Web Analytics
Jump to content

Hvilke tunere skal man velge?


elmarkusio

Recommended Posts

Prøvd å stramme stemmeskruene da? Kan jo være andre faktorer som gjør at den ikke holder seg stemt også. F.eks. at sporene i nøtta er for trange til strengetykkelsen du bruker...

ok, det høres absolutt ikke så dumt ut. Jeg er bare litt usikker på hvordan man strammer stemmeskruene. Fordi strengene virker som de passer perfekt i nøtta. Takk for kjapt svar, forresten.

Link to comment
Share on other sites

I utgangspunktet er det da mange ting noen vil ta hensyn til når det gjelder strengeskruer- farge, om de er historisk korrekte, vekt, utseende og så videre og så videre. Så spørs det hvor nøye du er? Det kan ikke vi vite.

Tipset jeg kan gi, hvis du er av "det skal funke, resten spiller ingen rolle"- typen, er et sett med lockingtuners på kjøp og salg her. Kjøp dem, så ligger de ikke der og frister meg.. Jeg har en Epi de passer så fint på. :)

http://forum.gitarnorge.no/Laasbare-stemmeskruer-t24898.html

Enten slike, eller Sperzl er det raffeste som er å få av tunere.

Når det er sagt, så er det ikke sikkert at det er tunerne som er problemet. Du sa Bigsby? Tenker problemkilden er lokalisert..

Link to comment
Share on other sites

Problemer med stemmingen på en "vintage" gitar med Bigsby altså ? :D

Neida.. Men, hvis du driver å drar og herjer mye i den arma så ville jeg nok skiftet til låsende stemmeskruer og muligens skiftet nut'en til en type med litt mer "glid". Uansett er oversadel (nut) og strengetrær (på Fender type gitarer) det vanligste problemet faktisk, selv om folk ikke tror det. Men i ditt tilfelle kan det nok ligge en hel del i de antatt billige kluson kopiene også (stemmeskruene)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Vi er et ny oppstartet band, vi spiller litt forskjellig, alt ifra Pink Floyd til CC Cowboys, vi har planer etterhvert å spille konserter osv. Tillegg lage egne låter. 
  • Hei. Hvem er dere og hvilke sanger er det snakk om å spille?
  • Hallo. Hver dag tror jeg at jeg har oppnådd noe i dette livet. Ja, jeg har en høyere utdanning og til og med en vitenskapelig grad av en mester, men jeg jobber ikke i min spesialitet. Siden barndommen drømte jeg faktisk om å være psykolog, og derfor begynte jeg å tenke på å motta den andre høyere. Men for dette trenger jeg en meget betalt jobb, så nå leter jeg etter interessante ledige stillinger. Allerede samlet en CV på denne malen https://www.cvmal.no/cv-eksempel/ , og nå må du sende den til flere selskaper. Vi må jobbe noen år til for å endelig begynne å gjøre det du elsker.
  • Hei. Vi søker etter en bassist til et band i Arendal. Vi har tilgang til øvingslokale. Sjanger, rock. Vi er på utkikk etter en bassist som deler lidenskap for musikk og som har god teknikk og samspill. er åpen for å eksperimentere med ulike stilarter og låter, men vi ønsker også å ha et fast repertoar som vi kan øve på og fremføre. Vi er fleksibel når det gjelder øvingstider, men vi håper du er seriøs og engasjert. Hvis dette høres ut som noe for deg, vil vi gjerne høre fra deg snarest. Vi ser frem til å snakke med deg og finne ut mer om din musikkbakgrunn og interesser.
  • Lagde en hals av alm, og holder på med en jazzmaster kropp av samme planken . Underste kroppen er av surnet lønn.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.