Web Analytics
Jump to content

Nybegynner - Damegitar med nylonstrenger


Spilla
 Share

Recommended Posts

Jeg er rimelig nybegynner i gitarverden. Har en stålstrengsgitar hjemme, men jeg syns det er tungt å spille på den. Selv de enkleste grep gir problemer, da jeg føler at fingrene mine ikke strekker til.

Helt enkelt lurer jeg på om noen har forslag til gitarer som er litt slankere i formen/mindre i størrelse. Har tidligere spillt på en 3/4-gitar. Det ideelle hadde kanskje vært noe midt i mellom fullskala og 3/4? Helst med nylonstrenger, da jeg som sagt har en stålstrengsgitar fra før :)

Bruk: basic oppøving av grep og fingre. Kanskje driste meg til noe opptak av selvkomponert.

Sånn prismessig kan jeg gå opp til ca 2500,-

Edited by Spilla
Link to comment
Share on other sites

Vet ikke hvor du bor i landet, men om du har en musikkforetning innen rimelig nærhet så tror jeg det beste er om du tar en tur selv og prøver ut litt forskjellig. Personlig tror jeg ikke nylonstrenger nødvendigvis er bedre en enn lettspilt stålstrenger, da de som regel har mye bredere fingerbrett, og en radius på halsen som gjør at i alle fall barre-akorder kan være vanskelige for en nybegynner.

Link to comment
Share on other sites

Nylonstrenger på det budsjettet ville jeg gått for en 3/4-størrelse, for det lages veldig lite 7/8 eller lignende i nylon, og de er skjelden verdt pengene.

En stålstrenger har jo også en smalere hals som gjør det lettere for små fingre å rekke over alle strengene, på tross av at det er litt tungt å trykke ned.

Jeg ville nok anbefalt deg en Walden T550 som du setter .011 eller .010 stålstrenger på. Den er 7/8, låter bra, er lettspilt og innenfor budsjettet ditt. Hvis du skal utvide budsjettet er Taylor Big Baby en skikkelig bra gitar, men den er jo 2x budsjettet ditt, så regner med at det ikke er aktuelt. ;) Vet ikke en gang hvorfor jeg nevner den. :P

Link to comment
Share on other sites

Må si meg enig i det Hr Larsen sier - prøv en Walden t-550 ! riktignok er det en stålstrenger, men den er lettspilt og føles betydelig mindre og mer praktisk enn vanlige stålstrengere. Går du ned et hakk i strengetykkelse og får justert oversadel og bro litt i høyde, finner du neppe en mer lettspilt gitar selv med nylonstrenger.

Se denne tråden for mer info om denne gitaren : http://forum.gitarnorge.no/Akkustisk-gitar...ten-t23827.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Ville også spurt om kasse følger med. Kan være du får nei til svar, men at vedkommende legger til en gigbag. Er det den svarte på finn? EC1000T?  Helt ok pris, hverken dyrt eller billig.  Ellers fine gitarer. T står. For Traditional, noe som betyr at den er tykkere enn standard EC1000 modell. Noe tykkere kropp, rundere hals - mer lik Les Paul enn de andre modellene. 
  • Vanlige Martin 0.13-0.56 phosphor bronze på denne nå. Litt mye top-end de to første ukene, men så ble den 'mellow' og fin. For anledning capo på 1-5 streng på 2. bånd for litt "drop d"-stemning i E-dur. Dyr gitar, men fyttigrisen, det er så sinnsykt verdt det. Hver eneste krone (spesielt når man handler brukt... ).
  • Jeg spør alltid om kasse følger med, og er skeptisk til å kjøpe uten kasse å sende i. Om det ikke følger med kasse hadde jeg spurt hva planen for emballering var. Det kan jo fort bli et dyrt problem for kjøper eller selger.
  • Hei! En kasse er uansett en vettug ting å ha. Jeg har gått på to halsbrudd på fine gitarer, fordi gigbag var "greit nok". En kasse er rett og slett en billig og god forsikring mot uhell.  Hvis selger ikke har oppgitt i annonsen at gitaren kommer i kasse så gjør den nok dessverre ikke det, men jeg ville spurt uansett. 
  • Jeg er i ferd med kjøpe en LTD EC-1000 deluxe, og jeg synes prisen er fornuftig, 7k. Men jeg kjenner reservasjon mot å spørre om kasse følger med, i tilfelle den GJØR det, og selgeren skulle se sitt snitt og tjene litt ekstra på salget. Hva kan jeg forvente?? 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.