Web Analytics
Jump to content

Strat vs. Superstrat


johannes

Recommended Posts

Hellu!

Jeg har veldig lyst til å kjøpe meg en stratocaster av noe slag.

Da står valget mellom Fender, eller en "Superstrat"...

Det jeg mener med superstrat er stratocastere produsert av f.eks. Suhr, Tom anderson, Tyler osv.

Spørsmålet er hvilke forskjeller det er på disse to typene gitarer. Jeg vet at pris ofte er en stor forskjell, men hva om en Fender koster det samme som en "serieprodusert" Suhr, f.eks en pro S1? Er det generelt sett noen kvalitetsforskjell på disse?

Mulig det blir litt banalt og spørre, men er det generelt sett noen stor forskjell i lyd, spillbarhet og kvalitet på de forskjellige typene stratter?

Edit: Hvordan er bruktprisene på Fender? Igjen, generelt sett! :P

Jeg er mest interessert i Suhr, da jeg har sett meg ut en veldig fin Suhr-strat! :)

Edited by johannes
Link to comment
Share on other sites

Ved ''superstrat'' mener man vel en strat med floyd rose, 24 bånd og humbuckere? Men uansett, etter det jeg har hørt er Suhr bedre enn Fender med tanke på overall byggekvalitet. Tror det samme gjelder de andre nevnte merkene, uten å være helt sikker.

Med tanke på bruktprisene til Fender, tror jeg de fleste am standard ligger rundt 6-7, mens am deluxe ligger et par lapper over.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har alltid sett for meg at strat er en gitar som ser ut som Fender sine strats.

Suhr og de gitarene der ser jo nesten ut som standard superstrats.

En Fender strat med HSS er fortsatt en stratocaster selv om den har humbucker lizzzzzm.

Men det er vel sikkert ingen fasit på dette..

For meg er ihvertfall dette en strat:

1826734065_499dde27c7.jpg

Kilde: http://flickr.com

Link to comment
Share on other sites

For å oppsummere:

Du har:

Strat

Fat strat (strat med 1 humbucker)

Double fat strat (strat med 2 humbuckere)

Superstrat, minner om strat men med litt mer aggressivt utseende som spissere horn og headstok, gjerne med humbuckere, floyd, og 24 bånd.

EOD!

Nå når denne diskusjonen er lagt død, så ja, en Suhr, Tyler, Tom Anderson o.l. er dyrere gitarer med høyere kvalitet enn en standard USA strat.

Og ovennevnte merker kan levere både strater, superstrater, og alt imellom.

Link to comment
Share on other sites

For å gjengi litt av linken SHV viste til: "There is no formal definition of a superstrat[3];"

Og legg merke til at SHV skriver gjerne med buckere, floyd og 24 bånd. Ingen av delene er nødvendigvis noe måste, men er likevel kjennetegn. Hva du kaller en superstrat er helt opp til deg selv. Kall det gjerne en rånestrat, jamfør bilkulturen.

Link to comment
Share on other sites

Mulig jeg uttrykker meg uklart, men det var ikke definisjonen på en superstrat jeg først og fremst var ute etter, jeg skrev jo i første innlegg hva jeg la i utrykket. Nok om det, og takk for oppklaringen! :P

Jeg prøver igjen:

Jeg skal ha strat. Suhr eller Fender? Begge er brukt.

F.eks.:

Suhr - shv som selger om jeg ikke tar helt feil? :)

eller

Fender

Fender 2

Bare eksempler, veldig aktuelle, men like fullt eksempler. Det jeg i utgangspunktet er ute etter er tanker om forskjellene på disse typene gitarer, både positive og evt. negative.

Edited by johannes
Link to comment
Share on other sites

Hvilke mikrofoner vil du ha? Jeg synes personlig at en strat blir mye mer allsidig med en humbucker i bro. Andre vil kanskje si at det er synd og skam. Kommer an på hva du vil ha. Kommer du til å bruke vibsystemet vil du kanskje ha nytte av låsbare stemmeskruer. Om det uansett ikke blir brukt spiller det litt mindre rolle.

Å sette et markant skille på Fender og Suhr som merker tror jeg mange vil vegre seg for. ;)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.