Web Analytics
Jump to content

Hvilke tunere skal man velge?


elmarkusio
 Share

Recommended Posts

Prøvd å stramme stemmeskruene da? Kan jo være andre faktorer som gjør at den ikke holder seg stemt også. F.eks. at sporene i nøtta er for trange til strengetykkelsen du bruker...

ok, det høres absolutt ikke så dumt ut. Jeg er bare litt usikker på hvordan man strammer stemmeskruene. Fordi strengene virker som de passer perfekt i nøtta. Takk for kjapt svar, forresten.

Link to comment
Share on other sites

I utgangspunktet er det da mange ting noen vil ta hensyn til når det gjelder strengeskruer- farge, om de er historisk korrekte, vekt, utseende og så videre og så videre. Så spørs det hvor nøye du er? Det kan ikke vi vite.

Tipset jeg kan gi, hvis du er av "det skal funke, resten spiller ingen rolle"- typen, er et sett med lockingtuners på kjøp og salg her. Kjøp dem, så ligger de ikke der og frister meg.. Jeg har en Epi de passer så fint på. :)

http://forum.gitarnorge.no/Laasbare-stemmeskruer-t24898.html

Enten slike, eller Sperzl er det raffeste som er å få av tunere.

Når det er sagt, så er det ikke sikkert at det er tunerne som er problemet. Du sa Bigsby? Tenker problemkilden er lokalisert..

Link to comment
Share on other sites

Problemer med stemmingen på en "vintage" gitar med Bigsby altså ? :D

Neida.. Men, hvis du driver å drar og herjer mye i den arma så ville jeg nok skiftet til låsende stemmeskruer og muligens skiftet nut'en til en type med litt mer "glid". Uansett er oversadel (nut) og strengetrær (på Fender type gitarer) det vanligste problemet faktisk, selv om folk ikke tror det. Men i ditt tilfelle kan det nok ligge en hel del i de antatt billige kluson kopiene også (stemmeskruene)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.