Web Analytics
Jump to content

Thunderstruck


Alfi27
 Share

Recommended Posts

  • 2 weeks later...

Først av alt: Sjekk om tabsa du bruker faktisk er gode. Det florerer av møkkings dårlige tabs der ute på verdensveven og det gjør det absolutt ikke lettere å lære sangen. Dette er kanskje litt vanskelig hvis ørene dine ikke er brukbare, men prøv å se på tabsa mens du hører sangen og se om det virker fornuftig. Prøv å lær bare 1 takt av gangen omtrent, og da merker du fort om tabsa er dårlige.

Deretter anbefaler jeg å skaffe deg et program som heter Transcribe. Der kan du kjøre mp3-filer og bestemme tempo selv. Du kan også spille bare noen få takter i loop så du kan høre den samme lille detaljen om og om igjen. Så prøver du å spille litt selv og plutselig begynner det å sitte litt. Da er det ganske nyttig å spille til sangen i 50-70 % av originalt tempo. Etter hvert som timinga begynner å sitte, kan du prøve å spille alene, uten å høre sangen i bakgrunnen, og da gjerne med metronom. Deretter er det egentlig bare terping som gjelder sånn at du gradvis kan øke tempoet. Det jeg ofte bruker lengst tid på er å få timinga helt riktig. Kan ofte sitte og høre på i 40 % tempo den samme takta i timesvis før det plutselig klikker på plass i hodet mitt og alt sitter som et skudd. Om jeg ikke klarer å spille fortere enn i f.eks. 90 % av originalt tempo, gråter jeg ikke over det, så lenge det låter bra, og bra låter det når timinga er spot on.

Så kort sagt: Gode tabs + transcribe og du er good to go!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ok, så for meg det. :P

Du kjenner til pull-off? Slik jeg gjør det er at jeg spiller på strengen når jeg holder nede på 4. fret, så tar jeg en pull-off til åpen B-streng (beklager hvis jeg bruker engelske navn, men har lært på engelsk :) ), så spiller jeg på 7. og tar en pull-off til åpen. Samme med 5. og 8. fret. Altså du spiller bare på annenhver note.

Etter den introen begynner "hovedriffet", og det spiller jeg på samme måte som introen: Spiller når jeg holder ned fret'en og tar pull-off til åpen streng. Jeg spiller slik (B-strengen): 12-0-10-0-9-0-10-0-7-0-9-0-5-0-7-0-4-0-5-0-4-0-5-0-4-0-5-0-4- så begynner du på 12 igjen.

Håper det hjalp litt ;) Bare spørr hvis det noe du ikke skjønner :)

PS. Tips til spillinga er å holde lillefingeren på plekterhånda på highE-streng så du ikke uheldigvis spiller den når du tar pull-off. Angående plukking av streng så tar du annenhver opp og ned med plekteret.

Edited by Erdal
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
  • Siste aktive tråder

  • http://www.BILDELERstore.co.no

  • Støtt driften av GitarNorge


  • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.