Web Analytics
Jump to content

Gitar vs. effekter


GuitarFreak

Recommended Posts

ta med deg gitaren din i sjappa, finn en gitar, og prøv begge pedalene. å sitte på nettet for å spørre etter hvilken pedal er best. må da virkelig være opp til deg. hvilken lyd du er ute etter. og hvilken som passer deg best.

my point of view:

kjøp den en OD-1. for det har jeg og den er best

Link to comment
Share on other sites

Forskjellen står forklart i produktbeskrivelsen, men siden du synest det er lettere å spørre her, så skal jeg forklare hovedtrekket:

Dunlop sin pedal trenger egen forsterker. Du kan kanskje bruke den gitarforsterkeren du har, men da må til til med et koplisert switche-system som kan ende opp med å koste like mye som pedalen selv.

Rocktron sin pedal har innebygget forsterker, og kobles inn i pedalkjedet FØR forsterkeren. Det er tryggere, enklere, og blir sannsynligvis billigere også.

Link to comment
Share on other sites

men da er det veldig enkelt, da blir det rocktron.

er ikke noe ekspert på effekter, har en line 6 amp med effekter,og en roland cub så alt jeg har er en wah-pedal.

Husk at uansett hvilken boks du velger, så kommer ikke talkbox-lyden ut av gitarforsterkeren din. Du får den i kjeften, så hvis du skal bruke den til noe annet enn hjemme-spilling, så trenger du en vokalmikrofon som du kan gape inn i... :)

Link to comment
Share on other sites

blæ, jeg må flytte, kjedelig å bo så langt fra alt sånn viktige ting :o for å finne de 5 nærmeste instrumentbutikkene så må jeg sette en avstand på over 200 km :P

de nærmeste er:

Hornaas på Otta ca. 20 km.

Lillehammer musikk ca. 100 km.

Gjøvik musikk ca. 150 km.

Musikkbørsen på Gjøvik ca. 150 km

og mellom der og Oslo er det vel veldig lite? så da blir det ca 350 km til neste igjen. bor midt mellom Trondheim og Oslo

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.