Web Analytics
Jump to content

Flerbruk av forsterker


Fluehode
 Share

Recommended Posts

Jeg tenker å sette forsterkeren min på et øvingsrom og låne den ut til et par andre band som deler rommet.. Hva vil kunne slites på den bortsett fra rørene? Det er en 100 watt Laney, rørtopp.

Fins det noe antatt "levetid" på et kabinett for eksempel? F. eks tre til fem øvinger i uka, 10 måneder i året som utgangspunkt.

Link to comment
Share on other sites

Den kommer til å bli behandlet pent og etter alle forskrifter, vi er voksne folk.. Hehe.

Det jeg tenkte på er om det er sånn at om den blir aktivt brukt så slites mer enn bare rørene? Selvfølgelig potmetere og plugger, men tenkte mer inni..

Link to comment
Share on other sites

En forsterker "slites" jo når den er påslått, men gitarforsterkere (i en viss klasse) er rimelig solide saker, så jeg tror ikke jeg ville bekymret meg så mye over slitasjen i så måte. Det viktige er jo at du kan stole på de som skal bruke utstyret - være villig til å selv betale for eventuelle reparasjoner, selv om du ikke med sikkerhet kan vite om noen har "syndet" mot utstyret osv.

Det blir jo som når man låner bort ting - man må vurdere om man er villig, eller har råd til å ta sjansen på et tap, og/eller stoler på låneren.

Link to comment
Share on other sites

Også passe på at folk ikke flytter på en veldig varm amp og blant annet ikke kobler ut høyttalere osvosv.. Med risiko om at den blir koblet på feil impedalse eller ikke koblet til i det heletatt. Det er ikke så bra for forsterkeren.. :)

Ellers er det jo, som nevnt over, solide greier og en god gitaramp skal være bygget slik at den skal kunne brukes aktivt og vare en god stund.

Link to comment
Share on other sites

Alt i ampen, kan jo potensielt "slites". Spesielt ting som fysisk blir brukt som potmetere, jack'er brytere osv. som allerede nevnt. I tillegg blir jo kondiser osv inne i forsterkeren "slitt" med tida, men det har kanskje ikke så mye med bruk å gjøre, men eldes av tidens tann uansett bruk eller ikke.

Et kabinett vil overhodet ikke ta skade av vanlig bruk over lengre tid. Det kan jo være inngangen(e) og de andre koblingene inne i kabbet (korrosjon f.eks.), men det er jo relativt enkelt og billig å skifte ut. Det finnes jo urørte kabinetter som er 50+ år gamle som fortsatt funker helt fint.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.