Web Analytics
Jump to content

Metallica One 100% riktig.


Recommended Posts

Okei beklager så mye, men personlig synes jeg Går'e ann også er litt frekt, men det er jo meg. For en nybegynner som suger på gitar som meg så er det ikke så lett å lære sanger med øret:( Håper ingen oppfatter meg som en frekk liten fjortiss(Noe jeg ikke er)

Link to comment
Share on other sites

Må si jeg skjønner problemet ditt hehe.

Det med å bare høre åssen noter og tabs og bla bla

en sang er bygd opp med, det er noe jeg strever med og sannsynligvis kommer til og bruke ei god stund av livet mitt på å lære, haha..

Vi rookies må bare tipse hverandre når det trengs! ^_^

Ikke for det,folka her inne er utrolig hjelpsomme, så det er iallefall rette plassen og spørre..!

God helg!

Link to comment
Share on other sites

Okei beklager så mye, men personlig synes jeg Går'e ann også er litt frekt, men det er jo meg. For en nybegynner som suger på gitar som meg så er det ikke så lett å lære sanger med øret:( Håper ingen oppfatter meg som en frekk liten fjortiss(Noe jeg ikke er)

Nei, å lære sanger for øre tar lang tid. Gutta som har korpserfaring fra ungdom osv. klarer det gjerne, men utenom det er det sjelden i begynnelsen.

Derimot er det lett å sammenligne riffa fra låta du vil lære med det som står i tabben, og høre om det er riktig eller ikke.

Jeg synes på ingen måte du er noe frekk, så null stress!!

http://www.ultimate-guitar.com/tabs/m/meta..._guitar_pro.htm - Denna hadde fått 156 tumbs up, så jeg gadd ikke sjekke engang.

Funker nok som fy!

Lykke til!

Link to comment
Share on other sites

Denne idéen om 100% riktige tabs er helt urealistisk rett og slett, faktisk så er ikke notene/tabs du kjøper fra rettighetshaverne 100% riktige engang. Musikk vil alltid være et spørsmål om tolkning. Hva folk hører og måten de velger å spille noe på vil være forskjellig selv om de er aldri så gode musikere.

Som tidligere nevnt i tråden er et bra utgangspunkt ofte å sjekke ut ulike tabs og å bruke øret der du hører noe annet - et program som lar deg senke hastigheten (men ikke tonehøyden) på musikken er forøvrig ofte en smart ting. (Adobe audition e.l.)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.