Web Analytics
Jump to content

To spørsmål ang. Cubase.


 Share

Recommended Posts

Hei! Etter at jeg kjøpte meg nytt lydkort, M-Audio MobilePre USB, har jeg hatt litt problemer. Hver gang jeg åpner Cubase, ser det ut til at all annen lyd fra PCen går i slow motion! Dette er forferdelig irriterende i seg selv, men enda verre når jeg skal importere mp3/wav i Cubase, da det samme skjer her! Slow motion!

Det andre spørsmålet er som følger: jeg kjøpte meg nylig en Samson CO1U USB mikrofon, og jeg får ikke satt den opp i Cubase. Har jo satt opp andre ting før, så skjønner ikke helt hva som er problemet. Noen som kan forklare meg nøyaktig hva jeg skal gjøre? Er mulig det er jeg som gjør feil...

Link to comment
Share on other sites

Nå tar jeg bare litt antagelser sånn på sparket... skyter fra hofta i mørket... kanskje jeg treffer.

Tidligere så hadde jeg ett relativt godt lydkort (for tiden) fra Terratec. Fungerte kjempebra til å gjøre opptak med, men det gjorde alt mulig sprøtt med annen lyd.

Det fungerte rett og slett ikke sammen med f.eks. spill og musikkavspilling.

Løsningen ble å bruke kortet kun til musikkproduksjon, så brukte jeg det integrerte lydkortet til annet.

Når det gjelder USB mikrofonen... nå har jeg ingenting USB som skal kjøres med Cubase, men når jeg ikke får ut lyd fra noe som er ment å lage lyd, så er det uten unntak ikke helt godt oppsatt bus.

Hos meg så må jeg passe på å route utgangene gjennom miksecontrol programmet til lydkortet fra Cubase (DAW 1 og DAW 2 / Høyre og venstre høytaler), så må jeg passe på å route inngangene riktig inn.

Skal ikke se bort ifra at du finner feilen dersom du går grundig gjennom disse.

Edit: Ser ut som jeg bomma gitt...

Edited by Griffin
Link to comment
Share on other sites

Til første problemet, er det nok sample rate som er problemet, ja. Jeg hadde oppe et Cubase prosjekt mens jeg åpnet en Guitar Pro fil, og da byttet Cubase sample rate på hele greia. Så om jeg forstår det riktig, så er det forskjellig sample rate på Cubase og resten av lyden fra PCen? Hva kan jeg gjøre med dette?

Link to comment
Share on other sites

Jeg gjetter på at du har sampleraten i cubase til 48 khz, mens resten av pcen har 44(eller motsatt). Jeg har samme lydkortet og cubase, og kjører i 44 all over, uten noen problemer i det hele tatt.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.