Web Analytics
Jump to content

Noe galt med min FX loop på amp?


Sorg
 Share

Recommended Posts

Kjører POD xt i return der og strengt tatt da bør alt som er på Master virke. Jeg har en JCM800 og det vil si reverb, prescence og volum. På meg funker kun presence. Volumet slår rett og slett ikke inn. Noen som vet problemet? Dvs at alt volum må jeg kjøre fra outputen på PODen.

Link to comment
Share on other sites

De første JCM 800 split-channel-ampene hadde PPIMV, mens de senere hadde vanlig MV foran klang og effektsløyfe.

Jeg vil derfor anta at din JCM 800 er en 2210, 2205 eller en slektning, og at den er bygd etter 1985/86. Hvis det stemmer er det ikke noe galt med ampen sett i forhold til hvordan den er designet, men designet er feil i forhold til hvordan du har lyst å bruke den.

Link to comment
Share on other sites

Hvordan har du koblet det opp?

1: Gitar --> input (på forsterker) og FX Send ---> POD --> FX Return

eller

2: Gitar --> POD --> FX Return?

Nummer 2.

Vurderer å forsøke alternativ 1 eller kjøre det igjennom preampen (vil selvsagt farge lyden) da jeg fikk noen sinnsyke feedbackproblemer. Se annen tråd ang dette.

Link to comment
Share on other sites

Kjør alternativ 1, kutt ned på emuleringer av kabinetter, preamper etc til å begynne med og get back to basics for så å bygge opp den lyden du vil ha.

Du har jo en veldig ryddig forsterker, så jeg ville brukt den for det den er verdt. :)

Joda, men blir det så mange skifter hvis jeg f-eks skal gå fra sololyd til vreng, clean, osv. Skifte på POD og jcm.

Link to comment
Share on other sites

Det blir jo ikke færre med bare gitar --> Pod --> FX?

Du kan jo holde deg til å bare bruke clean-lyden på forsterkeren din, så er jo det problemet løst?

Forskjellen er at du i tillegg får mulighet til å bruke vreng på forsterkeren hvis du finner ut at du ønsker det. Bruk footswitch og litt god planlegging så slipper du unna med 2 tråkk hvis du må gjøre begge deler... :)

Edited by Morten Larsen
Link to comment
Share on other sites

Min er 2210 og produsert i 1985. Forsøkte i går å koble gjennom cleankanal på ampen, men der var det rett og slett 0 volum (!). Skrudde opp det som var og lyden var veldig lav og innestengt på en måte. Noen som vet hva i all verden som er galt?

Ampen ble fikset for ikke så lenge siden..

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.