Web Analytics
Jump to content

trenger tips


jørgen10

Recommended Posts

Du kan jo få en fin blues vreng med en Cube15 men jeg er heller ikke den største fanen av di Ampen spesiellt etter tre smertefulle år da den var min eneste forsterker :P Jeg liker veldig godt Fender Blues Jr som du bør sjekke ut, låter fantastisk med Stratocastere (Har ikke prøvd den med andre gitarer)

Link to comment
Share on other sites

Som det ble nevnt i tråden din om tubescreamer - forsterkeren din fungerer ikke noe særlig sammen med distorsion eller overdrive pedaler. Bruk heller pengene på en annen forsterker før du begynner å samle pedaler.

Dette er ikke for å være ugrei eller å snakke stygt om forsterkeren din (som er helt ok til sitt bruk) Men hvis du ikke synes du får noen god "SRV-lyd" ut av den, så kommer ikke enkle vrengpedaler til å hjelpe deg med den saken. Det eksisterer pedaler som kan gi deg en slik type lyd, men de koster altså fort like mye som en helt ok rør-forsterker.

Jeg vil oppfordre deg til å lese litt om forsterkere her : http://gitarnorge.no/artikkel/194/den-store-gitarguiden (del 4) Det du har nå er forøvrig en modeleringsforsterker.

Link to comment
Share on other sites

forsterkeren din fungerer ikke noe særlig sammen med distorsion eller overdrive pedaler.

Ihvertfall ikke på samme måte som en røramp. Det har noe med hvordan ampen reagerer på pedalene. du får ikke riktig inntrykk av hva pedalen kan gjøre og "skal" låte uten å ha en god amp.

Link to comment
Share on other sites

Ihvertfall ikke på samme måte som en røramp. Det har noe med hvordan ampen reagerer på pedalene. du får ikke riktig inntrykk av hva pedalen kan gjøre og "skal" låte uten å ha en god amp.

Nei, og spesielt ikke siden tubescreamer'n egentlig er designet for å pushe en rørdreven amp som allerede koker litt. Det SKJER IKKE med en transistor amp.

Enig med de fleste her, hvis SRV er lydidealet ditt, så skaff deg en Blues Jr. Faktisk en bra amp. Mer vel anvendte penger.

Link to comment
Share on other sites

Nei.

Josh, når jeg bruker Ibanez TS-9 foran min Roland Cube 15 så får jeg en helt ok blues vreng. Selvfølgelig er det ikke SRV men ok for en nybegynner.Men jeg bruker som sagt ikke den forsterkeren. Man MÅ ikke ha de dyreste rør-ampene, det ligger i fingerne ikke i utstyret

Link to comment
Share on other sites

Man MÅ ikke ha de dyreste rør-ampene, det ligger i fingerne ikke i utstyret

Tror heller ikke at man nødvendigvis må ha de dyreste amper (vel, hvis du skal gå for SRV 100% trenger man jo en Dumble SSS, og det koster lett $50,000 :blink::blink: + en super reverb og marshall :D ), men røramp er definitivt veien å gå. Valveking er vel en grei sak (har aldri prøvd en, men det synes at Johnny Hiland likte de bra). Hadde en Blues Jr. og synes det er en av de bedre ampene for pengene. Og når man kommer så langt at man vil oppgradere, kan bytte av høytalerelement og noen gode rør ta den til nye høyder.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
  • Hei, Jeg har ett Line 6 Relay G50 system men har klart å miste senderen. Line 6 TBP12 Noen som har en de vil kvitte seg med?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.