Web Analytics
Jump to content

Spesiell stemme søker band


Paradox
 Share

Recommended Posts

Jeg er i gang med en kjønnsbekreftende prosess ("kjønnsskifte") fra kvinne til mann. Akkurat nå har jeg fortsatt de høyeste tonene i behold, samtidig som bassen holder på å utvikle seg. Dette har jeg lyst til å videreutvikle og håper at noen har bruk for en vokalist som kan gå fra "kvinnestemme" til "mannsstemme" på et blunk. Bor i Oslo.

Jeg har ingen musikkfaglig utdannelse og det er lenge sia jeg sang i TenSing. Men jeg har godt gehør, er omgjengelig og liker å stå på ei scene.

Ambisjonene er mest å ha det gøy med nye folk og utvikle nye sider av meg selv. Stemmetrening vil dessuten være bra for opplesninger, siden jeg hovedsakelig er forfatter (dessverre ikke av sangtekster).

Jeg lytter til mest til 80-tallsrock, "homodisco" og jazz, men er åpen for andre sjangre. Selv tenker jeg at stemma mi hadde passa best til jazz/blues, og i alle fall at det hadde vært det mest utfordrende og spennende. Lar meg lett overtale til andre sjangre. Elsker å stå foran en mikrofon.

Edited by Paradox
Link to comment
Share on other sites

Ok. En liten oppklaring:

Kroppen min er i utgangspunktet kvinnelig. Nå har jeg gått på en lav dose testosteron i snart to år. Testosteronet setter i gang en mannlig pubertet med stemmeskifte og det hele. Så langt har jeg ikke hatt typiske "Stemmeskiftproblemer" med stemma mi. I stedet har den sunket jevnt og trutt, samtidig som jeg har de høye tonene i behold. Det spørs hvor lenge dette spennet holder seg, så jeg er ivrig etter å utnytte det mens jeg kan. Det er sannsynlig at de høyeste tonene forsvinner gradvis. Så hvis noen vil ha meg med i band må man være forberedt på å ende opp med en helt "vanlig" mannlig vokalist til slutt ;-)

Link to comment
Share on other sites

Ok. En liten oppklaring:

Kroppen min er i utgangspunktet kvinnelig. Nå har jeg gått på en lav dose testosteron i snart to år. Testosteronet setter i gang en mannlig pubertet med stemmeskifte og det hele. Så langt har jeg ikke hatt typiske "Stemmeskiftproblemer" med stemma mi. I stedet har den sunket jevnt og trutt, samtidig som jeg har de høye tonene i behold. Det spørs hvor lenge dette spennet holder seg, så jeg er ivrig etter å utnytte det mens jeg kan. Det er sannsynlig at de høyeste tonene forsvinner gradvis. Så hvis noen vil ha meg med i band må man være forberedt på å ende opp med en helt "vanlig" mannlig vokalist til slutt ;-)

så si du joiner et band med stemmen din, som blir verdensberømt etc etc etc.

Det vil altså bare være de første produksjonene som vil ha den særpregne kvinne/manns stemmen? Og etter det vil kvinnestemmen din forsvinne helt, eller bare til en viss grad?

Hadde vært kult å spilt sammen med deg kan jeg tenke :) ikke mange band som ville hatt en slik vokalist uansett! Jeg ønsker deg lykke til! :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg håper å kunne beholde i alle fall noe av kvinnestemmen med trening, men da bør jeg nok komme i gang snarest, før den synker for mye. Jeg har en teori om at hvis jeg vedlikeholde de høye tonene og øver jevnlig, vil det være mulig å beholde et stort spenn, samtidig som jeg får en typisk mannlig "hverdagsstemme" slik jeg ønsker. Det er såvidt jeg vet ikke forsøkt før. Det fionnes en artikkel om dette http://transguys.com/features/testosterone-ftm-singing men den handler hovedsakelig om hvordan man skal unngå å ødelegge stemmen med for store testosterondoser m.m.

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Jeg synes dette er spesielt, og det på en spennende måte.

Er litt overrasket over at mange synes langsiktighet er så viktig her. Det er mange konseptband der ute som bare kommer sammen for en tidsavgrenset periode, og enda flere band som i utgangspunktet var tenkt å være langsiktige som enten bryter opp eller bytter ut deler av medlemmene.

Selv er jeg ikke i noe band, og er reinspikka amatør, men jeg kunne godt tenkt meg å høre hvordan en så uvanlig stemme fungerer, og håper egentlig at noen som er mer proffe enn meg får pirret den musikalske nysgjerrigheten nok til å forsøke.

Mulig gitarnorge-forumet ikke er rette sted å lete. Hva med å forsøke å finne et jazzmiljø? Det er jo en iboende del av jazzens natur at man eksperimenterer og improviserer inn i ukjent musikalsk territorium.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.