Web Analytics
Jump to content

Tuning


Archangel
 Share

Recommended Posts

Foerst maa jeg si at det er bra at siden kom tilbake , savnet den :D

Jeg har faatt gitaren jeg bestilte og det har gaatt fremover

( om enn ikke saa fort naa i begynnelsen ) men jeg har " faktisk " endel problemer aa tune gitaren .

Er VELDIG redd for aa ryke strenger , har skjedd endel ganger allerede , men det er jo vel og bra for naa kan jeg iallefall skifte dem :D .

Uansett jeg har en kromatisk tuner og naar jeg tuner saa lurer jeg paa :

1. Noen ganger naar jeg slaar paa strengen saa viser den opptil 2-3 forskjellige tuninger innen lyden doer ut , f.eks jeg skal tune en streng

i G saa , viser strengen foerst D i ett lite oeyeblikk for deretter aa gaa til G etterpaa . Maa jeg fortsette aa tune da ?

2. fra venstre til hoeyre er jo bokstavene :

C - D - E - F - G - A - B

Naar jeg har en G og skal tune til en F , dersom jeg slakker litt da , skal jeg treffe en F foer en E ? Hender ikke saa ofte for meg .

Generelt med tuningen er det KUN de tre nederste ( tynneste ) strengene som er noe problem , de tre tykkeste er lette aa faa til .

Har gitaren tunet ETT STEG NED jeg og bruker capo for standard tuning .

Sorry for dumme speorsmaal :oops: men det er jo noe jeg lurer paa :roll:

Link to comment
Share on other sites

Først skaffer du deg et norsk keyboard

Enten så kan du stemme med "flasjionetter" eller no, eller så slår du på strengen med gjenve mellomrom, eller 8'ende-deler så holder den tonen, grunnen til at den viser andre toner er at tonen blir litt lys når du slår for hardt.

Link to comment
Share on other sites

Eg pleier ikkje å ha noe særlig problemer med ryking av strenger. Kanskje litt i begynnelsen men du får fort feel på det. Noen tunere kan være litt på bærtur, prøv å bruk øret litt og. Forresten Gnome Flagoletter (harmonics) heter det. ;)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Dagens ble LTD EC1000T. Fikk renset halsen med leomon oil, justert litt og testet et GHS David Gilmour 50-10.5 sett jeg hadde liggende. Veldig crispy og fin lyd.   
  • det behøver ikke å bety at de ikke får solgt mye likevel. hvis du tenker over det; passer ikke den beskrivelsen (idiot) på skremmende mange folk? tipper qanon-bevegelsen har en del slike i sine rekker..... og bassister.... bruktbilselgere......påvirkere.....fanatikere av alle slag....folk som trives i dress.......personen som fant opp begrepet "supermåling" i forbindelse med meningsmålinger.....kommunikasjonskonsulenter......folk som gleder seg til neste the fast and the furious  - film .....prosjektledere for veiprosjekter i bergen.....folk som ikke kjører motorsykkel.... og mange, mange flere. faktisk tar jeg meg selv i å tenke "er JEG en idiot?" en gang i blant. svaret der er riktignok alltid nei, men jeg slutter aldri å spørre likevel. viktig å ta en selvevaluering en gang i blant. regner med de fleste innser at det meste av dette jeg har skrevet bare er tull, designet for å skape litt latter (forhåpentligvis). men det første poenget står likevel: det finnes overraskende mange som går på slike ting som Audun sikter til. en del fabrikanter av ubrukelige produkter skor seg på slike folk. det eneste man kan gjøre i møte med slikt, er å prøve å sørge for at man selv, og folk man bryr seg om, ikke går i fellen. å prøve å skåne en stor gruppe mennesker for slikt, er ikke enkelt. jakten på gode tilbud sørger for det, og er sterkere enn mange tror.
  • HB eller ikke - da jeg vokste opp på 70 og 80-tallet fantes det mye DRITTGITARER. Altså de rimelige. Tror du skal vært sykt uheldig med en hvilket som helst lavprismerke for å komme NED på det nivået mye av skrotet den gang var på.
  • Jeg har et lite verksted og skrur litt i gitarer, hovesakelig egne og for venner og bekjente men tar litt oppdrag utenom også når jeg har tid og anledning. I den forbindelse har jeg skrudd i en håndfull HB`s. Min erfaring er at de billigste er nettopp det, billige gitarer, men kommer man over 200Euro, er det stort sett gullfine nybegynnergitarer som trenger lite hjelp av meg (i motseting til de billigste hvor QC virker ganske fraværende). Hadde ikke nølt med å anbefale en av disse Suhr-aktige til en nybegynner om man trakter mot mer moderne stuk enn Epi og Sq. Når det er sagt, er man femten og har råd til drømmegitaren, skal man kjøpe drømmegitaren og drite i folk som mener HB er best i hele verden, for det er de ikke   
  • Jeg mener at det ikke er snakk om enten eller, men både og her, selv om jeg kjenner meg igjen. Confirmation bias spiller nok en vesentlig rolle. Og alder. Jeg er jo en nokså moden herremann som vokste opp med status-standarden Fender eller Gibson. Så hadde man temmelig mediokre varianter av dette - supplert med andre merkelige variasjoner fra merker som Vantage, Orpheo, Cimar (Ibanez), Hondo etc. Jeg kan huske at Wing-serien fra Washburn var regnet som annenrangs gitarer på den tiden (i min krets), mens jeg i dag ville ha gitt gode penger for en Eagle eller Falcon. (Yamaha SG-serien, Ibanez Artist-serien popper også opp som kvalitetsalternativer i dag) Jeg _tror_ at kvaliteten på det vi i min tid kalte billig-ræl er betydelig bedre nå til dags. Og det er jo hyggelig at man kan prissette velfungerende instrumenter i antall sixpacks:-)
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.