Web Analytics
Jump to content

Bøyd hals?


Troll
 Share

Recommended Posts

Jeg har en fantastisk fin akkustisk gitar med D-hals og myye klang i på rommet.

Gitaren var importert fra Ukraine for ca 6-7 år siden.

Dårlig kvalitet, men veldig god lyd. Tingen er at strengene ligger sikkert 1cm fra halsen (delen som er nærmest kroppen)

Det gjør dte litt vanskelig å ekkelt å spille på.

Har prøvd å stramme inn trossrodden skikkelig, men det hjelper ikke.

Er det noe jeg kan gjøre med det? Bridgen har begynt å sprekke litt, s jeg tenkte jeg skal gå gjennom den med trelim.

Jeg kan ta og laste opp bilder senere. Halsen ser rett ut. Så jeg vet ikke om det er den som er litt bøyd eller om bridgen er for høy.

Det er litt synd, fordi gitaren spiller j** høyt og har mye klang. det som er driten, er kvaliteten.

Klarer jeg å fikse problemet, så blir det nok nye stemmeskruer på den.

tips? Kanskje litt vanskelig uten bilder.

Link to comment
Share on other sites

hvordan er vinkelen mellom hals og kropp? På noen akustiske gitarer kan gitarkroppen synke litt sammen bak halsen som gjør at strengehøyden blir for høy. Blir på en måte det samme som å shimse mye i forkant på halsen. Vet ikke om det er så vanlig på en gitar som bare er 6-7 år gammel. Men hvis den har dårlig kvalitet kan det jo være det.

Link to comment
Share on other sites

Du må jo først prøve å konstantere hva ståa er..

Sett på en kapo på første bånd og klem ned E strengen på 12'vte bånd. Nå har du en helt gratis og eksepsjonelt presis rettmal.. Juster så trussroden til halsen blir helt rett eller med en liten bue.

Hvis du fortsatt synes strengene er for høye justerer du ned sadelen litt - se denne tråden : http://forum.gitarnorge.no/Senke-strengene...ass-t24269.html

Link to comment
Share on other sites

Gjorde det sistnevnte, og det virker som om halsen er helt rett.

Når jeg først studerer gitaren litt, så ser det faktisk ut som det å justere trussrodden hjalp en del!

men likevel vil jeg senke enda mer. Jeg tror nok at problemet ligger i at bridgen er ganske høy. Vinkelen mellom gitar og hals ser ganske greit ut.

Skal måle nå jeg får tid.

Skal prøve dt med saddele også.

Link to comment
Share on other sites

Så bør du kikke litt på toppen på gitaren. Har du en skikkelig "maga" mellom stolen og halsfestet? Det er ofte et problem på billige gitarer. Det går an å rette opp, men det koster svært ofte mer enn det de smaker. Det er den uunngåelige prosessen, der stolen forsøker å få kontakt med broen på en gitar. Noen ganger går det fort, andre ganger går det sakte, gjerne basert på pris, men det skjer på alle gitarer uansett hva du har betalt for den.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • https://www.gear4music.no/no/Gitar-and-Bass/Fender-Hendrix-Voodoo-Child-Ball-End-Gitarstrenger-av-Nikkel-10-38/3G3G Kunne det funket, eller blir det for tynt i basstrengene?
  • Tipper han mener 10-42, altså basstrengene fra et typisk .009-sett. Vet ikke om noen slike sett i Norge. Curt Mangan har et slikt, mulig det kan lønne seg å bestille noen sett om gangen.
  • Enten har jeg missforstått noe, eller så må du utdype litt hva du mener. Er det til en 6-stengs elgitar, eller noe 12-strenger det er snakk om? Siden du nevner 009 på bass-strengen.  Det er vanlig med f.eks 10-46 (noen skriver 010 - 046 ) sett, eller 09-46 der første tall er lys E og 46 er mørk E. Jeg bruker 11 - 49 sett og det er perfekt balanse for min stil, bestiller i større kvantum her, av og til har de enten god kampanjer eller gratis frakt, som gjør at det lønner seg å bestille 10-20 pakker. https://www.stringsandbeyond.com/daddario-electric-guitar-strings-exl115-3d-blues-jazz-rock-11-49.html https://www.stringsandbeyond.com/ernie-ball-electric-guitar-strings-2220-12p-power-slinky-11-48.html Skal du bare ha et par sett, lønner det seg å bestille lokalt. 
  • Hei. Jeg kunne tenke meg .010 på de lyse strengene, og .009 på basstrengene. Tipper det finnes noen ferdige sett på utenlandske nettsider, men har ikke sett noe slikt på norske nettbutikker. Er det noen her som kjenner til norske selskaper som selger slike sett?  Alternativt kan jeg Kjøpe fra en utenlandsk nettbutikk. Hvordan blir det da med moms og frakt - er det noen som kjenner til hvordan dette er for tiden? Kjedelig å kjøpe strenger for 300,- men betale like mye i moms og frakt.  Kjøpe enkelt-strenger. Tipper dette blir en del dyrere enn eventuelle ferdige sett.  EDIT: Dette gjelder altså ordinære elgitar-strenger. 
  • Ok, Eclipse er jo i boks, men ein kvit Custom eller Classic Custom-suget er fortsatt tilstede. Er det ingen som har stående ein slik? Eller veit om ein som har ein slik som ikkje blir brukt…? Hvis det er av interesse med (del)bytte så har eg diverse gitarer og ting som «er på vei ut». Feks Gibson LesPaul Deluxe (1974, men ikkje heilt original lengre, blandet annet refinished og den har fått humbuckers), Fender Road Worn 50s Stratocaster, Gibson Les Paul Studio (alpine white), Fender Highway One Stratocaster (rockefjøl som er godt slitt og krakellert i lakken med kun 1 humbucker ved stolen), Fender TwinReverb 1976 (silverface, nylig service).
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.