Web Analytics
Jump to content

Bøyd hals?


Troll

Recommended Posts

Jeg har en fantastisk fin akkustisk gitar med D-hals og myye klang i på rommet.

Gitaren var importert fra Ukraine for ca 6-7 år siden.

Dårlig kvalitet, men veldig god lyd. Tingen er at strengene ligger sikkert 1cm fra halsen (delen som er nærmest kroppen)

Det gjør dte litt vanskelig å ekkelt å spille på.

Har prøvd å stramme inn trossrodden skikkelig, men det hjelper ikke.

Er det noe jeg kan gjøre med det? Bridgen har begynt å sprekke litt, s jeg tenkte jeg skal gå gjennom den med trelim.

Jeg kan ta og laste opp bilder senere. Halsen ser rett ut. Så jeg vet ikke om det er den som er litt bøyd eller om bridgen er for høy.

Det er litt synd, fordi gitaren spiller j** høyt og har mye klang. det som er driten, er kvaliteten.

Klarer jeg å fikse problemet, så blir det nok nye stemmeskruer på den.

tips? Kanskje litt vanskelig uten bilder.

Link to comment
Share on other sites

hvordan er vinkelen mellom hals og kropp? På noen akustiske gitarer kan gitarkroppen synke litt sammen bak halsen som gjør at strengehøyden blir for høy. Blir på en måte det samme som å shimse mye i forkant på halsen. Vet ikke om det er så vanlig på en gitar som bare er 6-7 år gammel. Men hvis den har dårlig kvalitet kan det jo være det.

Link to comment
Share on other sites

Du må jo først prøve å konstantere hva ståa er..

Sett på en kapo på første bånd og klem ned E strengen på 12'vte bånd. Nå har du en helt gratis og eksepsjonelt presis rettmal.. Juster så trussroden til halsen blir helt rett eller med en liten bue.

Hvis du fortsatt synes strengene er for høye justerer du ned sadelen litt - se denne tråden : http://forum.gitarnorge.no/Senke-strengene...ass-t24269.html

Link to comment
Share on other sites

Gjorde det sistnevnte, og det virker som om halsen er helt rett.

Når jeg først studerer gitaren litt, så ser det faktisk ut som det å justere trussrodden hjalp en del!

men likevel vil jeg senke enda mer. Jeg tror nok at problemet ligger i at bridgen er ganske høy. Vinkelen mellom gitar og hals ser ganske greit ut.

Skal måle nå jeg får tid.

Skal prøve dt med saddele også.

Link to comment
Share on other sites

Så bør du kikke litt på toppen på gitaren. Har du en skikkelig "maga" mellom stolen og halsfestet? Det er ofte et problem på billige gitarer. Det går an å rette opp, men det koster svært ofte mer enn det de smaker. Det er den uunngåelige prosessen, der stolen forsøker å få kontakt med broen på en gitar. Noen ganger går det fort, andre ganger går det sakte, gjerne basert på pris, men det skjer på alle gitarer uansett hva du har betalt for den.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.