Web Analytics
Jump to content

Strat vs. Superstrat


johannes
 Share

Recommended Posts

Hellu!

Jeg har veldig lyst til å kjøpe meg en stratocaster av noe slag.

Da står valget mellom Fender, eller en "Superstrat"...

Det jeg mener med superstrat er stratocastere produsert av f.eks. Suhr, Tom anderson, Tyler osv.

Spørsmålet er hvilke forskjeller det er på disse to typene gitarer. Jeg vet at pris ofte er en stor forskjell, men hva om en Fender koster det samme som en "serieprodusert" Suhr, f.eks en pro S1? Er det generelt sett noen kvalitetsforskjell på disse?

Mulig det blir litt banalt og spørre, men er det generelt sett noen stor forskjell i lyd, spillbarhet og kvalitet på de forskjellige typene stratter?

Edit: Hvordan er bruktprisene på Fender? Igjen, generelt sett! :P

Jeg er mest interessert i Suhr, da jeg har sett meg ut en veldig fin Suhr-strat! :)

Edited by johannes
Link to comment
Share on other sites

Ved ''superstrat'' mener man vel en strat med floyd rose, 24 bånd og humbuckere? Men uansett, etter det jeg har hørt er Suhr bedre enn Fender med tanke på overall byggekvalitet. Tror det samme gjelder de andre nevnte merkene, uten å være helt sikker.

Med tanke på bruktprisene til Fender, tror jeg de fleste am standard ligger rundt 6-7, mens am deluxe ligger et par lapper over.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har alltid sett for meg at strat er en gitar som ser ut som Fender sine strats.

Suhr og de gitarene der ser jo nesten ut som standard superstrats.

En Fender strat med HSS er fortsatt en stratocaster selv om den har humbucker lizzzzzm.

Men det er vel sikkert ingen fasit på dette..

For meg er ihvertfall dette en strat:

1826734065_499dde27c7.jpg

Kilde: http://flickr.com

Link to comment
Share on other sites

For å oppsummere:

Du har:

Strat

Fat strat (strat med 1 humbucker)

Double fat strat (strat med 2 humbuckere)

Superstrat, minner om strat men med litt mer aggressivt utseende som spissere horn og headstok, gjerne med humbuckere, floyd, og 24 bånd.

EOD!

Nå når denne diskusjonen er lagt død, så ja, en Suhr, Tyler, Tom Anderson o.l. er dyrere gitarer med høyere kvalitet enn en standard USA strat.

Og ovennevnte merker kan levere både strater, superstrater, og alt imellom.

Link to comment
Share on other sites

For å gjengi litt av linken SHV viste til: "There is no formal definition of a superstrat[3];"

Og legg merke til at SHV skriver gjerne med buckere, floyd og 24 bånd. Ingen av delene er nødvendigvis noe måste, men er likevel kjennetegn. Hva du kaller en superstrat er helt opp til deg selv. Kall det gjerne en rånestrat, jamfør bilkulturen.

Link to comment
Share on other sites

Mulig jeg uttrykker meg uklart, men det var ikke definisjonen på en superstrat jeg først og fremst var ute etter, jeg skrev jo i første innlegg hva jeg la i utrykket. Nok om det, og takk for oppklaringen! :P

Jeg prøver igjen:

Jeg skal ha strat. Suhr eller Fender? Begge er brukt.

F.eks.:

Suhr - shv som selger om jeg ikke tar helt feil? :)

eller

Fender

Fender 2

Bare eksempler, veldig aktuelle, men like fullt eksempler. Det jeg i utgangspunktet er ute etter er tanker om forskjellene på disse typene gitarer, både positive og evt. negative.

Edited by johannes
Link to comment
Share on other sites

Hvilke mikrofoner vil du ha? Jeg synes personlig at en strat blir mye mer allsidig med en humbucker i bro. Andre vil kanskje si at det er synd og skam. Kommer an på hva du vil ha. Kommer du til å bruke vibsystemet vil du kanskje ha nytte av låsbare stemmeskruer. Om det uansett ikke blir brukt spiller det litt mindre rolle.

Å sette et markant skille på Fender og Suhr som merker tror jeg mange vil vegre seg for. ;)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
  • Hei!   Bor i Oslo og er nybegynner på slidegitar. Kjøpte ein billig gitar for formålet, med mål om å bli såpass god at eg oppgraderer gitaren etter hvert.  Har stemt den i åpen E. Har prøvd å lære meg litt selv, og kommet eit lite stykke på vei. Men om eg skal lære ordentlig og komme meg videre, så tror eg det hadde vært ein fordel og fått litt kvalifisert hjelp. Er det noen som kan slide i åpen E, eller som kjenner noen, og som kan lære bort? Og evt pris.   Takker Asgeir
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.