 i preampen EL84 i powerampen om jeg ikke husker feil.

Husker at min ikke tok pedaler så bra, så jeg bytta ut 12AX7'ene med 12AU7 (som gjør den gainfri) og small en distpedal forran for å få en hissig vreng. Etterpå bytta jeg tilbake siden vrengen i TT er helt fabelaktig deilig :)

Link to comment
Share on other sites

Bruker endel volum. Er klar over at jeg på pushe den for å få lyden jeg er ute etter :) Jeg har fått lånt meg en overdrivepedall i helgen, så jeg skal prøve meg litt fram!

Har forresten dårlig peiling på rør, noen spesielle rør jeg trenger til min tiny terror?

Bruk overdriven riktig også.. Det finnes utrolig mange måter å bruke en enkel overdrive pedal på, noe som gjør de helt suverene og et "must" for rørforsterkereiere, imo.. :)

Eks på boost: Ha litt vreng fra forsterkeren, selv om det er messy og klumpete og alt det og bruk overdriven til å booste signalet

Pedalen:

Vreng = nærmest 0-1

Volum = nærmere 8-10

tone: etter ønske

Kan nesten garantere at du får en veldig fin, tight, naturlig og ikke minst ren og definert vreng så lenge man har en ok OD-pedal :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Vi er et ny oppstartet band, vi spiller litt forskjellig, alt ifra Pink Floyd til CC Cowboys, vi har planer etterhvert å spille konserter osv. Tillegg lage egne låter. 
  • Hei. Hvem er dere og hvilke sanger er det snakk om å spille?
  • Hei. Vi søker etter en bassist til et band i Arendal. Vi har tilgang til øvingslokale. Sjanger, rock. Vi er på utkikk etter en bassist som deler lidenskap for musikk og som har god teknikk og samspill. er åpen for å eksperimentere med ulike stilarter og låter, men vi ønsker også å ha et fast repertoar som vi kan øve på og fremføre. Vi er fleksibel når det gjelder øvingstider, men vi håper du er seriøs og engasjert. Hvis dette høres ut som noe for deg, vil vi gjerne høre fra deg snarest. Vi ser frem til å snakke med deg og finne ut mer om din musikkbakgrunn og interesser.
  • Lagde en hals av alm, og holder på med en jazzmaster kropp av samme planken . Underste kroppen er av surnet lønn.
  • Takk for det. Har brukt bjørk i toppen, alm i halsen og er usikker på kropp men tror det kan være sitka gran. Fikk en stor bit fra en arbeidskollega som ikke visste hva det var.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.