Web Analytics
Jump to content

Støv og prikker på gitaren


IbanezFanatic777

Recommended Posts

Jeg har et par gitarer på "gutterommet". Så fort jeg tar en ut av "kassa", så kommer det støv på den. Blir ekstremt mye støv særlig under strengene, på plekterplata, mellom pickupene. Og på hodet på gitaren, særlig på truss-rod-coveret, men også på resten. Det er jo greit nok, det kan man tørke bort :D

Men, så la jeg tilfeldigvis merke til, etter å ha tørka av litt støv, at det satt fast små sorte eller brune prikker, nå eksempelvis i den gule finishen. Og dem får jeg ikke bort B)

Ja, også var det det med fettmerker etter fingrene. Hvordan får man dem bort? :)

Tar imot alle gode råd :D

Edited by Ibanezfreak
Link to comment
Share on other sites

Ja, også var det det med fettmerker etter fingrene. Hvordan får man dem bort? :)

Tja, jeg bruker en klut/pussefille som fulgte med iPod Touch'en min. Den funker utmerket til å fjerne fettmerker og støv (men så var den jo også designet til det og da, men på en Touch vel og merke, og ikke en gitar). Uansett, en mikrofiberklut med litt vann på vil jeg anbefale for å fjerne fettmerker og støv. Det trengs ikke å gjøres så vanskelig alltid :)

Edited by Mortius
Link to comment
Share on other sites

Jeg har forstått det sånn at mikrofiber er stort nei-nei på gitarfinish da de lager ørsmå riper i finishen over tid. Holder lenge med å puste litt kondens på kroppen og tørke av med t-skjorta, da skal vel de fleste fingermerkene forsvinne.

Link to comment
Share on other sites

mikrofiber er nok helt ideelt tenker jeg. Hvis du er redd for "riper" kan du teste en klut ved å gni den (lett fuktet) på overflaten av spillesiden på en cd/cd-r/dvd-r da vil du ganske fort konstantere at nesten utslitt bomull og de fleste mikrofiberkluter er det eneste som ikke produserer noen form for riper.

Link to comment
Share on other sites

Jeg pleier å bruke en spray som heter formula 65.

Her er en link til den jeg bruker: http://www.jimdunlop.com/index.php?page=pr...cts/maintenance

Det har nok ikke noe å si om du bruker dunlop eller ernie ball. Bare at det er body-polishing er vel det viktige. Vet heller ikke om det er sånn altfor nødvendig å kjøpe det, men jeg kjøpte det hvertfall engang, og er veldig fornøyd. Funker mot fett og støv på gitarkroppen og også på maple hals!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.