Web Analytics
Jump to content

Samme kabinett for bass og gitar?


Recommended Posts

Som et alternativ kan du jo også hive inn et piezoelement som du kan koble inn og ut med en bryter for å få mer topp når du bruker kassen til bass. Mener Motorola har noen som faktisk går ganske langt ned i frekvensområdet.

Så lenge man slipper å rote for mye med delefiltre og slikt, så... Regner med at det holder at piezoelementet trenger et høypassfilter, men at hovedelementet kan spille fullfrekvent.

Link to comment
Share on other sites

En liten tommelfingerregel jeg har finni ut helt av meg selv er at hvis kassa har diskanthorn av noe slag, så må en slå det av hvis du bruker vreng. Har fortsatt tilgode å høre et horn i ei basskasse hvor dette låter bra. Vreng på bass gjengis best når vanlige høyttalerelementer runder det av i toppen. Spiller du med cleanlyd, kan det kanskje være greit med et lite diskanthorn i toppen for litt ekstra crisphet. Aner ikke hvordan lyd du har, er bare ment som et tips hvis du eksperimenterer litt :)

Link to comment
Share on other sites

Ser for meg at det blir eksperimentering, ja. Jeg må nok utvide jakten på et allroundelement etterhvert. Det er en vanskelig øvelse å kombinere alle de rare kravene jeg kan finne på å stille til høyttalerelementer.

Link to comment
Share on other sites

Vet at jeg ikke kan tenke Hifi i instrumentverdenen. ;)

Jeg tror cluet er å finne et gitarelement med en viss effekttålighet og lineær slaglengde. Hva man kan få til i bassen er mye gitt av TS-parameterne for elementet, så den biten har jeg under kontroll.

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

 • 5 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei. Hvem er dere og hvilke sanger er det snakk om å spille?
  • Hallo. Hver dag tror jeg at jeg har oppnådd noe i dette livet. Ja, jeg har en høyere utdanning og til og med en vitenskapelig grad av en mester, men jeg jobber ikke i min spesialitet. Siden barndommen drømte jeg faktisk om å være psykolog, og derfor begynte jeg å tenke på å motta den andre høyere. Men for dette trenger jeg en meget betalt jobb, så nå leter jeg etter interessante ledige stillinger. Allerede samlet en CV på denne malen https://www.cvmal.no/cv-eksempel/ , og nå må du sende den til flere selskaper. Vi må jobbe noen år til for å endelig begynne å gjøre det du elsker.
  • Hei. Vi søker etter en bassist til et band i Arendal. Vi har tilgang til øvingslokale. Sjanger, rock. Vi er på utkikk etter en bassist som deler lidenskap for musikk og som har god teknikk og samspill. er åpen for å eksperimentere med ulike stilarter og låter, men vi ønsker også å ha et fast repertoar som vi kan øve på og fremføre. Vi er fleksibel når det gjelder øvingstider, men vi håper du er seriøs og engasjert. Hvis dette høres ut som noe for deg, vil vi gjerne høre fra deg snarest. Vi ser frem til å snakke med deg og finne ut mer om din musikkbakgrunn og interesser.
  • Lagde en hals av alm, og holder på med en jazzmaster kropp av samme planken . Underste kroppen er av surnet lønn.
  • Takk for det. Har brukt bjørk i toppen, alm i halsen og er usikker på kropp men tror det kan være sitka gran. Fikk en stor bit fra en arbeidskollega som ikke visste hva det var.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.