Web Analytics
Jump to content

Noe galt med min FX loop på amp?


Sorg

Recommended Posts

Kjører POD xt i return der og strengt tatt da bør alt som er på Master virke. Jeg har en JCM800 og det vil si reverb, prescence og volum. På meg funker kun presence. Volumet slår rett og slett ikke inn. Noen som vet problemet? Dvs at alt volum må jeg kjøre fra outputen på PODen.

Link to comment
Share on other sites

De første JCM 800 split-channel-ampene hadde PPIMV, mens de senere hadde vanlig MV foran klang og effektsløyfe.

Jeg vil derfor anta at din JCM 800 er en 2210, 2205 eller en slektning, og at den er bygd etter 1985/86. Hvis det stemmer er det ikke noe galt med ampen sett i forhold til hvordan den er designet, men designet er feil i forhold til hvordan du har lyst å bruke den.

Link to comment
Share on other sites

Hvordan har du koblet det opp?

1: Gitar --> input (på forsterker) og FX Send ---> POD --> FX Return

eller

2: Gitar --> POD --> FX Return?

Nummer 2.

Vurderer å forsøke alternativ 1 eller kjøre det igjennom preampen (vil selvsagt farge lyden) da jeg fikk noen sinnsyke feedbackproblemer. Se annen tråd ang dette.

Link to comment
Share on other sites

Kjør alternativ 1, kutt ned på emuleringer av kabinetter, preamper etc til å begynne med og get back to basics for så å bygge opp den lyden du vil ha.

Du har jo en veldig ryddig forsterker, så jeg ville brukt den for det den er verdt. :)

Joda, men blir det så mange skifter hvis jeg f-eks skal gå fra sololyd til vreng, clean, osv. Skifte på POD og jcm.

Link to comment
Share on other sites

Det blir jo ikke færre med bare gitar --> Pod --> FX?

Du kan jo holde deg til å bare bruke clean-lyden på forsterkeren din, så er jo det problemet løst?

Forskjellen er at du i tillegg får mulighet til å bruke vreng på forsterkeren hvis du finner ut at du ønsker det. Bruk footswitch og litt god planlegging så slipper du unna med 2 tråkk hvis du må gjøre begge deler... :)

Edited by Morten Larsen
Link to comment
Share on other sites

Min er 2210 og produsert i 1985. Forsøkte i går å koble gjennom cleankanal på ampen, men der var det rett og slett 0 volum (!). Skrudde opp det som var og lyden var veldig lav og innestengt på en måte. Noen som vet hva i all verden som er galt?

Ampen ble fikset for ikke så lenge siden..

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.