Web Analytics
Jump to content

Bøyd hals?


Troll
 Share

Recommended Posts

Jeg har en fantastisk fin akkustisk gitar med D-hals og myye klang i på rommet.

Gitaren var importert fra Ukraine for ca 6-7 år siden.

Dårlig kvalitet, men veldig god lyd. Tingen er at strengene ligger sikkert 1cm fra halsen (delen som er nærmest kroppen)

Det gjør dte litt vanskelig å ekkelt å spille på.

Har prøvd å stramme inn trossrodden skikkelig, men det hjelper ikke.

Er det noe jeg kan gjøre med det? Bridgen har begynt å sprekke litt, s jeg tenkte jeg skal gå gjennom den med trelim.

Jeg kan ta og laste opp bilder senere. Halsen ser rett ut. Så jeg vet ikke om det er den som er litt bøyd eller om bridgen er for høy.

Det er litt synd, fordi gitaren spiller j** høyt og har mye klang. det som er driten, er kvaliteten.

Klarer jeg å fikse problemet, så blir det nok nye stemmeskruer på den.

tips? Kanskje litt vanskelig uten bilder.

Link to comment
Share on other sites

hvordan er vinkelen mellom hals og kropp? På noen akustiske gitarer kan gitarkroppen synke litt sammen bak halsen som gjør at strengehøyden blir for høy. Blir på en måte det samme som å shimse mye i forkant på halsen. Vet ikke om det er så vanlig på en gitar som bare er 6-7 år gammel. Men hvis den har dårlig kvalitet kan det jo være det.

Link to comment
Share on other sites

Du må jo først prøve å konstantere hva ståa er..

Sett på en kapo på første bånd og klem ned E strengen på 12'vte bånd. Nå har du en helt gratis og eksepsjonelt presis rettmal.. Juster så trussroden til halsen blir helt rett eller med en liten bue.

Hvis du fortsatt synes strengene er for høye justerer du ned sadelen litt - se denne tråden : http://forum.gitarnorge.no/Senke-strengene...ass-t24269.html

Link to comment
Share on other sites

Gjorde det sistnevnte, og det virker som om halsen er helt rett.

Når jeg først studerer gitaren litt, så ser det faktisk ut som det å justere trussrodden hjalp en del!

men likevel vil jeg senke enda mer. Jeg tror nok at problemet ligger i at bridgen er ganske høy. Vinkelen mellom gitar og hals ser ganske greit ut.

Skal måle nå jeg får tid.

Skal prøve dt med saddele også.

Link to comment
Share on other sites

Så bør du kikke litt på toppen på gitaren. Har du en skikkelig "maga" mellom stolen og halsfestet? Det er ofte et problem på billige gitarer. Det går an å rette opp, men det koster svært ofte mer enn det de smaker. Det er den uunngåelige prosessen, der stolen forsøker å få kontakt med broen på en gitar. Noen ganger går det fort, andre ganger går det sakte, gjerne basert på pris, men det skjer på alle gitarer uansett hva du har betalt for den.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.