Web Analytics
Jump to content

Forsikring?


Slash93
 Share

Recommended Posts

Har en Les Paul som er verdt endel lapper. Burde jeg forsikre gitaren med tanke på tyveri eller andre ting?

Noen andre her som forikrer utstyret? Evt. anbefalinger? :)

Kommer litt an på. Har du den stort sett hjemme, dekkes et evt. tap av innboforsikringen. Jeg for min del har egen verdigjenstand-forsikring på et visst beløp i tillegg, i og med at gitarene ofte er ute av huset. Det gjør jo at jeg ikke står helt på bar bakke hvis noe skulle skje, men det er ganske dyrt, så jeg vet ikke helt om det er verdt det.

Edit: De som er medlemmer av MFO har kanskje noen spesielle avtaler?

Edited by Audun
Link to comment
Share on other sites

Jeg har forsikret alle mine instrumenter, og også effektbrett og forsterker, og vil anbefale at man gjør det så lenge det er snakk om kostbart utstyr. Hvis du kun skal ha det hjemme er det neppe nødvendig siden du har innboforsikring (jeg antar i det minste at du har det ;)), men hvis du skal oppbevare noe av det på et øvingslokale, eller ha det med deg til øvinger og spillejobber, kan det være skikkelig surt å ikke ha forsikring hvis noe skulle skje.

Hvis du er med i et band kan dere melde dere inn i BandORG slik at du kan benytte deg av forsikrigen de tilbyr gjennom If. Dette er den gunstigste instrumentforsikringen jeg fant den gangen jeg var på leting.

Edited by Ensnared
Link to comment
Share on other sites

Forsikring av gitarer kalles verdigjenstandforsikring (Gjensidige har bl.a det, jeg har mitt utstyr forsikret der). Du betaler en en viss sats av verdien av alt det forsikrede per år. Satsen varierer avhengig av om utstyres brukes profesjonelt eller på amatørnivå - tror skillet går på "offentlig dansetilstelning" e.l. Jeg mener å huske at jeg betaler ca 1% av forsikringssummen årlig i premie. Dersom det er proff-utstyr (altså brukes til å spille for penger) mener jeg å huske det var snakk om 4% eller noe sånt.

Edited by Tstone
Link to comment
Share on other sites

Forsikring av gitarer kalles verdigjenstandforsikring (Gjensidige har bl.a det, jeg har mitt utstyr forsikret der). Du betaler en en viss sats av verdien av alt det forsikrede per år. Satsen varierer avhengig av om utstyres brukes profesjonelt eller på amatørnivå - tror skillet går på "offentlig dansetilstelning" e.l.

De tilbyr i det minste forsikring - Storebrand (som min arbeidsgiver har gunstige avtaler med, som jeg håpet ville hjelpe) tilbyr forsikring for instrumenter kun dersom de er til pynt, dvs. de kunne ikke forsikre dem hvis de skulle brukes til å spille på konserter hvor vi fikk penger for å spille.

MFO sin forsikring ser jeg er gunstig, og er svært lik den som BandORG tilbyr, men med høyere verdi inkludert i grunnpremien.

Edited by Ensnared
Link to comment
Share on other sites

Foreløbig står den bare i huset, men regner med å ta den med ut etterhvert. Hvis den blir ødelagt av en eller annen grunn, kan det dekkes da? Forsikring koster vel endel, så spørs om det er verdt det.

Det kan vel da evt. dekkes av reiseforsikring ;)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.