Web Analytics
Jump to content

Fil for crowning av bånd


Recommended Posts

Hvis du skal ha en som ikke legger igjen mye slipesår/striper må du bite i det mye omtalte sure eplet og betale det en diamant fil på f.eks stewmac koster. Men du finner "oldtids" typen på e-bay o.l. til noen kroner mindre enn på stewmac tror jeg.

Link to comment
Share on other sites

Her er det snakk om en gammel (30-40talls eller no) akustisk gitar jeg kjøpte på Fretex for 400 kr som jeg har slengt inn en stratocaster pickup i og bruker mest til slide. Altså en slitt låvegitar. Noen av båndene er helt "firkanta, og jeg vil bare runde dem litt i kantene så det i det hele tatt går ann å spille "vanlig" på den. Er med andre ord ikke interessert i en fancy diamantfil som koster mer enn gitaren...

Link to comment
Share on other sites

Du kommer langt med en kniv. En vanlig kniv som du bruker når du spiser. Bruk dobbeltsidig tape og vannfast slipepapir som du limer på kniven, så har du en fin "fil" uten tenner på siden. Fungerer utmerket. Ellers er slipepapir rundt fingeren, og "floppflopp"- metoden som er nevnt før utmerket. Den krever at du legger maskeringstape på gripebrettet, da. Det synes jeg er lurt uansett, særlig på ikke- lakkerte gripebrett, da du slipper masse metalldritt på treverket.

Biltema selger også rimelige nålefiler med diamantbelegg. Ta et noen drag på en metallflate før du bruker dem på båndene, da de er veldig "skarpe" helt med en gang. En spiker med litt størrelse på holder.

Jeg har kjøpt en sånn "3-in-1"- fil på StewMac, og synes den er lite effektiv. Vil ikke anbefale den, faktisk.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Vi er et ny oppstartet band, vi spiller litt forskjellig, alt ifra Pink Floyd til CC Cowboys, vi har planer etterhvert å spille konserter osv. Tillegg lage egne låter. 
  • Hei. Hvem er dere og hvilke sanger er det snakk om å spille?
  • Hei. Vi søker etter en bassist til et band i Arendal. Vi har tilgang til øvingslokale. Sjanger, rock. Vi er på utkikk etter en bassist som deler lidenskap for musikk og som har god teknikk og samspill. er åpen for å eksperimentere med ulike stilarter og låter, men vi ønsker også å ha et fast repertoar som vi kan øve på og fremføre. Vi er fleksibel når det gjelder øvingstider, men vi håper du er seriøs og engasjert. Hvis dette høres ut som noe for deg, vil vi gjerne høre fra deg snarest. Vi ser frem til å snakke med deg og finne ut mer om din musikkbakgrunn og interesser.
  • Lagde en hals av alm, og holder på med en jazzmaster kropp av samme planken . Underste kroppen er av surnet lønn.
  • Takk for det. Har brukt bjørk i toppen, alm i halsen og er usikker på kropp men tror det kan være sitka gran. Fikk en stor bit fra en arbeidskollega som ikke visste hva det var.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.