Web Analytics
Jump to content

Lite spørsmål ang. fabrikkstemming


Submoose
 Share

Recommended Posts

Jeg har tenkt til å kjøpe denne bassern til høsten: http://www.ibanez.com/bass/guitar.aspx?m=PIB1 (12.000,- med frakt, toll, moms og andre skummelheter)

Men den er stemt A# C F A# D# (drop A#?) fra fabrikk, så jeg lurer på om det går an å stemme den BEADG uten å måtte intonere den på nytt eller stille noe på strengene. Hvis jeg må det, hvordan gjør jeg det?

Takker for alle svar :)

Edited by Submoose
Link to comment
Share on other sites

Hvor har du funnet info om at den er stemt slik fra fabrikken?

Min erfaring er at basser som kommer rett ut av kassen ikke er stemt i det hele tatt, men det er nå en annen sak. :)

Det er klart at gitaren vil forandre seg litt når du stemmer den opp en halv tone, men om det trengs noen justering avhenger av flere ting, blant annet av hvor stiv halsen er, og hvor tykke strenger som er brukt.

Det som eventuellt mest trolig blir nødvendig, er å slippe ned strengehøyden en smule. Halskrumming og intonasjon vil jeg tro du ikke trenger å røre.

Link to comment
Share on other sites

CastorFiber: Står på den siden her. Den er stemt sånn fordi det er i den stemminga Peter Iwers spiller ;)

Sett noen filmer på youtube om hvordan man intonerer, så det skal jeg nok klare, men takk for tipsene

Men bare sånn forøvrig, der bassern grei ut? Dere som har spilt litt lenger enn 2 par måneder :P

Link to comment
Share on other sites

Såpass, ja. Da er det jo egentlig veldig enkelt, hvis du har tenkt å handle deg en ny bass. Da ber du om å få den stemt og justert i den stemmingen du ønsker i butikken for å få et optimalt resultat. Litt forskjell blir det, om enn ikke mye.

Bassene til Ibanez er bra saker, bare å handle. Personlig er jeg ikke noen fan av "Signature"- gitarer, men det betyr jo ikke at det er riktig for alle andre.

Sånn til slutt, siden du nevner det, ja, jeg har spilt litt mer enn to måneder.

Link to comment
Share on other sites

Som jo selvfølgelig ikke alle syns.

OT: Jeg har prøvd mange IBanez-basser, og sitter som oftest igjen med en god "følelse" etterpå.

Fine instrumenter hvis du liker en moderne lyd og smale halser. (SR-serien)

Link to comment
Share on other sites

 • 5 weeks later...
Ibanez-børser generelt, er ikke satt opp for flate øre rett ut av esken. Regn med å svi av noen kroner på ordentlig setup hos noen som kan det.

Eller kjøp hos en seriøs forhandler, så ordner de det gratis.

Edited by Aphelion
Link to comment
Share on other sites

Ibanez-børser generelt, er ikke satt opp for flate øre rett ut av esken. Regn med å svi av noen kroner på ordentlig setup hos noen som kan det.

Fortvil ikkje.

Som gitarist/er har dokke stort utbytte av å lære intonering og justering av gitaren. Bruk hode, ta litt om gangen, og sett dokke inn i hvorfor, hvordan. Det er i utgangspuntet veldig enkelt. Dokke sjonglerer vel med visse strenge-høyder og tykkelse på strenger ?

Derfor..!

Å justere en gitar som er fabrikk ny er greit nokk, men du må tilbake med gitaren innen et halvt år å få etterjustert den. Gitaren lever den ogpå lik linje med andre organiske materialer.

Kurt.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.