Web Analytics
Jump to content

Fil for crowning av bånd


Recommended Posts

Hvis du skal ha en som ikke legger igjen mye slipesår/striper må du bite i det mye omtalte sure eplet og betale det en diamant fil på f.eks stewmac koster. Men du finner "oldtids" typen på e-bay o.l. til noen kroner mindre enn på stewmac tror jeg.

Link to comment
Share on other sites

Her er det snakk om en gammel (30-40talls eller no) akustisk gitar jeg kjøpte på Fretex for 400 kr som jeg har slengt inn en stratocaster pickup i og bruker mest til slide. Altså en slitt låvegitar. Noen av båndene er helt "firkanta, og jeg vil bare runde dem litt i kantene så det i det hele tatt går ann å spille "vanlig" på den. Er med andre ord ikke interessert i en fancy diamantfil som koster mer enn gitaren...

Link to comment
Share on other sites

Du kommer langt med en kniv. En vanlig kniv som du bruker når du spiser. Bruk dobbeltsidig tape og vannfast slipepapir som du limer på kniven, så har du en fin "fil" uten tenner på siden. Fungerer utmerket. Ellers er slipepapir rundt fingeren, og "floppflopp"- metoden som er nevnt før utmerket. Den krever at du legger maskeringstape på gripebrettet, da. Det synes jeg er lurt uansett, særlig på ikke- lakkerte gripebrett, da du slipper masse metalldritt på treverket.

Biltema selger også rimelige nålefiler med diamantbelegg. Ta et noen drag på en metallflate før du bruker dem på båndene, da de er veldig "skarpe" helt med en gang. En spiker med litt størrelse på holder.

Jeg har kjøpt en sånn "3-in-1"- fil på StewMac, og synes den er lite effektiv. Vil ikke anbefale den, faktisk.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.