Web Analytics
Jump to content

Amp til Lead gitarist til metal


Recommended Posts

 • Replies 34
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Brukt ENGL Blackmore !

vil vel være på rundt 8-9000, syyyyk lyd i den :D

edit : dumt å poste uten å fortelle HVORFOR den er bra spesielt til lead-spilling....

Den har footswitchable contour knapp på lead kanalen, og en brightswitch på clean, noe som kan være greit og slå av/på når du skal spille rytme og går over til lead.

Den har også lite med pots å skru på, så man kan enkelt få bra lyd, uten så jævla mye skruing!

4 kanaler har den også... Clean Lo Gain, Clean Hi Gain, Lead Lo-Gain og Lead Hi-Gain.

Jeg kommer iallefall ikke til å bytte ut min på MANGE, MANGE år... er sjukt fornøyd med ampen!

Pedaler tar den ganske bra også !

Edited by Hallstein
Link to comment
Share on other sites

Må tenke på den der. Funker den bra på clean også?

Det skal helst være en stack ^_^

ett helt stack?... dæven, da blir det vanskelig... men du KAN Jo klare å skaffe en blackmore brukt til 8-8500 kanskje... og ett 2x12 vintage kab fra thomann for 2000.

Ja, den har en overraskende god clean kanal. Konkurrerer selfølgelig ikke med en VOX eller en Fender, men den slår clean-kanalen til mange andre hi-gain amper jeg har prøvd iallefall... Mange hi-gain amper kan ha en litt tam cleankanal, men engl'en har en ganske bra cleankanal, for en Hi-gain amp og være iallefall! Den er også veldig forskjellig utifra hvilken gitar du bruker på ampen.

Det som er bra med Blackmoren er vel det at den spiller jævlig bra på lavt volum også!...

Den spiller jo så klart bra med mye lyd og poweramp vreng også, men den spiller faktisk overraskende bra ved akseptable lydvolum også! Det er vel det Engl er ganske kjent for.

Ja, jeg anbefaler deg absolutt å teste ut Engl Blackmore... Når jeg kjøpte min, sto det mellom en Mesa Dual Rectifier, Peavey 6505 og en eller annen ENGL amp... Hadde prøvd både Mesa og Peavey fra før, men etter min personlige smak, slo Engl'en den MYE.

Jeg kjøpte min brukt i butikk med 5 års rørgaranti, og 7-års garanti mot feil for 9500... Syntes jeg fikk en jævlig god deal jeg iallefall :D

Edited by Hallstein
Link to comment
Share on other sites

Jeg har god erfaring med Mesa-ampene Studio 22, Caliber 50, Caliber 50+ og Mark IV. Litt avhengig av hva du skal bruke ampen til, og da tenker jeg spesielt på om du skal ha den til øving eller konserter, er min erfaring at Mark IV og begge Caliberne gir det du trenger av "volum" til begge (alle?) formålene, og at Studio 22 gir det aller beste, dersom du ikke er avhengig av at den skal spille høyt eller om du har planer om å mikken den opp i konserter (en lang setning :))

Når det gjelder pris, tror jeg at du kan få alle unntatt Mark IV under 10.000,-. Er du heldig (evt tålmodig) kan det hende at det dukker opp en til ditt busjett.

Link to comment
Share on other sites

Personlig ville jeg gått for en brukt ENGL Screamer eller Marshall JVM combo.

Men viss du absolutt har behov for kabb+topp, noe de fleste IKKE har, så er forslaget over her om DSL og 6505/5150 ganske bra.

Til 10k kan du også sjekke ut ENGL Fireball brukt med et brukt kabinett. Men den er veldig hissig i lyden. Egner seg jævli bra til riffing og helt greit til leads.

ENGL Blackmore er en amp jeg kunne tenkt meg selv. Men vil tro at uten hotplate så funker denne ampen bare til live og spilling i band når du absolutt må ha 4x12 kabb.

De fleste klarer seg med 2x12 til det aller aller meste + at du kan få et bedre kabb for penga. Eller kan du sjekke ut Marshall 1960-kabinetter brukt på finn.no, de går ofte billig og er helt greie kabinetter for penga. Ihvertfall 1960V

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Kun gitarkabinett på gitarforsterker, med mindre man er faglig kyndig - et svært fåtall.  Og husk et par ting: - Utgangen på forsterkeren din leverer MYE strøm ut, som potensielt er dødelig - Forsterkeren kan bli totalt skadet av å kjøres uten kabinett, eller med feil kabinett - Du skal alltid bruke egnet høyttalerkabel mellom forsterker og kabinett, aldri instrumentkabel Veldig kjedelig å ødelegge en dyr forsterker pga feil bruk. Kabinett er er veldig billig på bruktmarkedet, da mange har fått over til digitalt. Du kan se etter ENGL, Orange, Marshall, Harley Benton, Framus og andre merker. Ville vurdert Vintage 30 elementer hvis jeg var deg, da har du et kabinett for livet.  Betalt 2000kr for mitt Framus 212 kabinett, det er helt perfekt for mitt bruk. 
  • Det vil hjelpe å gire ned effekten til 50W.  Dette med lyd og effekt er ikke "rett frem" med ohms lov, da lyden kan variere ulinjert fra styrken på forsterkeren i forskjellige frekvenser. Det er derfor 50W forsterker, kan levere mer ut på høyttaleren enn 50% i visse frekvenser. Men det er helt innenfor å ta den "enkle" utgaven bare for å være på den sikre siden og ikke overtenke for mye. - 2x effekt på høyttaler av forsterker er et godt utgangspunkt.  - Det har mye å si hvor mange høyttalere du har i kabinett, da du fordeler lasten på flere høyttalere  - Forskjellige høyttalere har forskjellig styrke. Jeg kjører Marshall JVM i et Framus 212 V30 kabinett på 120W (60W per høyttaler).  - Noen kjører stereo-sluttrinn i et stereo kabinett, andre kjører to forskjerkere i stereo på grunn av effekter, eller for å blende to lyder inn i en. For eksempel - blender du en Marshall JVM med en Mesa Boogie Mark V, så blender du to ganske forskjellige lyder for å få et unikt karakter (Rabea Massaad har et par video på dette på YouTube).   Jeg solgte nylig en ENGL Powerball med et stereo-kabinett, den hadde meget gode instrukser som beskriver mulighetene med stereo.  Personlig har jeg hatt det meste, og falt på at 50W er mer enn nok på rørforsterkere, og at 2x12 er mer enn nok lyd, og samtidig ikke for lite. For meg er det en perfekt kombinasjon.. Skulle helst hatt en lunch amp i tillegg.(ENGl Fireball 25, eller Mesa Mark V 25)  
  • Jeg kan ikke svare på om det kan skade noe, men jeg tror jeg ville latt være om jeg var deg. Uansett vil det låte ganske kjipt. En PA-høyttaler er designet for å gjengi alle frekvenser mest mulig likt, mens en gitarhøyttaler har veldig annerledes respons. Den kutter tonnevis av høye frekvenser, og har generelt en helt annen EQ-kurve på frekvensene som den slipper gjennom. For clean-lyd kan en PA-forsterker kanskje fungere sånn noenlunde, men med en gang du legger på litt vreng så låter det ekstremt kvasst og ubehagelig. Valg av høyttaler vil på mange måter påvirke lyden din mer enn valg av forsterker.
  • Har nettopp kjøpt en marshall dsl 100w forsterker, men kabinettet må vente litt til penga strekker til. En venn av meg har noe greier liggende, en peavey pa høytaler etter hva jeg har skjønt. Dette er hva jeg fant om den på nett: «The Peavey Mod# 112 PT PA Enclosure was produced in 1986 & 1987 and sold for $139.50 each. They are rated at 100 watts Rms and 200 watts Peak Power. The 12 inch Woofer is a EMINENCE Loud Speaker and the 3 inch Tweeter is a MOTOROLA Piezo. The enclosure does not contain crossover components, it is straight wired from the input jacks to the speakers. They will work with a Mixer/Power Amp rated from 125 to 200  Peak Power Wattage @ 8 ohms. (Example - Peavey MP 4 Mixer/Amp Mark III Series).» Kan dette funke som en midlertidig løsning? Jeg er helt nybegynner på dette her. Pa høytalere til gitarforsterker er såklart ikke ideelt, men funker det uten at jeg skader noe? Stemmer watt og Ohm overens med forsterkeren? Forsterkeren kan også kjøres på 50watt istedenfor 100 hvis det er bedre. Bak på høytaleren står det 16 Ohm og det er 2 inputs uten noe tekst, hvordan kobler jeg den sammen med forsterkeren? Hva skal hvor? Legger ved bilde:
  • Jeg er helt ny på dette med rørforsterker og kabinett og prøver å lære meg the basics så jeg kan forsikre meg om at spillesteder har riktig kabinett når jeg kun har med forsterkeren Har en marshall dsl100 på 100 watt. Jeg har forstått det slik at kabinettet helst skal være minst dobbelt så mange watt som forsterkeren så man har nok å gå på. Men jeg har også muligheten til å kjøre forsterkeren på 50 watt, vil dette da bli det samme som å bare ha en vanlig 50 watt forsterker slik at et kabinett på 100watt skal være i orden når jeg har forsterkeren på 50 watt? Har antall høytalere i kabinettet noe å si så lenge den kombinerte watten i kabinettet er dobbelt så mye som forsterkeren, altså vil et 1x12  eller 2x12 kabinett være greit så lenge kabinettet totalt har høy nok watt? Mono/stereo kabinett. Hva er hensikten med å sette et kabinett på stereo? Er det for å kunne bruke 2 forsterkere på ett kabinett? Eller for å koble flere kabinetter til samme forsterker? Skulle gjerne visst litt rundt det. Skulle gjerne hatt en liten innføring i dette med Ohm også, hvordan skal ting kobles sammen, eventuelt andre ting å tenke på Har prøvd å titte litt på YouTube og lest på litt engelske sider men blir liksom ikke helt klok på det. Håper nok kan gi meg det inn med teskje så jeg lærer dette her:)
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.