Web Analytics
Jump to content

anslag


epiphone

Recommended Posts

Det kan være en fin ting å bruke et lite kvarter om dagen (mens Grandisen stekes) på å gå gjennom noen øvelser som passer deg og ditt nivå på gitar. Det kan være alt fra å spille jevne anslag på én streng til å spille tilfeldige toner på alle strengene.

Link to comment
Share on other sites

metronom, metronom, metronom!!

Beste måten å øve anslag på!

Øv i intervaller. Lag deg øvelser som går opp-ned-opp-ned på en streng, som går på flere strenger. ned-ned-ned over alle strengene også opp-opp-opp (Sweeping, men IKKE STRESS!!! Presisjon ER viktigere en hastighet!)

Bruk metronom og start SAKTE! Gå gjennom hele programmet ditt (Send meg priv beskjed så kan jeg omså gi deg et bra program) i stadig høyere tempo, men ikke juks og hopp over de enkle delene!

Slike program blir ikke mindre nyttig av at du er erfaren! Jo mer du øver jo bedre blir du uansett nivå!

Link to comment
Share on other sites

Kan være fint om vi skiller på oppøving av anslag, og oppøving av tempo. Etter min mening har ikke en metronom noe i anslagsøving å gjøre. Dette fordi tempo/timing ikke er den ene biten man fokuserer på. Men det er fortsatt fullstendig lov til å benytte seg av muligheten, bare vær oppmerksom på at noen kan synes det er vanskelig nok fra før.

Link to comment
Share on other sites

Tempo og takt er to sider av akkurat samme sak!

Poenget er å alltid starte så sakte at det er enkelt og så øke sakte til man kjenner at man ikke har kontroll og så ta det fra begynnelsen igjen. Jeg garanterer at dette har like positiv virkning både for anslag og hurtighet senere! Men det kan ikke understrekes nok hvor viktig det er å øve på moderate hastigheter! Ved å prøve å spille litt for fort vi man ikke kunne konsentrere like mye på presisjon og vil rett og slett komme til et punkt hvor fingrene ikke henger så bra med som om man tok det litt mer med ro og fikk presisjonen inn! Tempo har egentlig veldig lite med det å være musikalsk å gjøre og egentlig ikke så fryktelig mye med teknikk som man skulle tro heller.. Men såklart. hvilken gitarist vil ikke lære seg å spille fort?..

Link to comment
Share on other sites

Fortsatt ikke enig med ditt forslag hvis det skal tjene anslaget noe godt. Skjønner rett og slett ikke hvor det kommer inn. Kanskje du kan utdype?

Til vårt nyere medlem kan det også være aktuelt å spørre følgende: Hva spiller du når du opplever at anslaget ikke er som det skal?

Link to comment
Share on other sites

Fortsatt ikke enig med ditt forslag hvis det skal tjene anslaget noe godt. Skjønner rett og slett ikke hvor det kommer inn. Kanskje du kan utdype?

Til vårt nyere medlem kan det også være aktuelt å spørre følgende: Hva spiller du når du opplever at anslaget ikke er som det skal?

Fordi man venner seg til å treffe der man skal! Ikke før, etter men der det skal sitte.

Selve utrykket i anslaget (Hard. svakt, fort, sakte osv...) kommer i andre rekke! Jeg tar det med i beregningen, men vil ikke oppfordre noen til å gyve for mye løs på neste teknikk om man ikke er sikker på den forrige. Såklart skal øvingen varieres, men man stoppe på et punkt uten mulighet til å komme videre dersom basic ikke sitter.

Er egentlig ganske overraska over at du er uenig! Jeg snakker ikke om å lære noen å spille raskest mulig! Dette er helt vanlig praksis hos musikkskoler! Jeg har hatt piano og gitarundervisning og i begge tilfellene har jeg blitt oppfordret til å øve mot metronom. Det gir en udiskutabelt bedre evne til å holde flyten! At det er litt kronglete å slå rett på strengene (At anslag er i takt, men høres forskjellige ut) Har bare med å få en rette bevegelsen inni håndleddet. Og det kommer BARE ved å øve.. Det er forresten noe som kommer veldig raskt. Som sagt: enda raskere dersom man øver mot metronom!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.