Gå til innhold
Kronfisen

Ny bass ( trenger hjelp)

Anbefalte innlegg

Hallo. Jeg er på utkikk etter ny bass. Jeg har spilt bass i ca 2 år å trenger ny. Jeg spiller/hører for det

meste på Metalcore, Death metal og Thrash Metal. Det går i alt fra Metallica til Parkway drive.

Jeg spiller i band ( ikke veldig seriøst) og er muligheter for eventuelle giggs og små konserter.

Bassen må takle å bli stemt ned en god del. Jeg er villig til å betale fra

7000-9000 kr.

Noen som har peiling?

Om noen har noen forsterker tips som matcher beskrivelsene hadde det også vært fint.

Endret av Kronfisen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Visst du ser bassistene i metalllica f.eks så har de brukt alt fra hypermoderne, rådyre og hi-fi Alembic basser til gamle Fender P basser, så jeg vil anbefale deg å gå til nærmeste musikkbutikk og finne noe DU liker og synes høres bra ut.

Selv har jeg brukt Fendere, G%L'er, diverse annet i blant annet Power Metal og Melodisk Death Metal, og har kommet til konklusjonen at det beste du kan skaffe deg for en hvilken somhelst sjanger, er den bassen du synes er best å spille på. (men jeez som det har kostet meg PENGER! :P )

Du har spilt i 2 år, så jeg antar du har bygd deg opp noen preferanser ang hva du liker, så gi oss litt mer info om du foretrekker tykke eller tynne halser, hvilken type lyd det er du er ute etter osv. så kan vi kanskje hjelpe deg å gjøre søket litt mindre avansert.

Og ikke for å være pirket, men det heter Metalcore, Death Metal og Thrash Metal ;)

Forsterker, Tja, IMO så er noe av det beste du kan få tak i TC Electronic sine forsterkere, derav TC Electronic BG500 comboen som ikke koster allverden, men høres ganske så perfekt ut, men igjen, så er det det med prefferanser.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takker for raskt svar :D når det gjelder lyd foretrekker jeg primært en dyp lyd med mye bass i, noe du kjenner i mellomgulvet uten at det blir for gjørmete :P Har ikke spilt på så mange basser at jeg har et vidt spekter av preferanser, men er på tide å bytte ut nybegynner-bassen. det viktigste med necken er at den ikke er for tung og dermed ubalansert, noe som gjør at den blir litt lite ergonomisk. Har sett litt på blant annet

http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs/annonse?finnkode=27997324

Gibson thunderbird

http://basgitaar.com/product/B_C_Rich_Paolo_Gregoletto_Signature_Warlock_Electric_Bass_Guitar_White

ikke tenk så mye på at de er brukt eller fra utlandet, bassene som er poenget akkurat nå :D

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hmm, Var ikke mye å gå etter her.

Thunderbirder er kroniske stupere da, og det er mer formen på kroppen som egentlig avgjør om halsen er ubalansert. Jeg har f.eks en Iceman nå som lider litt av det samme, men det har aldri vært ett problem for meg, så det er ikke så viktig.

Ibanez er gode greier og funker somregel meget greit til det aller meste, men de har veldig tynn hals, noe som enkelte ikke liker. Men det er solide basser som kommer til å utleve deg om de behandles bra, hehe. Personlig så hadde nok jeg gått for Sharlee D'angelo signaturen selv om jeg skulle hatt en Ibanez.

Jeg har egentlig lyst å be deg sjekke Spector Euro, Har eid 3 stykker og det er absolutt fortrefflige basser med god lyd og ett "metal" utseendet, Brukes blant annet av Alex webster fra Cannibal Corpse (Han har signaturmodell og greier) men skal du kjøpe en slik en innen dine prisrammer så må du nesten handle fra Ebay.

Ellers:

http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs/annonse?finnkode=28273433 En god, gammel og trygg klassiker.. Har vært gjennom det meste, tåler det meste og gjør alltid jobben sin, og ett definitivt bedre valg en en Thunderbird når det gjelder både klarhet i lyd og neckdive, om Jeg skal være helt ærlig så har jeg litt lyst på den der selv, hehe.

Det gøyeste er jo helt klart å prøve rundt, Kjøper du brukt fra utlandet så får du somregel igjen det du ga for den når/om du selger det videre :)

Har du noen eksempler på hvilken lyd du liker?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Du skriver at bassen må tåle å bli stemt ned en del. Hvor mye er det snakk om? Er det kanskje like greit å kjøpe en femstrenger?

Enig med Martin når det gjelder amp, gitt. TC Electronic BG500 2x10-comboen koster ca 7000, spiller høyt og klart, og låter grisefett. Den kan jeg varmt anbefale. Hvor holder du til i landet, forresten?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Musicman Stingray så meget interessant ut. Bor i utkanten av Bergen. men jeg har litt mangler når det kommer til pickups ogsånn, noen som kan gi meg en kort leksjon? hva er viktig å se etter? et merke man absolutt burde styre unna, eller går det meste på preferanser?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg vil si kjøp Stingrayen om du synes den så intressant ut, jeg tror ikke du blir skuffet, hehe.

Ettersom jeg ikke gidder å skrive alt nå, så får du bare se på denne linken ang. pickuper: http://www.playbassonline.com/pickup.html :)

Men la oss si det sånn, KJøper du en bass til over 7000kr så trenger du ikke å tenke noe særlig på om pickupene er dårlig, det er de ikke (Og Vertfall ikke på Stingrayen) Personlig så bruker jeg Sadowsky pickuper, men det er fordi jeg har satt sammen bassen min selv og derfor kan velge fra helt øverste hylle :P Seymour Duncan er og et bra merke, men som sagt så er det ikke noe du trenger å tenke over.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Stingrayen er et godt kjøp, den. Vil bare gjenta at det kan være lurt å vurdere en 5-strenger om du skal stemme mye ned. Om du skal stemme ned en vanlig firestrenger noe særlig mer enn en heltone må du sette på tykkere strenger enn vanlig for å unngå at det blir altfor slapt.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Uendelig takknemlig for svar :D skal ta med dette i ettertanke før jeg kjøper. har fått åpnet øynene for 5-strengers, og skal surfe litt rundt og se om jeg finner noe som kan falle i smak, men først skal jeg på bandøving.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Om du vil stemme mykje ned, kan du kjøpe ein Dingwall Combustion...

Dingwall-bassane har 34" G-streng og 37" H-streng. På grunn av gunstig canadisk dollar har dei justert prisen på desse bassane ned frå rundt $1350 CAD til rundt 1200. Mykje bass for pengane.

Eller, om du kan strekkje deg til 11 000,- kan du få kjøpe Bongoen min... :P Link i signaturen.

Endret av ErlendDL

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.