Web Analytics
Jump to content

Heimsnekkra gitar


Recommended Posts

Jeg bestemte meg i helga for å lage min egen gitar. Da jeg mangler kunnskap og designertalent til å finne opp hjulet på nytt falt valget på strat-formet gitar. Nå er tre og templates på vei fra stewmac, og jeg gleder meg igjen som en liten unge!!!

Jeg har begrenset med tid, så jeg kommer til å lage del for del og ta meg god tid. Kommer ikke til å ta en mrd. bilder heller da de fleste andre trådene har disse bildene, men jeg kommer til å ta bilde av del for del etterhvert som de blir ferdige.

Begynner med kroppen. Kommer nok til å lage universal pickupcavity i straten da jeg ikke har bestemt meg for sss/hss/hsh enda.

Fargen faller nok på kirsebærrød transparent lakk...

Edited by kristoffereide
Link to comment
Share on other sites

 • Replies 44
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Da var trevirket ankommet. DHL må være det raskeste som eksisterer av forsendingstjenester. 3 dager fra Ohio til Narvik må sier å være rekord!

Nå skal jeg sette treet til liming og så begynne å forme det. Templatene virket av god kvalitet, og er av gjennomsiktig akryl så de er lett å bruke. Kan ta bilde av kroppen når den er ferdig. Fikk med en bok gratis, "how to make your guitar play great" av Dan Erlewine som skal lære meg å sette gitarer opp på riktig måte med strengehøyde, truss-stramming etc. Dette blir bra!

Edited by kristoffereide
Link to comment
Share on other sites

hehe, jeg skal begrense bruken av bilder på denne tråden. For det første er det egentlig ikke gøy å se bilder av tre før det har noen form, for det andre er det så støvete og j€&%#g at jeg ikke drar noe kamera ned på verkstedet mitt. Kan ta bilde av ferdige produkter som kropp og hals osv, men ikke i byggeprosessen. Treet er forsåvidt 2 plank med Ash (er dette Osp eller Ask på norsk?) en ganske vid plank og en mindre vid som er limt i tvinge med hide-glue. Prøvde å brekke disse fra hverandre når limet var tørt tidligere i dag, men dette viste seg å være kliin umulig og bra er det! Skal ta den til en lokal trefabrikk i morgen for å få den høvlet før jeg begynner på pussingen...

Link to comment
Share on other sites

Da var den høvlet og frest ut. Begynte med grovpussinga, og ser meg ganske ferdig med det. Skal kanskje begynne med finpussinga seinere i dag... Får se om jeg orker, blir jo LITT sliten i armene :D Fikk tak i rett farge i dag. Candy-apple red og høyglans klarlakk. Skal kjøre gull-hardware i vintagestil og hvitt plekterbrett. Enda ikke helt bestemt med for pick-ups med tipper det blir hvite EMG singlecoils. Det settet David Gilmour brukte før.

Link to comment
Share on other sites

Fader å fort detta gikk, da!

Ja trevarefabrikken tilbydde seg å frese ut gitaren. De hadde nettopp kjøpt en ny fres og ville teste litt mer intrikate ting enn en dør, så de gjorde det gratis! Jeg ble forsikret om at de skulle dekke kostnadene om de ødela kroppen. Jeg må si jeg ble veldig fornøyd, men jeg føler det var litt bortkastet å kjøpe en fres jeg ikke får brukt... Men, men... får jeg dilla, blir det vel fort en ny gitar om ikke lenge :D

Link to comment
Share on other sites

Vil tro at du ikke har fått tak i en autentisk Candy Apple Red, da denne legges med flere forskjellige farger for å oppnå nevnte farge? :)

Nei nei nei, det er gjennomsiktig lakk fra Herdings så dine mistanker er rettferdiggjorte. Det er IKKE Fenders C-A-R bare så det er sagt! Jeg kjøpte Ask i den hensikt at treet skulle vises så jeg kjører gjennomsiktig.. Blir fint dette

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.


 • Siste aktive tråder

  • https://www.gear4music.no/no/Gitar-and-Bass/Fender-Hendrix-Voodoo-Child-Ball-End-Gitarstrenger-av-Nikkel-10-38/3G3G Kunne det funket, eller blir det for tynt i basstrengene?
  • Tipper han mener 10-42, altså basstrengene fra et typisk .009-sett. Vet ikke om noen slike sett i Norge. Curt Mangan har et slikt, mulig det kan lønne seg å bestille noen sett om gangen.
  • Enten har jeg missforstått noe, eller så må du utdype litt hva du mener. Er det til en 6-stengs elgitar, eller noe 12-strenger det er snakk om? Siden du nevner 009 på bass-strengen.  Det er vanlig med f.eks 10-46 (noen skriver 010 - 046 ) sett, eller 09-46 der første tall er lys E og 46 er mørk E. Jeg bruker 11 - 49 sett og det er perfekt balanse for min stil, bestiller i større kvantum her, av og til har de enten god kampanjer eller gratis frakt, som gjør at det lønner seg å bestille 10-20 pakker. https://www.stringsandbeyond.com/daddario-electric-guitar-strings-exl115-3d-blues-jazz-rock-11-49.html https://www.stringsandbeyond.com/ernie-ball-electric-guitar-strings-2220-12p-power-slinky-11-48.html Skal du bare ha et par sett, lønner det seg å bestille lokalt. 
  • Hei. Jeg kunne tenke meg .010 på de lyse strengene, og .009 på basstrengene. Tipper det finnes noen ferdige sett på utenlandske nettsider, men har ikke sett noe slikt på norske nettbutikker. Er det noen her som kjenner til norske selskaper som selger slike sett?  Alternativt kan jeg Kjøpe fra en utenlandsk nettbutikk. Hvordan blir det da med moms og frakt - er det noen som kjenner til hvordan dette er for tiden? Kjedelig å kjøpe strenger for 300,- men betale like mye i moms og frakt.  Kjøpe enkelt-strenger. Tipper dette blir en del dyrere enn eventuelle ferdige sett.  EDIT: Dette gjelder altså ordinære elgitar-strenger. 
  • Ok, Eclipse er jo i boks, men ein kvit Custom eller Classic Custom-suget er fortsatt tilstede. Er det ingen som har stående ein slik? Eller veit om ein som har ein slik som ikkje blir brukt…? Hvis det er av interesse med (del)bytte så har eg diverse gitarer og ting som «er på vei ut». Feks Gibson LesPaul Deluxe (1974, men ikkje heilt original lengre, blandet annet refinished og den har fått humbuckers), Fender Road Worn 50s Stratocaster, Gibson Les Paul Studio (alpine white), Fender Highway One Stratocaster (rockefjøl som er godt slitt og krakellert i lakken med kun 1 humbucker ved stolen), Fender TwinReverb 1976 (silverface, nylig service).
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.