Web Analytics
Jump to content

Nylon-strenger


Echoes

Recommended Posts

Kan du definere "ganske billig" så skal jeg gi deg en sjekkliste og tips til modeller..?

Jeg synes 5000,- er ganske billig for en nylonstrengs-gitar, mens det var en dame innom butikken min i dag som syntes 795,- for en fullstørrelse nylongitar med bag var fryktelig dyrt og lurte på hvorfor det kostet 299,- for en lekegitar i lekebutikken. :)

Link to comment
Share on other sites

Absolutt fine ting til under 5000,- :)

Jeg ville vel sagt at Alhambra 3c (som du får for rett under 4000,-) er det beste valget du kan gjøre i den prisklassen hvis du skal ha en ren akustisk gitar.

Evt har du også Cort CEC-5 (3255,- veil) og CEC-7 (4680,-) veil som er det beste valget i mine ører hvis du vil ha en gitar for å koble til forsterker. Veldig fin balanse i dem når du har dem koblet opp, men litt lavere akustisk lyd pga smalere klangkasse.

Generelt sett ligger denne prisklassen midt mellom kina-produksjon og ikke-kina-produksjon, så det er store forskjeller på tilsynelatende like gitarmerker i samme prisklasse. Vær litt obs på hvilke gitarer du velger, og hør gjerne med folka på forumet her først. Det finnes både veldig bra kjøp og veldig dårlige kjøp innenfor budsjettet ditt. :)

Noe mer å gå etter som f.eks spillestil, ønske om preamp, generell lydpreferanse?

Link to comment
Share on other sites

Ah, glemte selvfølgelig å skrive at den må gå ann å koble til forsterker ja :rolleyes:

Skal se nermere på de to siste du nevner der.

Blir vel å brukes til noen Pink Floyd sanger i et prosjekt vi har, og forhåpentligvis til litt klassisk gitarspill etter hvert.

Edited by Echoes
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.