Web Analytics
Jump to content

Nye strenger


Langesundsgutten
 Share

Recommended Posts

Hei.

I går når jeg spilte gitar så røk en av strengene mine.

Så jeg bestemte meg for at jeg skulle stikke ned i byen å få skifta alle strengene så jeg var sikker på at noe slikt ikke skjedde igjen da jeg ikke vet om strengene var nye når jeg fikk gitaren til jul.

Men nå så syntes jeg gitaren høres veldig rar ut, ganske rar lyd.

YOUTUBE VIDEO: http://www.youtube.com/watch?v=LsH3qPczqJs

Jeg har en Hagstrøm Super Swede 1978, strengene som var før var .10 strenger og de nye er også 0.10 strenger.

Jeg sjekka også med gitarstemmer og alle strengene er riktig stemt.

Takk for all hjelp :)

Edited by Langesundsgutten
Link to comment
Share on other sites

Kan du beskrive "rar"?

Kanskje er du rett og slett blitt vant til lyden av gammle slitte strenger? :P

Link to comment
Share on other sites

Okey. Jeg vet ikke helt hva det er men jeg liker bare ikke lyden av de nye strengene mine. har tatt å spilt inn E A D G H E, EADGHE og en G

Har lastet det opp på youtube nå. kanskje litt dårlig lyd. men dere får høre hva dere hører ^^

Link er i første post

Edited by Langesundsgutten
Link to comment
Share on other sites

Oioioi,dette hørtes ikke bra ut i det hele tatt!

Enten så er det noen panzerdårlige strenger du har satt på,eller så har det skjedd noe med gitaren da du skiftet strenger.Det var kanskje lav action på den i utgangspunktet?Sjekk høyden på sadlene og krummingen på halsen,hvis du vet hvordan det gjøres.

Og er det likedan hele veien oppover halsen,eller er det enten ovenfor eller nedenfor ca.8.bånd?

Edited by jantore
Link to comment
Share on other sites

Okei, når jeg tok opp gitaren idag satte jeg meg ned og stemte den på nytt. det fleste strenge hadde blitt ustemt i løpet av natta untatt 4 og 5 strengene.

Gitaren høres ikke så dårlig ut idag, men jeg vet ikke om det er fordi jeg er blitt vant til lyden eller om det er noe som har skjedd.

Kan godt laste opp en video på youtube om det er ønsket.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Dagens ble LTD EC1000T. Fikk renset halsen med leomon oil, justert litt og testet et GHS David Gilmour 50-10.5 sett jeg hadde liggende. Veldig crispy og fin lyd.   
  • det behøver ikke å bety at de ikke får solgt mye likevel. hvis du tenker over det; passer ikke den beskrivelsen (idiot) på skremmende mange folk? tipper qanon-bevegelsen har en del slike i sine rekker..... og bassister.... bruktbilselgere......påvirkere.....fanatikere av alle slag....folk som trives i dress.......personen som fant opp begrepet "supermåling" i forbindelse med meningsmålinger.....kommunikasjonskonsulenter......folk som gleder seg til neste the fast and the furious  - film .....prosjektledere for veiprosjekter i bergen.....folk som ikke kjører motorsykkel.... og mange, mange flere. faktisk tar jeg meg selv i å tenke "er JEG en idiot?" en gang i blant. svaret der er riktignok alltid nei, men jeg slutter aldri å spørre likevel. viktig å ta en selvevaluering en gang i blant. regner med de fleste innser at det meste av dette jeg har skrevet bare er tull, designet for å skape litt latter (forhåpentligvis). men det første poenget står likevel: det finnes overraskende mange som går på slike ting som Audun sikter til. en del fabrikanter av ubrukelige produkter skor seg på slike folk. det eneste man kan gjøre i møte med slikt, er å prøve å sørge for at man selv, og folk man bryr seg om, ikke går i fellen. å prøve å skåne en stor gruppe mennesker for slikt, er ikke enkelt. jakten på gode tilbud sørger for det, og er sterkere enn mange tror.
  • HB eller ikke - da jeg vokste opp på 70 og 80-tallet fantes det mye DRITTGITARER. Altså de rimelige. Tror du skal vært sykt uheldig med en hvilket som helst lavprismerke for å komme NED på det nivået mye av skrotet den gang var på.
  • Jeg har et lite verksted og skrur litt i gitarer, hovesakelig egne og for venner og bekjente men tar litt oppdrag utenom også når jeg har tid og anledning. I den forbindelse har jeg skrudd i en håndfull HB`s. Min erfaring er at de billigste er nettopp det, billige gitarer, men kommer man over 200Euro, er det stort sett gullfine nybegynnergitarer som trenger lite hjelp av meg (i motseting til de billigste hvor QC virker ganske fraværende). Hadde ikke nølt med å anbefale en av disse Suhr-aktige til en nybegynner om man trakter mot mer moderne stuk enn Epi og Sq. Når det er sagt, er man femten og har råd til drømmegitaren, skal man kjøpe drømmegitaren og drite i folk som mener HB er best i hele verden, for det er de ikke   
  • Jeg mener at det ikke er snakk om enten eller, men både og her, selv om jeg kjenner meg igjen. Confirmation bias spiller nok en vesentlig rolle. Og alder. Jeg er jo en nokså moden herremann som vokste opp med status-standarden Fender eller Gibson. Så hadde man temmelig mediokre varianter av dette - supplert med andre merkelige variasjoner fra merker som Vantage, Orpheo, Cimar (Ibanez), Hondo etc. Jeg kan huske at Wing-serien fra Washburn var regnet som annenrangs gitarer på den tiden (i min krets), mens jeg i dag ville ha gitt gode penger for en Eagle eller Falcon. (Yamaha SG-serien, Ibanez Artist-serien popper også opp som kvalitetsalternativer i dag) Jeg _tror_ at kvaliteten på det vi i min tid kalte billig-ræl er betydelig bedre nå til dags. Og det er jo hyggelig at man kan prissette velfungerende instrumenter i antall sixpacks:-)
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.