Web Analytics
Jump to content

Hvilke tunere skal man velge?


elmarkusio

Recommended Posts

Prøvd å stramme stemmeskruene da? Kan jo være andre faktorer som gjør at den ikke holder seg stemt også. F.eks. at sporene i nøtta er for trange til strengetykkelsen du bruker...

ok, det høres absolutt ikke så dumt ut. Jeg er bare litt usikker på hvordan man strammer stemmeskruene. Fordi strengene virker som de passer perfekt i nøtta. Takk for kjapt svar, forresten.

Link to comment
Share on other sites

I utgangspunktet er det da mange ting noen vil ta hensyn til når det gjelder strengeskruer- farge, om de er historisk korrekte, vekt, utseende og så videre og så videre. Så spørs det hvor nøye du er? Det kan ikke vi vite.

Tipset jeg kan gi, hvis du er av "det skal funke, resten spiller ingen rolle"- typen, er et sett med lockingtuners på kjøp og salg her. Kjøp dem, så ligger de ikke der og frister meg.. Jeg har en Epi de passer så fint på. :)

http://forum.gitarnorge.no/Laasbare-stemmeskruer-t24898.html

Enten slike, eller Sperzl er det raffeste som er å få av tunere.

Når det er sagt, så er det ikke sikkert at det er tunerne som er problemet. Du sa Bigsby? Tenker problemkilden er lokalisert..

Link to comment
Share on other sites

Problemer med stemmingen på en "vintage" gitar med Bigsby altså ? :D

Neida.. Men, hvis du driver å drar og herjer mye i den arma så ville jeg nok skiftet til låsende stemmeskruer og muligens skiftet nut'en til en type med litt mer "glid". Uansett er oversadel (nut) og strengetrær (på Fender type gitarer) det vanligste problemet faktisk, selv om folk ikke tror det. Men i ditt tilfelle kan det nok ligge en hel del i de antatt billige kluson kopiene også (stemmeskruene)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.