Web Analytics
Jump to content

Støv og prikker på gitaren


IbanezFanatic777
 Share

Recommended Posts

Jeg har et par gitarer på "gutterommet". Så fort jeg tar en ut av "kassa", så kommer det støv på den. Blir ekstremt mye støv særlig under strengene, på plekterplata, mellom pickupene. Og på hodet på gitaren, særlig på truss-rod-coveret, men også på resten. Det er jo greit nok, det kan man tørke bort :D

Men, så la jeg tilfeldigvis merke til, etter å ha tørka av litt støv, at det satt fast små sorte eller brune prikker, nå eksempelvis i den gule finishen. Og dem får jeg ikke bort B)

Ja, også var det det med fettmerker etter fingrene. Hvordan får man dem bort? :)

Tar imot alle gode råd :D

Edited by Ibanezfreak
Link to comment
Share on other sites

Ja, også var det det med fettmerker etter fingrene. Hvordan får man dem bort? :)

Tja, jeg bruker en klut/pussefille som fulgte med iPod Touch'en min. Den funker utmerket til å fjerne fettmerker og støv (men så var den jo også designet til det og da, men på en Touch vel og merke, og ikke en gitar). Uansett, en mikrofiberklut med litt vann på vil jeg anbefale for å fjerne fettmerker og støv. Det trengs ikke å gjøres så vanskelig alltid :)

Edited by Mortius
Link to comment
Share on other sites

Jeg har forstått det sånn at mikrofiber er stort nei-nei på gitarfinish da de lager ørsmå riper i finishen over tid. Holder lenge med å puste litt kondens på kroppen og tørke av med t-skjorta, da skal vel de fleste fingermerkene forsvinne.

Link to comment
Share on other sites

mikrofiber er nok helt ideelt tenker jeg. Hvis du er redd for "riper" kan du teste en klut ved å gni den (lett fuktet) på overflaten av spillesiden på en cd/cd-r/dvd-r da vil du ganske fort konstantere at nesten utslitt bomull og de fleste mikrofiberkluter er det eneste som ikke produserer noen form for riper.

Link to comment
Share on other sites

Jeg pleier å bruke en spray som heter formula 65.

Her er en link til den jeg bruker: http://www.jimdunlop.com/index.php?page=pr...cts/maintenance

Det har nok ikke noe å si om du bruker dunlop eller ernie ball. Bare at det er body-polishing er vel det viktige. Vet heller ikke om det er sånn altfor nødvendig å kjøpe det, men jeg kjøpte det hvertfall engang, og er veldig fornøyd. Funker mot fett og støv på gitarkroppen og også på maple hals!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.