Web Analytics
Jump to content

Marshall Haze 15 eller Class 5 som første forsterker?


Recommended Posts

Da har jeg gått til innkjøp av en nydelig Les Paul Junior som første el-gitar og trenger forsterker. Jeg ikke i band (enda), men skal ha en liten framføring i den lokale kultursalen. Spiller mest rock og musikk som GnR. Tenker å kjøpe en litt fremtidsrettet forsterker.

Har funne to forsterkere som valget står mellom det er en Marshall Class 5 butikk og en Marshall Haze 15 butikk.

Class 5'en er en 5 Watts forsterker uten noen effekter, er en combo og koster 3,5k på nett. Denne har en bryter som gir lav lyd (laverer en soveromsnivå) og har mulighet for å bruke hodetelefoner.

Haze 15 har masse effekter, er 15 Watt og er todelt. Hvis man kjøper begge delene får man så mye rabatt at nærmest får med kabinettet.

Regner med at jeg vil bli fornøyd med begge to, men trenger bare en... Hvordan burde jeg gå for og hvorfor?

Link to comment
Share on other sites

Hvis du har planer om å spille i band med tiden, er jeg redd Class 5 muligens kan bli noe begrenset. (Som jeg også nevnte i den andre tråden du stilte samme spørsmål i). Haze'n er også mer allsidig med to kanaler og digitaler effekter som chorus, reverb, delay og vibrato. Og jeg ville fortsatt også sett på Haze 40 som et alternativ. Den er enda kraftigere enn Haze 15 (naturlig nok...) har de samme digitale effektene + effektsløyfe i tillegg til boost-funksjon på begge kanalene. (Som også kan styres via et 4-bryters pedalbrett som kan kjøpes som tilleggsutstyr.) Har erfaring med begge Haze-modellene og synes de er veldig bra ifht. pris. Har også vurdert Class 5 som hjemmeamp, evt. til prosjekter der man har behov for kun en type lyd, men foreløpig har ikke det behovet vært så stort at jeg har kjøpt en, men det jeg har hørt av den, virker bra, men som sagt, er den nok ganske mye mer begrenset enn begge Haze-modellene.

Link to comment
Share on other sites

Hvis du har en OD-pedal og vet hvor volumkontrollen på gitaren er så kan du forsåvidt få de lydene du trenger (clean/crunch/lead) med en Class5, men jeg er enig i at den kan bli litt for pjuskete i bandsammenheng. En kraftigere amp som f.eks Haze 40 er nok mer fremtidsrettet hvis du har planer om å starte band.

Edited by Imaginos
Link to comment
Share on other sites

Støtter forslaget om Haze 40, faktisk en ganske grom forsterker for adskillig lite penger egentlig. Den har også line-out for tilkobling til pc/mixer/headset. Koster vel bare så vidt litt over 4k på 4sound

De inne-byggede digitale effektene kan forøvrig kobles helt ut av kretsløpet, hvis du heller vil begynne å bruke separate effekter.

Link to comment
Share on other sites

Støtter forslaget om Haze 40, faktisk en ganske grom forsterker for adskillig lite penger egentlig. Den har også line-out for tilkobling til pc/mixer/headset. Koster vel bare så vidt litt over 4k på 4sound

De inne-byggede digitale effektene kan forøvrig kobles helt ut av kretsløpet, hvis du heller vil begynne å bruke separate effekter.

Koster vel i overkant av 5k, men dog.

Link to comment
Share on other sites

For soveromsbruk, skaff deg en 15watter eller mindre.

Jeg har en 50w Marshall JVM (rør) og holder nå på å bygge en 15w rørforsterker i tillegg.

Rett og slett fordi det av og til er greit å ikke sprenge alle veggene når man spiller gitar.

Link to comment
Share on other sites

Har ikke prøvd selv, men har hørt rykter om at selv Class5 spiller for høyt til at du får pressa sluttrinnet noe særlig på hjemmevolum, så det kan tenkes at du bør sikte mot enda lavere effekt eller noe med to kanaler og satse på preampvreng (typisk overdrive-kanal). Haze40 låter også fint på lavt volum, så du trenger nok ikke bekymre deg for det. Inntrykket mitt er at på soverommet må man ha 1W for å få pressa utgangsrøra. Skal du ha større forsterker spiller det ikke så veldig stor rolle om det er 5,15 eller 40W.

Men ja. Dette er det inntrykket jeg har. Har ingen langtidserfaring med noe annet enn 50W røramp.

Link to comment
Share on other sites

Det er nok det med preampvreng som i det heletatt gjør det mulig å bruke 50w ++ hjemme. Har hatt et par røramper.

Altså.. Går helt fint å bruke 50-100w hjemme, men du får så mye mer utbytte av en amp med mindre effekt hvis stikkordet er soverom.

Men da, som duckling sier med gain og masterkontroller.

En tokanals 15 watter med preampvreng tror jeg vil funke ganske bra til det meste.

Link to comment
Share on other sites

Du har ikke vurdert Blackstar HT-5R, da? Mye mer fleksibilitet mhp å stille inn ønsket lydkarakter, og flere tilkoblingsmuligheter. Blackstar ble visstnok i sin tid startet av tidligere Marshall-ansatte.

Om du alltid spiller med vreng, så kan du også vurdere HT-1R, som jeg har. Ypperlig soveromsamp, men har litt lite å gå på i clean-lyd.

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Vi er et ny oppstartet band, vi spiller litt forskjellig, alt ifra Pink Floyd til CC Cowboys, vi har planer etterhvert å spille konserter osv. Tillegg lage egne låter. 
  • Hei. Hvem er dere og hvilke sanger er det snakk om å spille?
  • Hei. Vi søker etter en bassist til et band i Arendal. Vi har tilgang til øvingslokale. Sjanger, rock. Vi er på utkikk etter en bassist som deler lidenskap for musikk og som har god teknikk og samspill. er åpen for å eksperimentere med ulike stilarter og låter, men vi ønsker også å ha et fast repertoar som vi kan øve på og fremføre. Vi er fleksibel når det gjelder øvingstider, men vi håper du er seriøs og engasjert. Hvis dette høres ut som noe for deg, vil vi gjerne høre fra deg snarest. Vi ser frem til å snakke med deg og finne ut mer om din musikkbakgrunn og interesser.
  • Lagde en hals av alm, og holder på med en jazzmaster kropp av samme planken . Underste kroppen er av surnet lønn.
  • Takk for det. Har brukt bjørk i toppen, alm i halsen og er usikker på kropp men tror det kan være sitka gran. Fikk en stor bit fra en arbeidskollega som ikke visste hva det var.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.