Web Analytics
Jump to content

Skal strengene klinge helt fritt samme hvor hardt man spiller?


YudAmygdala

Recommended Posts

Skal strengene klinge helt fritt samme hvor hardt man spiller eller er litt skramling nedpå gripebrettet "lov"? Hva er "vanlig"? Og hvordan er din gitar satt opp?

Diskuter!

Personlig har jeg nok alltid hatt litt skramling, men egentlig vil jeg jo ikke det. Men jeg er usikker på om det i det hele tatt er mulig å få det til uten å ha sykt høye og tykke strenger.

Link to comment
Share on other sites

Med mindre det er forferdelig mye så går det ikke ut over lyden noe særlig, så det må nesten bli opp til hva du er komfortabel med. Jeg har litt strengeklirr på alle gitarene jeg har hatt og det gjør meg ingenting.

Link to comment
Share on other sites

Skal du gjøre en elektrisk gitar kjemisk fri for strengeklirr, må den settes opp like høyt som en akustisk.. Det ligger i kortene at en elektrisk har litt strengeklirr, spesielt hvis du har et kraftig anslag. Det man må fokusere på er hva man faktisk hører når man spiller elektrisk gjennom pickups og forsterker, ikke hva man hører når man spiller gitaren akustisk.

Link to comment
Share on other sites

At man ikke hører klirret igjennom forsterkeren er jo greit, men det påvirker likevel strengevibrasjonen da selvsagt også påvirker tonen. Det sies at mindre klirr = fyldigere tone, men om jeg hører forskjell selv har jeg ikke testet godt nok til å uttale meg om.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har null skramling på min gitar, men jeg har hatt det før. Spes rett etter jeg skiftet strenger (På andre gitarer), og jeg må si at det har aldri plaget meg.

Hører ikke det uansett når en spiller med amp. Om det er så ille at du mister sustain, eller mister hele nota ved bending osv da er halsen skeiv, eller brua på heves.

Link to comment
Share on other sites

Jeg fikk nylig spørsmål fra en eier av en PRS custom 24 om jeg syntes stengehøyden hans var for høy,og jeg måtte si som sant var:

at jeg syntes den var forbausende lav.Imidlertid fantes det ikke antydning til klirring på den gitaren!

Dette er noe jeg ikke forstår,men jeg godtar det bare,uten å spekulerer mer på det.

Svaret er nok ganske enkelt - gitarer med kortere skala er mindre plaget med strengeklirr, dessuten er ikke akkurat Fender kjent for å være best i klassen når det gjelder bearbeiding av bånd etter montering.. PRS derimot.. Altså kort sagt - er båndene litt ujevne i høyde i forhold til hverandre (noe de stort sett er, etter maskin montering) er det opp til produsenten å utføre en kontroll og en eventuell båndsliping med etterfølgende crowning (forming av kurven på toppen av hvert bånd)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
  • Siste aktive tråder

  • http://www.BILDELERstore.co.no

  • Støtt driften av GitarNorge


  • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.