Web Analytics
Jump to content

Piezo prosjekt


Recommended Posts

Fikk blod på tann etter å ha lest en annen tråd her på forumet om piezo pickups. Nå har jeg handlet inn deler og installert en piezoskive i klem mellom gitarhalsen og selve kroppen. Alt som trengs er å borre et lite hull fra hulrommet til halsen over til hulrommet for neck pickup. Av en eller annen grunn var dette hullet allerede boret i min gitar så installeringen var planke. Har testet litt med å bare koble rett på jacken og det låter fett.

Så over til første spørsmål. Tenkte å ha en liten boost for piezoen ombord i gitaren. Har blitt tipset om denne, som ikke ser værre å lappe sammen enn at jeg skulle klare det selv: http://www.aronnelson.com/gallery/main.php...proved.gif.html

Spørsmålet mitt er hva gjør denne poten her, og kan jeg evt. kutte den ut?

På input og output, skal begge lederne fra piezoskiva kobles på samme punkt? dvs. kobles sammen?

Om noen har forslag til hvordan jeg skal gjøre koblingene i gitaren er jeg takknemlig for input. Tenkte å ha en 3-veis miniswitch med ett oppsett som: Kun piezo/piezo av/både piezo og magnetiske pickups. Tanken er å koble alt på samme jack. Er videre usikker på om jeg skal ha volum og/eller tonekontroll for piezoen. Er lite villig til å ofre en av de eksisterende potene så vurderer å droppe dette. Forslag til kabling?

Er ganske noob på dette så håper på svar :rolleyes:

Edited by Keith
Link to comment
Share on other sites

Potemteret på Stratoblasteren er volumkontroll.

Du kan jo bytte ut et av potmetrene på gitaren din med en stereo-pot.

Samme med jackkontakten kan byttes ut med en stereojack.

Og så kan du lage deg en splitter på enden av sterokabelen du må lage deg.

Hadde væert greit å vite hvilken gitar dette er?

Link to comment
Share on other sites

Så det er en volum ja, herlig. Er et LP oppsett, 2 volum og 2 tonepots. Jeg kunne selvfølgelig ofret den ene tonekontrollen og hatt en master-tone, men da heller jeg mer mot en stereopot for piezoen. Blir jeg nødt til å ha en stereo ut? Tenkte å plugge alt på same amp og da blir stereo og en splitter tricky. Vil jeg ikke kunne blende magnetiske pickups og piezo? Må jo bare spørre av ren uvitenhet :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

To ting- blende magnetisk og piezo går helt fint. Har en gitar der man kan gjøre det. Det andre- jeg har lest, ikke erfart, at hvis man skal Ok lyd i en piezo så er det et stort poeng å ha preampen nære piezoen, altså ikke lang ledning mellom piezoen og elektronikken. Derfor er det vanlig å ha preampen i gitaren, eller som en "dongle" rett på utsiden av gitaren.

Link to comment
Share on other sites

Da tror jeg vi går for den løsningen, og takk for innspill! Blir sikkert litt prøving og feiling i første omgang uansett. Noen som har aktulle koblingsskjemaer for piezo med nevnte 3-veis switch? Kunne vært greit å hatt en mal.

Vet jeg spør og graver her, men noen som vet om dette:

På input og output, skal begge lederne fra piezoskiva kobles på samme punkt? dvs. kobles sammen?

Link to comment
Share on other sites

To ting- blende magnetisk og piezo går helt fint. Har en gitar der man kan gjøre det. Det andre- jeg har lest, ikke erfart, at hvis man skal Ok lyd i en piezo så er det et stort poeng å ha preampen nære piezoen, altså ikke lang ledning mellom piezoen og elektronikken. Derfor er det vanlig å ha preampen i gitaren, eller som en "dongle" rett på utsiden av gitaren.

Takk for innspill! Dette er også planen. Har montert piezoen i halsfestet og kablet via routingen i gitaren ned til hulrommet med potsa. Dette er nok det nærmeste jeg får plass til preampen.

Link to comment
Share on other sites

regner nesten med det var mitt inlegg du leste om piezo? ;) Kan du si ifra når du har fått dette til å virke? Hvis du kunne ordne et koblingsskjema på hvordan du gjorde det, eller hvis du finner et koblingsskjema på dette. Jeg tenkte å kjøre en master tone-pot, og tre volumkontroller, og det er nok den beste og enkleste løsningen. Samt en mini-switch nede ved potene på gitaren.

Hvordan piezo er det du bruker? Du får jo kjøpt piezo-bridge til les paul, slik at du ikke kan se den i det heletatt...

Edited by oystein1988
Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Jeg skal se hva jeg får til.. Har bare ikke fått somla meg til å bestille opp no småtteri jeg trenger for å få det ferdigstilt. Jeg vil helst ikke ofre en tonekontroll, men ser at det er en praktisk løsning.

Bruker en helt vanlig piezoskive, 10kr hos radioshack :rolleyes: Denne er montert i halsfestet mellom gitarkroppen og halsen så synes ikke (Ja, de er syltynne). Tror resultatet blir bra!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.