Web Analytics
Jump to content

Heimsnekkra gitar


Recommended Posts

Jeg bestemte meg i helga for å lage min egen gitar. Da jeg mangler kunnskap og designertalent til å finne opp hjulet på nytt falt valget på strat-formet gitar. Nå er tre og templates på vei fra stewmac, og jeg gleder meg igjen som en liten unge!!!

Jeg har begrenset med tid, så jeg kommer til å lage del for del og ta meg god tid. Kommer ikke til å ta en mrd. bilder heller da de fleste andre trådene har disse bildene, men jeg kommer til å ta bilde av del for del etterhvert som de blir ferdige.

Begynner med kroppen. Kommer nok til å lage universal pickupcavity i straten da jeg ikke har bestemt meg for sss/hss/hsh enda.

Fargen faller nok på kirsebærrød transparent lakk...

Edited by kristoffereide
Link to comment
Share on other sites

 • Replies 44
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Da var trevirket ankommet. DHL må være det raskeste som eksisterer av forsendingstjenester. 3 dager fra Ohio til Narvik må sier å være rekord!

Nå skal jeg sette treet til liming og så begynne å forme det. Templatene virket av god kvalitet, og er av gjennomsiktig akryl så de er lett å bruke. Kan ta bilde av kroppen når den er ferdig. Fikk med en bok gratis, "how to make your guitar play great" av Dan Erlewine som skal lære meg å sette gitarer opp på riktig måte med strengehøyde, truss-stramming etc. Dette blir bra!

Edited by kristoffereide
Link to comment
Share on other sites

hehe, jeg skal begrense bruken av bilder på denne tråden. For det første er det egentlig ikke gøy å se bilder av tre før det har noen form, for det andre er det så støvete og j€&%#g at jeg ikke drar noe kamera ned på verkstedet mitt. Kan ta bilde av ferdige produkter som kropp og hals osv, men ikke i byggeprosessen. Treet er forsåvidt 2 plank med Ash (er dette Osp eller Ask på norsk?) en ganske vid plank og en mindre vid som er limt i tvinge med hide-glue. Prøvde å brekke disse fra hverandre når limet var tørt tidligere i dag, men dette viste seg å være kliin umulig og bra er det! Skal ta den til en lokal trefabrikk i morgen for å få den høvlet før jeg begynner på pussingen...

Link to comment
Share on other sites

Da var den høvlet og frest ut. Begynte med grovpussinga, og ser meg ganske ferdig med det. Skal kanskje begynne med finpussinga seinere i dag... Får se om jeg orker, blir jo LITT sliten i armene :D Fikk tak i rett farge i dag. Candy-apple red og høyglans klarlakk. Skal kjøre gull-hardware i vintagestil og hvitt plekterbrett. Enda ikke helt bestemt med for pick-ups med tipper det blir hvite EMG singlecoils. Det settet David Gilmour brukte før.

Link to comment
Share on other sites

Fader å fort detta gikk, da!

Ja trevarefabrikken tilbydde seg å frese ut gitaren. De hadde nettopp kjøpt en ny fres og ville teste litt mer intrikate ting enn en dør, så de gjorde det gratis! Jeg ble forsikret om at de skulle dekke kostnadene om de ødela kroppen. Jeg må si jeg ble veldig fornøyd, men jeg føler det var litt bortkastet å kjøpe en fres jeg ikke får brukt... Men, men... får jeg dilla, blir det vel fort en ny gitar om ikke lenge :D

Link to comment
Share on other sites

Vil tro at du ikke har fått tak i en autentisk Candy Apple Red, da denne legges med flere forskjellige farger for å oppnå nevnte farge? :)

Nei nei nei, det er gjennomsiktig lakk fra Herdings så dine mistanker er rettferdiggjorte. Det er IKKE Fenders C-A-R bare så det er sagt! Jeg kjøpte Ask i den hensikt at treet skulle vises så jeg kjører gjennomsiktig.. Blir fint dette

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.