Web Analytics
Jump to content

Samme kabinett for bass og gitar?


Recommended Posts

Som et alternativ kan du jo også hive inn et piezoelement som du kan koble inn og ut med en bryter for å få mer topp når du bruker kassen til bass. Mener Motorola har noen som faktisk går ganske langt ned i frekvensområdet.

Så lenge man slipper å rote for mye med delefiltre og slikt, så... Regner med at det holder at piezoelementet trenger et høypassfilter, men at hovedelementet kan spille fullfrekvent.

Link to comment
Share on other sites

En liten tommelfingerregel jeg har finni ut helt av meg selv er at hvis kassa har diskanthorn av noe slag, så må en slå det av hvis du bruker vreng. Har fortsatt tilgode å høre et horn i ei basskasse hvor dette låter bra. Vreng på bass gjengis best når vanlige høyttalerelementer runder det av i toppen. Spiller du med cleanlyd, kan det kanskje være greit med et lite diskanthorn i toppen for litt ekstra crisphet. Aner ikke hvordan lyd du har, er bare ment som et tips hvis du eksperimenterer litt :)

Link to comment
Share on other sites

Ser for meg at det blir eksperimentering, ja. Jeg må nok utvide jakten på et allroundelement etterhvert. Det er en vanskelig øvelse å kombinere alle de rare kravene jeg kan finne på å stille til høyttalerelementer.

Link to comment
Share on other sites

Vet at jeg ikke kan tenke Hifi i instrumentverdenen. ;)

Jeg tror cluet er å finne et gitarelement med en viss effekttålighet og lineær slaglengde. Hva man kan få til i bassen er mye gitt av TS-parameterne for elementet, så den biten har jeg under kontroll.

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

 • 5 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.