Web Analytics
Jump to content

Nybegynner - Damegitar med nylonstrenger


Spilla
 Share

Recommended Posts

Jeg er rimelig nybegynner i gitarverden. Har en stålstrengsgitar hjemme, men jeg syns det er tungt å spille på den. Selv de enkleste grep gir problemer, da jeg føler at fingrene mine ikke strekker til.

Helt enkelt lurer jeg på om noen har forslag til gitarer som er litt slankere i formen/mindre i størrelse. Har tidligere spillt på en 3/4-gitar. Det ideelle hadde kanskje vært noe midt i mellom fullskala og 3/4? Helst med nylonstrenger, da jeg som sagt har en stålstrengsgitar fra før :)

Bruk: basic oppøving av grep og fingre. Kanskje driste meg til noe opptak av selvkomponert.

Sånn prismessig kan jeg gå opp til ca 2500,-

Edited by Spilla
Link to comment
Share on other sites

Vet ikke hvor du bor i landet, men om du har en musikkforetning innen rimelig nærhet så tror jeg det beste er om du tar en tur selv og prøver ut litt forskjellig. Personlig tror jeg ikke nylonstrenger nødvendigvis er bedre en enn lettspilt stålstrenger, da de som regel har mye bredere fingerbrett, og en radius på halsen som gjør at i alle fall barre-akorder kan være vanskelige for en nybegynner.

Link to comment
Share on other sites

Nylonstrenger på det budsjettet ville jeg gått for en 3/4-størrelse, for det lages veldig lite 7/8 eller lignende i nylon, og de er skjelden verdt pengene.

En stålstrenger har jo også en smalere hals som gjør det lettere for små fingre å rekke over alle strengene, på tross av at det er litt tungt å trykke ned.

Jeg ville nok anbefalt deg en Walden T550 som du setter .011 eller .010 stålstrenger på. Den er 7/8, låter bra, er lettspilt og innenfor budsjettet ditt. Hvis du skal utvide budsjettet er Taylor Big Baby en skikkelig bra gitar, men den er jo 2x budsjettet ditt, så regner med at det ikke er aktuelt. ;) Vet ikke en gang hvorfor jeg nevner den. :P

Link to comment
Share on other sites

Må si meg enig i det Hr Larsen sier - prøv en Walden t-550 ! riktignok er det en stålstrenger, men den er lettspilt og føles betydelig mindre og mer praktisk enn vanlige stålstrengere. Går du ned et hakk i strengetykkelse og får justert oversadel og bro litt i høyde, finner du neppe en mer lettspilt gitar selv med nylonstrenger.

Se denne tråden for mer info om denne gitaren : http://forum.gitarnorge.no/Akkustisk-gitar...ten-t23827.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
  • Hei!   Bor i Oslo og er nybegynner på slidegitar. Kjøpte ein billig gitar for formålet, med mål om å bli såpass god at eg oppgraderer gitaren etter hvert.  Har stemt den i åpen E. Har prøvd å lære meg litt selv, og kommet eit lite stykke på vei. Men om eg skal lære ordentlig og komme meg videre, så tror eg det hadde vært ein fordel og fått litt kvalifisert hjelp. Er det noen som kan slide i åpen E, eller som kjenner noen, og som kan lære bort? Og evt pris.   Takker Asgeir
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.