Web Analytics
Jump to content

Fil for crowning av bånd


Recommended Posts

Hvis du skal ha en som ikke legger igjen mye slipesår/striper må du bite i det mye omtalte sure eplet og betale det en diamant fil på f.eks stewmac koster. Men du finner "oldtids" typen på e-bay o.l. til noen kroner mindre enn på stewmac tror jeg.

Link to comment
Share on other sites

Her er det snakk om en gammel (30-40talls eller no) akustisk gitar jeg kjøpte på Fretex for 400 kr som jeg har slengt inn en stratocaster pickup i og bruker mest til slide. Altså en slitt låvegitar. Noen av båndene er helt "firkanta, og jeg vil bare runde dem litt i kantene så det i det hele tatt går ann å spille "vanlig" på den. Er med andre ord ikke interessert i en fancy diamantfil som koster mer enn gitaren...

Link to comment
Share on other sites

Du kommer langt med en kniv. En vanlig kniv som du bruker når du spiser. Bruk dobbeltsidig tape og vannfast slipepapir som du limer på kniven, så har du en fin "fil" uten tenner på siden. Fungerer utmerket. Ellers er slipepapir rundt fingeren, og "floppflopp"- metoden som er nevnt før utmerket. Den krever at du legger maskeringstape på gripebrettet, da. Det synes jeg er lurt uansett, særlig på ikke- lakkerte gripebrett, da du slipper masse metalldritt på treverket.

Biltema selger også rimelige nålefiler med diamantbelegg. Ta et noen drag på en metallflate før du bruker dem på båndene, da de er veldig "skarpe" helt med en gang. En spiker med litt størrelse på holder.

Jeg har kjøpt en sånn "3-in-1"- fil på StewMac, og synes den er lite effektiv. Vil ikke anbefale den, faktisk.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.