Web Analytics
Jump to content

Hjelp med bridgepickup og Floyd Rose


scarcarous

Recommended Posts

Jeg har en Floyd Rose Pro og lurte på om jeg kunne kjøpe en helt vanlig humbucker til bridgeposition i steden for en trembucker?

Har det noen stor forskjell egentlig? Tenkte jeg skulle sette inn en Seymour Duncan SH-5 i bridge, men må jeg ha en Seymour Duncan TB-5 i steden?

Jeg leste et sted at Floyd Rose Pro hadde mindre distanse mellom strengene og kunne derfor passe en vanlig humbucker.

Trembucker er vel også det man kaller F-spaced (?)

Håper noen kan hjelpe meg her.

Mvh. Ossy

Link to comment
Share on other sites

Ja, det er jeg klar over, men er det sant at FR Pro er mindre i strengedistanse og jeg bare kan bruke en vanlig humbucker?

Har det egentlig mye å si? Er det virkelig så stor forskjell?

Ja, jeg vet, jeg kan jo kjøpe noe som EMG, men er ikke helt sikker på om EMG ville passe min stil.

Jeg skal bruke det til Hard Rock og Rock (veldig liten sjanse for at jeg bruker det til Metal og sånt), men da tenker jeg noe i Van Halen og TNT sin dur. Altså '80/'90talls rock.

Mvh. Ossy

Link to comment
Share on other sites

Ser ut som SH-5 TB-5 er samme pickupen med unntak av bredden. Så dersom du ikke har en SH for hånd kan du jo like gjerne kjøpe TB'en.

Men er ikke noe særlig forskjell i lyden om du putter en smal pickup i en gitar med vib. Du mister kanske litt signal spesielt på tykkeste og tynneste streng, men dette kan kompanseres noe ved å skru de yterste 'magnetskruene' litt ut om du føler de blir litt svake.

Link to comment
Share on other sites

om du bestiller floyd rose for seg selv kan du vanligvis velge mellom 3 forskjellige strengedistanser, men det blir vanskelig om du har en montert på gitaren allerede

Kan man velge mellom tre strengedistanser på broen? JEg trodde man kun kunne bestemme på lockingnuten. Jeg hadde enten bestilt EMG eller en F-spaced/trembucker. Ellers så risikerer man at noen av strengene kommer utenfor sin riktige plass på pickupen.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
  • Hei, Jeg har ett Line 6 Relay G50 system men har klart å miste senderen. Line 6 TBP12 Noen som har en de vil kvitte seg med?
  • Men blir det ikke moms, toll, osv på dette da?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.