Web Analytics
Jump to content

Piezo prosjekt


Recommended Posts

Fikk blod på tann etter å ha lest en annen tråd her på forumet om piezo pickups. Nå har jeg handlet inn deler og installert en piezoskive i klem mellom gitarhalsen og selve kroppen. Alt som trengs er å borre et lite hull fra hulrommet til halsen over til hulrommet for neck pickup. Av en eller annen grunn var dette hullet allerede boret i min gitar så installeringen var planke. Har testet litt med å bare koble rett på jacken og det låter fett.

Så over til første spørsmål. Tenkte å ha en liten boost for piezoen ombord i gitaren. Har blitt tipset om denne, som ikke ser værre å lappe sammen enn at jeg skulle klare det selv: http://www.aronnelson.com/gallery/main.php...proved.gif.html

Spørsmålet mitt er hva gjør denne poten her, og kan jeg evt. kutte den ut?

På input og output, skal begge lederne fra piezoskiva kobles på samme punkt? dvs. kobles sammen?

Om noen har forslag til hvordan jeg skal gjøre koblingene i gitaren er jeg takknemlig for input. Tenkte å ha en 3-veis miniswitch med ett oppsett som: Kun piezo/piezo av/både piezo og magnetiske pickups. Tanken er å koble alt på samme jack. Er videre usikker på om jeg skal ha volum og/eller tonekontroll for piezoen. Er lite villig til å ofre en av de eksisterende potene så vurderer å droppe dette. Forslag til kabling?

Er ganske noob på dette så håper på svar :rolleyes:

Edited by Keith
Link to comment
Share on other sites

Potemteret på Stratoblasteren er volumkontroll.

Du kan jo bytte ut et av potmetrene på gitaren din med en stereo-pot.

Samme med jackkontakten kan byttes ut med en stereojack.

Og så kan du lage deg en splitter på enden av sterokabelen du må lage deg.

Hadde væert greit å vite hvilken gitar dette er?

Link to comment
Share on other sites

Så det er en volum ja, herlig. Er et LP oppsett, 2 volum og 2 tonepots. Jeg kunne selvfølgelig ofret den ene tonekontrollen og hatt en master-tone, men da heller jeg mer mot en stereopot for piezoen. Blir jeg nødt til å ha en stereo ut? Tenkte å plugge alt på same amp og da blir stereo og en splitter tricky. Vil jeg ikke kunne blende magnetiske pickups og piezo? Må jo bare spørre av ren uvitenhet :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

To ting- blende magnetisk og piezo går helt fint. Har en gitar der man kan gjøre det. Det andre- jeg har lest, ikke erfart, at hvis man skal Ok lyd i en piezo så er det et stort poeng å ha preampen nære piezoen, altså ikke lang ledning mellom piezoen og elektronikken. Derfor er det vanlig å ha preampen i gitaren, eller som en "dongle" rett på utsiden av gitaren.

Link to comment
Share on other sites

Da tror jeg vi går for den løsningen, og takk for innspill! Blir sikkert litt prøving og feiling i første omgang uansett. Noen som har aktulle koblingsskjemaer for piezo med nevnte 3-veis switch? Kunne vært greit å hatt en mal.

Vet jeg spør og graver her, men noen som vet om dette:

På input og output, skal begge lederne fra piezoskiva kobles på samme punkt? dvs. kobles sammen?

Link to comment
Share on other sites

To ting- blende magnetisk og piezo går helt fint. Har en gitar der man kan gjøre det. Det andre- jeg har lest, ikke erfart, at hvis man skal Ok lyd i en piezo så er det et stort poeng å ha preampen nære piezoen, altså ikke lang ledning mellom piezoen og elektronikken. Derfor er det vanlig å ha preampen i gitaren, eller som en "dongle" rett på utsiden av gitaren.

Takk for innspill! Dette er også planen. Har montert piezoen i halsfestet og kablet via routingen i gitaren ned til hulrommet med potsa. Dette er nok det nærmeste jeg får plass til preampen.

Link to comment
Share on other sites

regner nesten med det var mitt inlegg du leste om piezo? ;) Kan du si ifra når du har fått dette til å virke? Hvis du kunne ordne et koblingsskjema på hvordan du gjorde det, eller hvis du finner et koblingsskjema på dette. Jeg tenkte å kjøre en master tone-pot, og tre volumkontroller, og det er nok den beste og enkleste løsningen. Samt en mini-switch nede ved potene på gitaren.

Hvordan piezo er det du bruker? Du får jo kjøpt piezo-bridge til les paul, slik at du ikke kan se den i det heletatt...

Edited by oystein1988
Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Jeg skal se hva jeg får til.. Har bare ikke fått somla meg til å bestille opp no småtteri jeg trenger for å få det ferdigstilt. Jeg vil helst ikke ofre en tonekontroll, men ser at det er en praktisk løsning.

Bruker en helt vanlig piezoskive, 10kr hos radioshack :rolleyes: Denne er montert i halsfestet mellom gitarkroppen og halsen så synes ikke (Ja, de er syltynne). Tror resultatet blir bra!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.