Web Analytics
Jump to content

Ny Peavey amp: 6534+


Recommended Posts

Satt og så på reviews av 6505+'en da jeg plutselig kom over en comment om den nye ampen til peavey; Peavey 6534+ :D

Jeg kan omtrent ikke noe om amper så jeg har ingen anelse om hvordan denne er forskjellig i lyden og egenskaper fra 6505 og 6505+ bare ved å se på en specsheet... :blush:

Så da vender jeg meg til ekspertene her inne og håper noen kan forklare dette ;)

her er linken: http://www.peavey.com/products/browse.cfm/action/detail/cat/306/item/117404/number/03601030/6534%26trade%3BPlusHead.cfm

Btw, så sier de også at den har litt lavere/mindre bakgrunnsstøy, og det er smuud, men påvirker det gainen på ampen?

Link to comment
Share on other sites

Direkte link fungere stusselig dårlig på den måten, vi kommer bare til fremsiden.

6534+

Den funket bedre for meg, gjerne det er min nettleser, eller at jeg ikke har vært på peavey sine hjemmesider før? :)

Edited by viz0id
Link to comment
Share on other sites

sett inn et land i den boksen, så kommer du til riktig side ;)

Jo jeg gjor det, men da havna jeg på framsida. Men prøvde igjen nå. Og da havna jeg på rett side :) Kanskje den må lagre COOKIES eller no sånn smart først, så den vet dine settings.

Link to comment
Share on other sites

men hvordan påvirken de EL34 lyden da? virker jo som om det bare er en 6505+ med noen av rørene byttet ut...am i right?

Stort sett ja. Pluss noe støyforbedring. Har aldri prøvd forskjellige utgangsrør i en amp, men EL34 har vel ganske mye mer midrange-growl enn 6L6GC. Ergo enda litt mer Marshall-aktig brøl i ampen. Nå ble jeg frista til å utføre biasmod på ampen min, og hive inn EL34 :D

Link to comment
Share on other sites

Det går an, men da bør du justere bias. Og for å få gjort det så må du modde ampen, og da spørs det om det er verdt peset. EL34-rør gjør ikke automatisk at ampen låter som en Marshall, bare så det er sagt. Og 5150/6505 støyer da vitterlig ikke SÅ mye?

Dere bruker for mye gain :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Og bruker feil pickups =p

EL34 har vel generelt litt mindre støy, ettersom de gir noe lavere output enn 6L6 ? Kan være jeg tar kraftig feil her..

Det finnes no mange tiltak for å redusere støy fra en amp. F.eks det å skru ned volumet på gitaren et lite hakk. Til og med 9/10 kan være nok for å fjerne det meste av støy.

EDIT: 6505 har 5x 12AX7 rør, mens den nye har 6. Viss det har noe å si.

Edited by Troll
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på.  Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.