Web Analytics
Jump to content

Pris på service på gitaren


johnnyboy

Recommended Posts

Som Aphelion sier, er det lurt hvis du har en kompis, kjenning e.l. som kan gjøre det uten å ta så mye betalt. Det er mange gitarister rundt omkring som gjør slikt selv, og som også sikkert er villig til å gjøre det for andre.

Hvis ikke, blir det den lokale gitarpusheren, og der kan det vel være snakk om alt fra 500,- til 1500,- (?) alt etter hvor mye som må gjøres og evt. deler som må skiftes.

Link to comment
Share on other sites

Fikk en strat med floyd overhalt av Henkien her i Bergen for et års tid siden, skiftet pickupskruer og noe slikt. Han freste bl'a ned nut'en for å få justert gitaren skikkelig, han var ikke helt happy med det som var levert fra fabrikken. Totalt kom det på rundt 15-1700 spenn tenker jeg, og da stod servicen for 700 eller noe og arbeidet med halsen resten.

Gitaren var mye bedre å spille på i etterkant, og han som eier den i dag er storfornøyd med den, så det var definitivt verdt det :)

Link to comment
Share on other sites

Lillehammer ja. Da kan du jo alltids få nummeret til min mann. Han fjasebøtta som driver med slikt hos 4sound er ikke verdt pengene ihvertfall...

Bor selv på Gjøvik, og vurderte å ta med Lester ned på 4sound for en liten overhaling. Har litt strenge-buzz. Har ikke peiling på å skru gitar i det hele tatt selv dessverre. Vil du heller anbefale Gjøvik Musikk?

Link to comment
Share on other sites

Jeg vil ikke anbefale meg selv, heller, men heller foreslå at du tenker over om det er noe du kan klare selv?

Det å gå over loddinger, for eksempel, har ingen hensikt hvis det ikke er støyproblemer med gitaren, heller omvendt. Jo flere ganger du tilfører varme med en loddebolt til potmetre, kondensatorer og brytere, jo større sjanse er det for at de komponentene får problemer.

Ut over det, så er gjerne en "service" på en gitar en diskutabel foreteelse. Som eksempel- jeg kjøpte en gitar i en butikk for en tid tilbake, og det ble noen problemer med tremoloen, så jeg klagde på gitaren. Den ble tatt inn til service under garanti. For å være snill tok gitarfyren og gjorde en justering av gitaren samtidig som han fikset feilen. Ikke noe feil med justeringen, men det påførte meg en times jobb for å få den slik jeg liker den, og ikke slik han liker den.

Det er i hvert fall viktig at man får snakket med "justeringsfyren", slik at man får igjen gitaren slik at strengehøyde osv er slik du liker det.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.