Web Analytics
Jump to content

Nybegynner - Damegitar med nylonstrenger


Spilla

Recommended Posts

Jeg er rimelig nybegynner i gitarverden. Har en stålstrengsgitar hjemme, men jeg syns det er tungt å spille på den. Selv de enkleste grep gir problemer, da jeg føler at fingrene mine ikke strekker til.

Helt enkelt lurer jeg på om noen har forslag til gitarer som er litt slankere i formen/mindre i størrelse. Har tidligere spillt på en 3/4-gitar. Det ideelle hadde kanskje vært noe midt i mellom fullskala og 3/4? Helst med nylonstrenger, da jeg som sagt har en stålstrengsgitar fra før :)

Bruk: basic oppøving av grep og fingre. Kanskje driste meg til noe opptak av selvkomponert.

Sånn prismessig kan jeg gå opp til ca 2500,-

Edited by Spilla
Link to comment
Share on other sites

Vet ikke hvor du bor i landet, men om du har en musikkforetning innen rimelig nærhet så tror jeg det beste er om du tar en tur selv og prøver ut litt forskjellig. Personlig tror jeg ikke nylonstrenger nødvendigvis er bedre en enn lettspilt stålstrenger, da de som regel har mye bredere fingerbrett, og en radius på halsen som gjør at i alle fall barre-akorder kan være vanskelige for en nybegynner.

Link to comment
Share on other sites

Nylonstrenger på det budsjettet ville jeg gått for en 3/4-størrelse, for det lages veldig lite 7/8 eller lignende i nylon, og de er skjelden verdt pengene.

En stålstrenger har jo også en smalere hals som gjør det lettere for små fingre å rekke over alle strengene, på tross av at det er litt tungt å trykke ned.

Jeg ville nok anbefalt deg en Walden T550 som du setter .011 eller .010 stålstrenger på. Den er 7/8, låter bra, er lettspilt og innenfor budsjettet ditt. Hvis du skal utvide budsjettet er Taylor Big Baby en skikkelig bra gitar, men den er jo 2x budsjettet ditt, så regner med at det ikke er aktuelt. ;) Vet ikke en gang hvorfor jeg nevner den. :P

Link to comment
Share on other sites

Må si meg enig i det Hr Larsen sier - prøv en Walden t-550 ! riktignok er det en stålstrenger, men den er lettspilt og føles betydelig mindre og mer praktisk enn vanlige stålstrengere. Går du ned et hakk i strengetykkelse og får justert oversadel og bro litt i høyde, finner du neppe en mer lettspilt gitar selv med nylonstrenger.

Se denne tråden for mer info om denne gitaren : http://forum.gitarnorge.no/Akkustisk-gitar...ten-t23827.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.