Web Analytics
Jump to content

Jordingstøy fra strat.


Recommended Posts

Heisann.

Har nettopp koblet til et plekterbrett med standard strat oppsett, men får en god del jordingstøy.

Har både amerikansk og japansk strat og disse har på nær like mye støy.

Støyen forsvinner med en gang jeg tar i strengene vibben og jackplata.

Jeg vet jeg har koblet riktig, har sett over dette flere ganger.

Noen som har vært borti dette problemet før og kan hjelpe meg :huh:

Har brukt dette skjemaet:

http://www.fender.com/support/diagrams/pdf...0131000CPg2.pdf

Link to comment
Share on other sites

Er tremolo'en jordet? Høres ut som det kan være problemet... Bruker å være loddet en leder til fjærfestet bak på gitaren. Denne må gå til hoverjordpunktet (det alle jord møtes)

JA. Den er loddet på volumkontrollen.

Link to comment
Share on other sites

Hvis støyet dempes hver gang du tar på "metall" på gitaren er jo det en klar indikasjon på jordingsfeil. Bruk et volt/multi-meter som kan sjekke om to punkter har kontakt og begynn feilsøking :-)

Link to comment
Share on other sites

Tviler på at dette er manglende skjerming.

For det første- sjekk med et multimeter at det ikke er brudd/dårlig kontakt i jordkabelen til tremoloen. Sjekk alle jordledninger, at det ikke er brudd i de. Det kan skje at det blir brudd rett innenfor isolasjonen på kabelen, slik at den ser hel ut, men ikke er det.

En del Fendere er litt rare, synes jeg. Man selger altså gitarer helt uten skjerming på ledningene fra pickupene, fordi det skal være tidsriktig, og/eller for å spare penger.

Det er mulig det var en farbar vei da gitarene ble lagd på femtitallet. Vi lever ikke på femtitallet i dag, og antall støysendere i form av lysrør, transformatorer, Skjermer, datamaskiner og så videre er forsiktig sagt noe høyere. :)

Hvis denne gitaren har uskjermet kabling fra pickupene, og de to andre har skjermet kabel, kan det være årsaken. Uansett bør du sjekke at jordkablene har god kontakt.

Jordstøy i en gitar kan være et merkelig vesen å bli kvitt. Noen ganger kan det lønne seg å klippe over en jordkabel mellom komponentene, andre ganger fungerer det å sette på en ekstra. Man vet aldri. Jeg har ikke blitt klok på det, og det ekstisterer mange teorier om jordsløyfer, stjernejording, felles jordpunkt, ikke felles jordpunkt og så videre. Med mine begrensede elektronikkunnskaper kan det virke som om den ene teorien slår den andre i hjel.

Link to comment
Share on other sites

Takk for hjelpen. :)

Av alle ting som kunne være feil så var det koblingskjemaet :angry:

Kan ikke fatte det, har fender spesielle pot'er eller noe :blink:

Iallefall, etter å hatt gitaren oppe 8-10 ganger og prøvd omtrent alt... Fulgte jeg dette skjemaet:

http://www.guitarelectronics.com/product/WDUSSS5L1201

Og gitaren funket som bare det. ^_^

Merkelige greier :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Hva var forskjellen? Jeg ser det ikke

På den nedre tonekontrollen går den høyre ledningen til høyre på midre tonekontroll, i stedet for fenders midtre nede tonekontroll til høyre midtre tonekontroll

Og midtre nede til pickupvelger, i stedet for fenders ene siden til pickupvelger..

Noe sånn ^_^

Link to comment
Share on other sites

Du har lagt merke til at på Fenderskjemaet er den ene tonepoten snudd 180° av den andre?

Uansett, bra det ordnet seg!

Joda, vet om tonepot'en.

Men hadde til å begynne med en USA type pickupvelger, som jeg senere byttet ut med en japansk utgave.

Kan det være at denne var snudd 180 grader feil tro, og da hadde fungert med fenders koblingskjema?

Edited by hkurt
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.