Web Analytics
Jump to content

Hvordan plukke opp strumming-pattern fra sang man hører?


kroffer
 Share

Recommended Posts

Hei-hei!

Jeg sitter og holder på med den akustiske gitaren min i dag. Har tenkt å lere meg noen nye sanger ala postgirobygget, jokke og annet småsnakx. Men jeg har problemer med å høre/forstå hvordan de strummer på sangene. Eksempelvis Postgirobygget - Beautifull og Stygge lille Trine. Hva gjør dere når dere skal "plukke" opp strumminga fra en sang dere hører?

Kan man bare lytte til trommene og plukke opp rytmen derfra?

Finns det no smørbrødliste på dette? (Eg. Først slå opp og ned hele tiden og etterhvert forme slagene mer etter sangen.)

Mvh Kristoffer :)

Link to comment
Share on other sites

Ja takk gjerne! Dette er et ganske tricky emne, i sær når man er nybegynner og ikke har opparbeidet seg så mye gehør..

Litt forundret over at ingen fler har svart på tråden i det hele tatt..

Link to comment
Share on other sites

mange bruker capo for å få spessielle effekter/klang på gitaren, så det er ikke sikkert du får til å spille det samme med åpene akkorder.. Vet ikke om de bruker det mye, men det er ganske vanlig...

Link to comment
Share on other sites

For min del kommer rytmen fortere enn tonene.. hehe.. Du må bare bruke ørene.. lytt til hva gitaristen gjør og tenk på det inni hodet, og før tankene ut i gitaren.. hehe..

Du må bare konsentrere deg.. så går det! Gehøret kommer (vanligvis) med tida..

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Er dette en dyr eller billig gitar? Hvor mye er du villig til å betale for reparasjonen? Er den dyr, eller du er villig til å kaste en del penger på det, er jo proff- svaret riktig. Hvis det hadde vært min, og det ikke er en kostbar gitar, hadde jeg forsøkt dette: 1. Belast gitarhalsen  litt, ved for eksempel å stemme gitaren en tone eller to opp. Ta det sakte, og sjekk om sprekken åpner seg. 2. Forbered deg, og ha alt du trenger klart.. Hvis det ikke åpner seg en tynn sprekk, så er det bare kosmetisk. Åpner det seg en tynn sprekk, så legger du superlim i sprekken. Han en flaske trykkluft klar, blås så på sprekken med den, og fyll på med mer superlim. Så belaster du så fort du klarer (derfor "ha alt klart") halsen den andre veien, slik. 3. Slakk strengene, og sett på for eksempel en lastestropp med passende montering i begge ender, (omtrent passe lengde har du selvsagt gjort klart) og stram opp den andre veien. Bittelitt, du skal ikke "stramme til det knaker", bare slik at limfugen får et mildt press. Det vil trolig fikse en sprekk, hvis det er en der. Er dette en pre-war Martin, er vel rådene om proff å foretrekke.
  • Er nok ikke så mye å hente for den der dessverre. Dette er en gitar som kostet mellom 1500 og 2000 kroner ny i butikk, så hvis du får en tusenlapp på Finn så er du heldig.
  • Jeg har hatt liggende en Ibanez i noen år nå, kanskje rundt 15/16 år. Vurderer å selge denne da jeg ikke har bruk for den mer. Men! Det jeg lurer på, hvor mye kan jeg selge den for? Noen få bruksmerker, men lite. Har ikke greie på sånn så derfor jeg spørr her. Legger ved bilder!  
  • Kjøpte meg en Morgan bass og en Dean Markley amp, har lyst å lære meg litt bass spilling. Stakkars nabo nå🙂
  • Ønsker å bytte en chrome covret (2 leder braided kabel) Gibson 490T pickup i en Gibson 498T pickup. Ikke nøye om den er covret eller ei.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.