Web Analytics
Jump to content

Hull til peg har blitt for stort i strengestolen


Dommedagsprofet

Recommended Posts

Hei,

Peggen til å feste tredjestrengen på stålstrengsgitaren min popper ut når jeg prøver å feste strengen. Jeg har vært innom Musikkbørsen her i Bergen, og de kan borre nytt hull til meg - men det tar en time av deres tid, og for det tar de noe sånt som 650 kroner. For en gitar til bare noen få ganger den prisen, synes jeg det er verdt å sjekke om det finnes andre alternativer for et relativt lite problem med gitaren.

Så her er alternativene hittil:

- Større peg. På Musikkbørsen sa de at dette ikke finnes?

- Jeg har prøvd å feste teip rundt peggen. Da blir den tykk nok, men en kombinasjon av limet under teipen og at teipen er plast gjør at den bare sklir sakte ut isteden for å poppe ut når presset øker.

Så jeg håper at det på en eller annen måte går an å fore den tykkere. Noen forslag?

Link to comment
Share on other sites

Peggen ? Mener du stemmeskruen eller 'strengepinnen' ?

248669.jpg

??

Er du sikker på at strengen sitter korrekt ?

Slik : bridge-plate-pin.jpg

??

Links :

http://www.frets.com/fretspages/Musician/Guitar/Setup/SteelStrings/Stringing/ststringing1.html

http://www.fretnotguitarrepair.com/repair/acoustic-guitar/bridge-plate.php

Edited by juzzizhow
Link to comment
Share on other sites

Slettet innlegget mitt, da jeg var på bærtur. Godt det er andre medlemmer som skjønner mer enn meg.

Tipset til Jussin løser problemet for de fleste. Vær sikker på at kula ikke henger seg opp under pinnen!

Skulle det fortsatt være et problem, kan du forsøke å løse det ved å legge på et tynt lag med superlim på strengepinnen, og så strør du over bakepulver. Bakepulver fungerer som en aksellerator for superlimet, og gjør pinnen tykkere, og gir den en ru overflate. Så kan du pusse på den, og den er da også litt "ru", og sitter bedre. Skulle det gå til skogen, så har du jo ikke endret noe på selve gitaren, du trenger bare en ny pinne.

Aksellerator eller ikke, vent i minst 24 timer før du setter pinnen inn i gitaren. Du ønsker deg ikke ha en pinne som er superlimt fast i gitaren.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.