Web Analytics
Jump to content

Jordingstøy fra strat.


Recommended Posts

Heisann.

Har nettopp koblet til et plekterbrett med standard strat oppsett, men får en god del jordingstøy.

Har både amerikansk og japansk strat og disse har på nær like mye støy.

Støyen forsvinner med en gang jeg tar i strengene vibben og jackplata.

Jeg vet jeg har koblet riktig, har sett over dette flere ganger.

Noen som har vært borti dette problemet før og kan hjelpe meg :huh:

Har brukt dette skjemaet:

http://www.fender.com/support/diagrams/pdf...0131000CPg2.pdf

Link to comment
Share on other sites

Er tremolo'en jordet? Høres ut som det kan være problemet... Bruker å være loddet en leder til fjærfestet bak på gitaren. Denne må gå til hoverjordpunktet (det alle jord møtes)

JA. Den er loddet på volumkontrollen.

Link to comment
Share on other sites

Hvis støyet dempes hver gang du tar på "metall" på gitaren er jo det en klar indikasjon på jordingsfeil. Bruk et volt/multi-meter som kan sjekke om to punkter har kontakt og begynn feilsøking :-)

Link to comment
Share on other sites

Tviler på at dette er manglende skjerming.

For det første- sjekk med et multimeter at det ikke er brudd/dårlig kontakt i jordkabelen til tremoloen. Sjekk alle jordledninger, at det ikke er brudd i de. Det kan skje at det blir brudd rett innenfor isolasjonen på kabelen, slik at den ser hel ut, men ikke er det.

En del Fendere er litt rare, synes jeg. Man selger altså gitarer helt uten skjerming på ledningene fra pickupene, fordi det skal være tidsriktig, og/eller for å spare penger.

Det er mulig det var en farbar vei da gitarene ble lagd på femtitallet. Vi lever ikke på femtitallet i dag, og antall støysendere i form av lysrør, transformatorer, Skjermer, datamaskiner og så videre er forsiktig sagt noe høyere. :)

Hvis denne gitaren har uskjermet kabling fra pickupene, og de to andre har skjermet kabel, kan det være årsaken. Uansett bør du sjekke at jordkablene har god kontakt.

Jordstøy i en gitar kan være et merkelig vesen å bli kvitt. Noen ganger kan det lønne seg å klippe over en jordkabel mellom komponentene, andre ganger fungerer det å sette på en ekstra. Man vet aldri. Jeg har ikke blitt klok på det, og det ekstisterer mange teorier om jordsløyfer, stjernejording, felles jordpunkt, ikke felles jordpunkt og så videre. Med mine begrensede elektronikkunnskaper kan det virke som om den ene teorien slår den andre i hjel.

Link to comment
Share on other sites

Takk for hjelpen. :)

Av alle ting som kunne være feil så var det koblingskjemaet :angry:

Kan ikke fatte det, har fender spesielle pot'er eller noe :blink:

Iallefall, etter å hatt gitaren oppe 8-10 ganger og prøvd omtrent alt... Fulgte jeg dette skjemaet:

http://www.guitarelectronics.com/product/WDUSSS5L1201

Og gitaren funket som bare det. ^_^

Merkelige greier :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Hva var forskjellen? Jeg ser det ikke

På den nedre tonekontrollen går den høyre ledningen til høyre på midre tonekontroll, i stedet for fenders midtre nede tonekontroll til høyre midtre tonekontroll

Og midtre nede til pickupvelger, i stedet for fenders ene siden til pickupvelger..

Noe sånn ^_^

Link to comment
Share on other sites

Du har lagt merke til at på Fenderskjemaet er den ene tonepoten snudd 180° av den andre?

Uansett, bra det ordnet seg!

Joda, vet om tonepot'en.

Men hadde til å begynne med en USA type pickupvelger, som jeg senere byttet ut med en japansk utgave.

Kan det være at denne var snudd 180 grader feil tro, og da hadde fungert med fenders koblingskjema?

Edited by hkurt
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.