Web Analytics
Jump to content

Hjelp med bridgepickup og Floyd Rose


scarcarous
 Share

Recommended Posts

Jeg har en Floyd Rose Pro og lurte på om jeg kunne kjøpe en helt vanlig humbucker til bridgeposition i steden for en trembucker?

Har det noen stor forskjell egentlig? Tenkte jeg skulle sette inn en Seymour Duncan SH-5 i bridge, men må jeg ha en Seymour Duncan TB-5 i steden?

Jeg leste et sted at Floyd Rose Pro hadde mindre distanse mellom strengene og kunne derfor passe en vanlig humbucker.

Trembucker er vel også det man kaller F-spaced (?)

Håper noen kan hjelpe meg her.

Mvh. Ossy

Link to comment
Share on other sites

Ja, det er jeg klar over, men er det sant at FR Pro er mindre i strengedistanse og jeg bare kan bruke en vanlig humbucker?

Har det egentlig mye å si? Er det virkelig så stor forskjell?

Ja, jeg vet, jeg kan jo kjøpe noe som EMG, men er ikke helt sikker på om EMG ville passe min stil.

Jeg skal bruke det til Hard Rock og Rock (veldig liten sjanse for at jeg bruker det til Metal og sånt), men da tenker jeg noe i Van Halen og TNT sin dur. Altså '80/'90talls rock.

Mvh. Ossy

Link to comment
Share on other sites

Ser ut som SH-5 TB-5 er samme pickupen med unntak av bredden. Så dersom du ikke har en SH for hånd kan du jo like gjerne kjøpe TB'en.

Men er ikke noe særlig forskjell i lyden om du putter en smal pickup i en gitar med vib. Du mister kanske litt signal spesielt på tykkeste og tynneste streng, men dette kan kompanseres noe ved å skru de yterste 'magnetskruene' litt ut om du føler de blir litt svake.

Link to comment
Share on other sites

om du bestiller floyd rose for seg selv kan du vanligvis velge mellom 3 forskjellige strengedistanser, men det blir vanskelig om du har en montert på gitaren allerede

Kan man velge mellom tre strengedistanser på broen? JEg trodde man kun kunne bestemme på lockingnuten. Jeg hadde enten bestilt EMG eller en F-spaced/trembucker. Ellers så risikerer man at noen av strengene kommer utenfor sin riktige plass på pickupen.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
  • Hei!   Bor i Oslo og er nybegynner på slidegitar. Kjøpte ein billig gitar for formålet, med mål om å bli såpass god at eg oppgraderer gitaren etter hvert.  Har stemt den i åpen E. Har prøvd å lære meg litt selv, og kommet eit lite stykke på vei. Men om eg skal lære ordentlig og komme meg videre, så tror eg det hadde vært ein fordel og fått litt kvalifisert hjelp. Er det noen som kan slide i åpen E, eller som kjenner noen, og som kan lære bort? Og evt pris.   Takker Asgeir
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.