Web Analytics
Jump to content

Trøbbel med mitt rør sluttrinn


s0und
 Share

Recommended Posts

hmm...ja hvordan skal man forklare dette.... jo sluttrinnet begynte å vrenge noe sinnsykt så etter en liten stund var den død, men rørene lyser fortsatt.

Rørskift, eller har noe smelta?

Skal innrømme at jeg har lite greie på rør så derfor henvender jeg meg til guruene :)

Link to comment
Share on other sites

Ummmmmm...

Vel, aner ikke hva som kan ha skjedd. Enten er røra helt gåene, rart hvis det har skjedd plutselig. Eller så har en kondis gått til satanheimen.

Har noen sikringer gått in det siste? Lukter det svidd? Er røra gamle?

Og, hva slags amp er det snakk om?

Link to comment
Share on other sites

Takk for respons. Sikringer går her i ett sett, huset er fra 52.... Men dette begynte egentlig når jeg skrudde den av regelmessig. Vanligvis lot jeg den stå og holde seg varm (har det fra hifi forsterkere). Har ikke merket noen suspekt lukt, men forvrengningen kom og gikk i starten. Spilte ålreit på "kalde" rør så etter en 10-15 minutter hørtes det ut som om jeg kjørte en od1 på vrengkanalen med full gain om du skjønner hva jeg mener.

Rørene skal ikke være gamle, og det er snakk om en Marshall 9005...staut sak på 2x50w, 4 stk el84 og noen (4? stk) 12ax7 såvidt jeg vet.

Link to comment
Share on other sites

4 el34 og kanskje heller to 12ax7. synes det er rart om det er mer enn et 12ax7 rør pr kanal ihverfall.

er nok sluttrinnrørene (evt 1,2el3 rør) som enten er gåent, eller er på kanten.

Hvis du har el84 rør i forsterkeren.. så tror jeg ikke de ville ha passet.. men uansett.. da er det rørene.. hehe.. :P

Link to comment
Share on other sites

Og hvis forsterkeren er gammel så kan det være en ide å justere bias samtidig som du skifter rør. Eldre forsterkere endrer ofte karakteristikk med årene. Kondensatorer tørker, motstander endrer verdi etc.

Hvilken forsterker har du?

Link to comment
Share on other sites

Det høres lite ut som om det er røra som begynner å dra på, med mindre de er eldgamle.

Høres ut som om det enten er i powersupplyet eller i utgangstrafoen. Utgangstrafoer som går får ting til å vrenge. Men vis det er en skikkelig sørpete vreng, er det nok at det ikke kommer nok strøm til rørene.

Og, det er 4 12AX-7 rør i den. Trenger vel strengt tatt bare ett tilsammen

Link to comment
Share on other sites

Kan godt være et trafo problem... nå er jeg faktisk ganske lei av rør-greier og stoler ikke på det for fem øre lenger. Noen som har lyst på billig sluttrinn?  har også en ada-mp1 og rocktron voodu-valve hehe

Gir du opp pga det der? Nå må du gi deg, lever den inn til en tekniker, og få godlyden tilbake.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Er det noen som vet hvor man kan få tak i roasted pine emner som kan brukes til el kropp? Det eneste jeg har funnet er amerikanske sider der emne koster ca 1500,- kr men frakter er på 4000,-   Det eneste norske jeg har funnet er terrasse plank med det er for tynt og smalt. 
  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.